Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Να γιατί δεν πρέπει να κοινοποιείτε την παρουσία σας στο facebook

Η Ελληνική Αστυνομία τονίζει:

Μην κοινοποιείς την παρουσία σου στα social media, δεν τη βλέπουν μόνο οι φίλοι σου.

«Όπως ισχύει γενικά στο Διαδίκτυο, λέμε ΝΑΙ στη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά ακολουθώντας βασικούς κανόνες. Η γνώση των κανόνων ασφαλείας, η ανάπτυξη κριτικής και αντιληπτικής ικανότητας και η ικανότητα αναγνώρισης των κινδύνων είναι βασικά εφόδια για την ασφαλή πλοήγησή μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα οποία εμείς οι γονείς πρέπει να μεταδώσουμε και στα παιδιά μας», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. και δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να προστατέψουμε τα παιδιά μας και να τα βοηθήσουμε να αποφύγουν τους κινδύνους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:

-Μείνετε κοντά στα παιδιά σας και εμπλακείτε σε κάθε διαδικτυακή τους δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τον ίδιο τρόπο που κάνετε στις δραστηριότητες του σχολείου.

-Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να περιηγηθείτε σε αυτά και να κατανοήσετε τη λειτουργία και τους όρους χρήσης τους.

-Μην αποκλείσετε τα παιδιά σας από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η απαγόρευση οδηγεί, συνήθως, σε αντίθετα αποτελέσματα.

-Εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δε δημοσιοποιούμε υλικό με προσωπικά δεδομένα μας στο Διαδίκτυο, αναφέροντας αναλυτικά τους κινδύνους που υπάρχουν από την πρόσβαση άγνωστων ατόμων στα δεδομένα αυτά.

-Να έχετε υπόψη σας ότι για ο,τιδήποτε δημοσιεύουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποποιούμαστε τα πνευματικά δικαιώματα. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να μη δημοσιεύονται στοιχεία και φωτογραφίες που θα έφερναν το παιδί σε δύσκολη θέση τώρα ή στο μέλλον, καθώς, ακόμα και όταν το παιδί διαγράψει το προφίλ, πολλές πληροφορίες δεν αφαιρούνται και το παιδί μπορεί να της συναντήσει και αλλού στο Internet μελλοντικά.

-Συμβουλεύστε τα παιδιά σας να μην δημοσιοποιούν την καθημερινή τους δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέσω της διαδικασίας check in καθώς με τον τρόπο αυτό οποισδήποτε κακόβουλος μπορεί να τα εντοπίσει και να τους κάνει κακό. Το ίδιο ισχύει και για την ανάρτηση φωτογραφιών, στις οποίες φαίνεται καθαρά το σπίτι τους, το σχολείο ή το μέρος που συχνάζουν.

-Τονίστε στα παιδιά σας ότι δεν εμπιστευόμαστε άτομα τα οποία δεν γνωρίζουμε και στην πραγματική ζωή και δεν τους δίνουμε οποιουδήποτε είδους πληροφορίες.

-Προσοχή απαιτείται και στις πληροφορίες που δίνουμε και στο περιεχόμενο (αρχεία, εικόνες, βίντεο) που ανταλλάσουμε με οποιονδήποτε χρήστη του Διαδικτύου. Ακόμη και οι γνωστοί μπορεί να αποδειχθούν άγνωστοι!

-Αποτρέψτε τα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω των Μέσων Κοινωνικών Δικτύωσης. Εξηγήστε τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνοι.

-Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού, συμβουλέψτε τα παιδιά σας να επιλέγουν ασφαλείς κωδικούς και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις απορρήτου ώστε ο λογαριασμός τους να είναι περισσότερο ασφαλής.

-Αν αντιληφθείτε ότι έχουν κλέψει τον λογαριασμό σας ή των παιδιών σας, αναφέρετε την κλοπή του λογαριασμού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μέσω της προτεινόμενης από αυτό διαδικασίας (report).

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...
Το έθιμο της λαγάνας

Το έθιμο της λαγάνας

Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας... Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιδιαίτερη μέρα ας γνωρίσουμε αναλυτικότε­ρα την...

Βέροια: Νεκρή 25χρονη σε τροχαίο

Την τελευταία της πνοή άφησε μία 25χρονη σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην Ημαθία. Το τροχαίο σημειώθηκε στο 8ο χιλιόμετρο...
Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Καρναβάλι

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες...

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών,...

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Καλά «Κούλουμα» και καλή Σαρακοστή!

Η φωτογραφία της ημέρας

Πάμε να πετάξουμε χαρταετό, καλή Καθαρά Δευτέρα! 18 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Πετμεζαίοι επιτίθενται κατά των ανδρών του Τούρκου Διοικητή των Καλαβρύτων Αρναούτογλου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Δευτέρας 19/3

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 19-3-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τα πρωτόκολλα των Πυραμίδων" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΑΡΠΑΖΟΥΝ δημόσιο πλούτο...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Μαρτίου ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή “Νέρων”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1945 ο Χίτλερ δίνει τη διαταγή "Νέρων" βάσει της οποίας η Βέρμαχτ...

Κέιτ Μίντλετον: Φωτογραφία με την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εγχείρηση – Στη Ρωσία ιστοσελίδες μιλούσαν για τον θάνατο του Καρόλου

Δημοσιοποιήθηκε η πρώτη φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον. Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φωτογραφήθηκε χαμογελαστή,  χαλαρή και χαρούμενη στην...

Τι κρύβεται στα βάθη του πιο απομακρυσμένου σημείου του πλανήτη;

Ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της Μυθολογίας Κθούλου είναι η παράξενη βυθισμένη μητρόπολη...