Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.7 C
Athens

Μητσοτάκης: Ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου

Ανάρτηση για την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως δηλώνει έχει «στοχοποιηθεί βάναυσα».

Ο πρωθυπουργός παίρνει θέση για την «στοχοποίηση», όπως υπογραμμίζει, της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία απαντούσε σε άλλη ανάρτηση όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων η φράση «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα», καταλήγοντας «Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Υπενθυμίζεται ότι το γραφείο του πρωθυπουργού έχει αναφέρει από νωρίς το απόγευμα ότι η κ. Μητσοτάκη πρόκειται να κινηθεί νομικά για την συγκεκριμένη αναφορά.

«Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα»

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση ως σύζυγος και όχι ως Πρωθυπουργός. Από την ημέρα της εκλογής μου ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά. Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνεχίζει: «Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κανείς αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά».

«Όμως αντέξαμε, και προς στιγμήν νομίσαμε ότι τουλάχιστον αυτή η φάση της πολιτικής τοξικότητας έχει παρέλθει. Μέχρι που η Μαρέβα ξαναέγινε πρωτοσέλιδο με ένα τελείως ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα. Για να ακολουθήσει μια χυδαία και απρόκλητη ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται μεγάλο συγγραφικό ταλέντο για να χωρέσει τόσα ψέματα και τόση κακία σε μία ανάρτηση», προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Και καταλήγει: «H Μαρέβα θα κινηθεί νομικά. Και εγώ θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να την υπερασπιστώ. Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος να το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Ακρίτα: «Θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου» λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Μαρέβα Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα με μηνύσει για την ανάρτηση μου που ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική και γι’ αυτό δεν αλλάζω ούτε “και”. Την περιμένω και της λέω από τώρα ότι θα ζητήσω την άρση ασυλίας μου. Εγώ δεν είμαι δειλή, δεν ιδρώνει το αυτί μου από απειλές και δεν κρύβομαι από κανέναν», αναφέρει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει: «Ίσα ίσα. Ανυπομονώ να βρεθούμε με την σύζυγο του πρωθυπουργού και να μάς αποκαλύψει επιτέλους την προέλευση των 40 ακινήτων, όλη την αλήθεια για το σπίτι Βολταίρου και αν γνωρίζει πώς και πού κατασπαταλήθηκαν τα σχεδόν 500.000.000 χρέος της ΝΔ πού από την τσέπη μας πληρώσαμε οι Έλληνες φορολογούμενοι. A bientot, madame».

Τι έχει γίνει

Υπενθυμίζεται πως σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε άλλη ανάρτηση όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων η φράση «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα», καταλήγοντας «Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση έγραφε:

«Το «λάθος» της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ. Εδώ που τα λέμε είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε να είναι γυναίκα, επιχειρηματίας, ανεξάρτητη οικονομικά. Πληρώνει σήμερα ακριβά αυτές τις επιλογές. Αν είχε γεννηθεί Τάιλερ ας πούμε, να είναι άεργος και να κρέμεται από το παντελόνι του άντρα της, να σέρνεται σαν βαλιτσάκι από τον σύζυγό της σε κομματικές συνάξεις σε ταβέρνες και συνέδρια σε ρόλο κλακαδόρου, να τον ακολουθεί παντού, να είναι η σκιά του, να φοράει κολλητά παντελόνια που να αναδεικνύουν τους γλουτούς της, να γλυκοκοιτάζει τον άντρα της μπροστά στις κάμερες και να δηλώνει έτσι ότι είναι η δούλα και κυρά του υπεύθυνη για το κατούρημα του σκύλου τους · όλα αυτά τα παραπάνω που δεν είναι η Μαρέβα είναι τα τεράστια «λάθη» της στην χώρα όπου οι εκδότες για να πουλήσουν τα φύλλα του σεξισμού τους διατυμπανίζουν τον σεξισμό τους σαν παράσημο, γιατί αυτά τα πρότυπα τύπου Τάιλερ έχουν μάθει απ’τους πατεράδες και μανάδες τους. για τον ρόλο των γυναικών στην δημόσια ζωή. Οι γυναίκες για αυτούς, όσο πιο επιτυχημένες και ανεξάρτητες είναι, τόσο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι. Γί αυτό, Μαρέβα, κρίμα που δεν γεννήθηκες Τάιλερ».

Η Έλενα Ακρίτα απάντησε: 

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα.
Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.
Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.
Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.
Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.
Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.
Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.
Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο.

Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.
Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.
Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.

Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κικίλιας: Συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αντιπυρική περίοδο

Συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε την Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για να την ενημερώσει...
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μιχαλολιάκος και έξι βουλευτές ένοχοι ως ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά...
ΣΥΡΙΖΑ: Ως κίνηση απελπισίας χαρακτηρίζει την πρόταση της Ν.Δ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση Καλογρίτσα

Βουλή: Ψηφίστηκε από 158 βουλευτές της ΝΔ ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής χθες 1η Μαΐου 2024 νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των...
Ανασχηματισμός εν μέσω κορωνοϊού;

ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Συζητήθηκαν Μέση Ανατολή, μεταναστευτικό και φωτιές

Συνεδρίασε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη (1/5), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους...

Φλωρίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά συνειδητά τον κόσμο”

Απάντηση σε όσους διατείνονται ότι στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, εφαρμόστηκε οΝέος Ποινικός Κώδικας, που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο...

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι μπορεί να επανεξεταστούν με τρόπο νόμιμο

Οι εθνικές τραγωδίες να μη γίνονται εργαλεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά Για ιστορική τομή απέναντι σε ένα διαχρονικό πρόβλημα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

Σάλος με τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου για τη γυναικοκτονία – Ζητούν παραίτηση από την αντιπολίτευση

Βροχή αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Την παραίτηση του υφυπουργού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά. «Ως εδώ», λέει ο πρόεδρος της αξιωματικής...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανδρουλάκης: “Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβεια”

Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας, αλλά κατά τα άλλα...

ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Συζητήθηκαν Μέση Ανατολή, μεταναστευτικό και φωτιές

Συνεδρίασε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη (1/5), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής...

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι μπορεί να επανεξεταστούν με τρόπο νόμιμο

Οι εθνικές τραγωδίες να μη γίνονται εργαλεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά Για ιστορική...

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους 15% που θα δοθεί στους...