Μητσοτάκης: Σύνθημα μας σε αυτή τη ΔΕΘ είναι η ανάπτυξη για όλους

10
Συνέντευξη Τύπου Κυρ. Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ: Θα εξαντλήσω την τετραετία

Στην προσδοκία για επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη για όλους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ), ενόψει της επίσκεψής του στην ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «έχουμε ήδη πολύ θετικά νέα στο μέτωπο μιας σειράς από μεγάλες επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, η κατάθεση του καινούργιου master plan της Cosco για την ουσιαστική αναβάθμιση του λιμένος του Πειραιά, οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ήδη δρομολογούνται σημαντικές επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους θα είναι «συχνές και συστηματικές, γιατί αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και στον κόσμο της εργασίας και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας» και θεωρεί τους κοινωνικούς εταίρους, «συνεργάτες και συνεταίρους στην ανάπτυξη της χώρας».

Διαβάστε επίσης:  Ποιος ελέγχει τον Ερντογάν και ποιοι στηρίζουν την Ελλάδα;

«Είμαι πάντα πρόθυμος και ανοιχτός να ακούσω τις απόψεις σας, όμως θέλω και με την ευκαιρία αυτή στην πρώτη μας επίσημη συνάντηση με τη νέα μου ιδιότητα, να επαναλάβω μια σταθερή μου θέση, ότι η πολιτεία θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα με κάθε κίνητρο για να αναπτυχθεί, απαιτεί, όμως, και από αυτήν να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο. Να σέβεται το νόμο, τις υποχρεώσεις της, να φροντίζει τους εργαζόμενους και να φροντίζει, βέβαια, και το κοινό μας περιβάλλον», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας την συμφωνία αλήθειας, για την οποία είχε μιλήσει πολλές φορές και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.