Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400

25
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητικό το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Άγκυρα καθώς η Ουάσινγκτον ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει αλλάξει την στάση της για το ζήτημα των S-400.

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε πιο διαλλακτικός αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο ενδεχόμενης αναστολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ερώτημα από την Hellas Journal, για το εάν ισχύει η τοποθέτηση που είχε κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από τη συνάντηση των δύο αρχηγών κρατών απάντησε ότι παραμένει το ενδεχόμενο τόσο αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 όσο και της επιβολής οικονομικών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:  Επίθεση Μητσοτάκη στην Άγκυρα: «Η Τουρκία αυξάνει την πιθανότητα ατυχήματος στο Αιγαίο»

“Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει με συνέπεια και σαφήνεια ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πολύ πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν προχωρήσει στην απόκτηση του συστήματος S-400, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της προμήθειας και της συμμετοχής της βιομηχανίας στο πρόγραμμα F-35 και της έκθεσής τους σε κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA)”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ