Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.3 C
Athens

Ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα: Με βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους η επιστροφή των εκδρομέων

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας τη Δευτέρα 17/04, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .

Βροχές, καταιγίδες αλλά και σποραδικές χαλαζοπτώσεις εκδηλώνονται ήδη από τη νύχτα της Κυριακής του Πάσχα 16/04, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, αλλά και σε τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου.

Ισχυρά φαινόμενα από το πρωί της Δευτέρας

Από το πρωί της Δευτέρας 17/04 τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στο σύνολο των ηπειρωτικών καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τις καταιγίδες, σε κάποιες περιπτώσεις, θα συνοδεύουν ισχυρές ριπές ανέμου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται από το πρωί έως το απόγευμα της Δευτέρας, 17/04

καιρός
Ο υετός που αναμένεται από το πρωί έως το απόγευμα τη Δευτέρας, 17/04

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Δεδομένου του γεγονότος ότι η κίνηση στο οδικό δίκτυο θα είναι αυξημένη, σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε την υπηρεσία μας «Συνθήκες Οδικού Δικτύου» για τον σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16-18 oC στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 18-22 oC στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο ενώ στην Κρήτη θα φτάσει τους 23-26 oC. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Δευτέρα του Πάσχα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 21 και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

 ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: H Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη του Πάσχα

Αρχικά στα δυτικά, την κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα σήμερα Μ. Πέμπτη και αύριο Μ. Παρασκευή με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός σε όλη τη...
μονιμοποιήσεις, συμβασιούχοι, ΑΣΕΠ,

Bonus στο Δημόσιο: Πώς υπολογίζεται και από πότε τίθεται σε ισχύ

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων περνάει στην επόμενη φάση και ανοίγει σε όλο το Δημόσιο, μετά τις αυξήσεις μισθών και...
ΣΥΡΙΖΑ: Ως κίνηση απελπισίας χαρακτηρίζει την πρόταση της Ν.Δ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση Καλογρίτσα

Βουλή: Ψηφίστηκε από 158 βουλευτές της ΝΔ ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής χθες 1η Μαΐου 2024 νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των...

Ποινικός Κώδικας: Από σήμερα σε ισχύ – Ποια αδικήματα οδηγούν απευθείας σε φυλάκιση

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα 1η Μαΐου, ο νέος Ποινικός Κώδικας που περιλαμβάνει πληθώρα αλλαγών, επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, την αυστηροποίηση των ποινών...
Κορωνοϊός: Στη "μάχη" και το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός

Κοζάνη: Νεαρός ήπιε φυτοφάρμακο – Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς του αντίδοτου στο νοσοκομείο

Συναγερμός σήμανε στην Κοζάνη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, καθώς ένας νεαρός κατανάλωσε φυτοφάρμακο. Σύμφωνα με το kozanimedia, η Αστυνομία ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για να...
Εξιτήριο στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας: “Υπερνίκηση των θλίψεων με τη δύναμη της Αναστάσεως”

Με το μήνυμά του για το Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, αφενός υπενθυμίζει τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε διάφορα σημεία του πλανήτη- από...

Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλεiστες έως και την Τρίτη 7 Μαΐου

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (Μ. Τετάρτη) και σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα

Ευμετάβλητο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς βαδίζουμε προς το Πάσχα και η...

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα

Τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις....

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Οι ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 8 Μποφόρ...

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη...