Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Οι Beatles επιστρέφουν για ένα τελευταίο τραγούδι με τον Lennon

Η τεχνολογία κατάφερε να ξαναζωντανέψει τη φωνή του Τζον Λένον και την κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον στο “Now and then“, που παρουσιάζεται ως το «τελευταίο τραγούδι» των Beatles, το οποίο δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Spotify.

Σε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε αυτή την Τετάρτη μέσω της σελίδας του συγκροτήματος στο YouTube, τα ζωντανά μέλη του συγκροτήματος, ο Paul McCartney και ο Ringo Starr,  αποκαλύπτουν πώς κατάφεραν να καθαρίσουν τη φωνή του Lennon από μια ημιτελή κασέτα επίδειξης που ηχογράφησε στο διαμέρισμά του, στη Νέα Υόρκη.

Το “Now and then” κυκλοφορεί χάρη στις προσπάθειες που έκαναν ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης Peter Jackson  και η τεχνική του ομάδα, οι συγγραφείς του ντοκιμαντέρ Get Back  με πραγματικές εικόνες της ηχογράφησης του τελευταίου άλμπουμ των Beatles, με μια παλιά κασέτα του Lennon.

Το 1980, μετά τη δολοφονία του Λένον στο κτίριο της Ντακότα στη Νέα Υόρκη, «πραγματικά ξέραμε ότι αυτό είχε τελειώσει», επισημαίνει ο ΜακΚάρτνεϊ στην ταινία που κυκλοφόρησε.

Ωστόσο, το 1994, «προέκυψε μια καταπληκτική ευκαιρία να μπορέσω να ξανακάνω μουσική» και τα τρία τότε ζωντανά μέλη ενώθηκαν ξανά για να ανακτήσουν τραγούδια που δεν είχαν φτάσει στο στούντιο.

“Αν οι τρεις μας επρόκειτο να ξανακάνουμε μουσική, συμπεριλαμβανομένου του Τζον ήταν το προφανές πράγμα. Μιλούσα με τη Γιόκο και μου είπε, “Α, νομίζω ότι έχω μια κασέτα του Τζον””, είπε στη συνέχεια ο Τζορτζ Χάρισον οτι θυμάται την ταινία.

Ηχογράφησαν τα “Free as a bird” και “Real love” και άρχισαν να κάνουν το ίδιο με το “Now and then”, αλλά το πιάνο έφαγε τη φωνή του Lennon και δεν υπήρχε τρόπος να τους χωρίσει, κάτι που έκανε το τραγούδι “stay keeped στην ντουλάπα το 1995», σύμφωνα με τον McCartney.

Ο θάνατος του Χάρισον το 2001 «έβγαλε τον άνεμο από τα πανιά των Beatles», αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ΜακΚάρτνεϊ να δει, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, μετά την επιτυχημένη εμπειρία του Get Back, ότι η πρόοδος τους επέτρεψε τώρα να αναρρώσουν.

“Ο Paul μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ήθελε να δουλέψει στο “Now and then”. Έπαιζε μπάσο και έπαιζα ντραμς”, εξηγεί ο Starr, ενώ τα  μέρη της κιθάρας που ηχογραφήθηκαν από τον Harrison το 1995 κρατήθηκαν  και προστέθηκαν διασκευές από τον Harrison με μερικούς μουσικούς από τους οποίους κρυβόταν ότι έπαιζαν ένα κομμάτι των Beatles.

Ο γιος του Lennon, Sean, είναι πεπεισμένος ότι ο πατέρας του, λόγω της καινοτόμου και πειραματικής φύσης του, θα του άρεσε πολύ η ιδέα να καθαρίσει τη φωνή του από μια παλιά κασέτα και να κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι των Beatles.

“Το “Now and then” είναι ίσως το τελευταίο τραγούδι των Beatles. Όλοι δουλέψαμε πάνω σε αυτό, είναι πραγματικά μια ηχογράφηση των Beatles”, λέει ο McCartney.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-4-2024

Ο Τύπος της Παρασκευής 26/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αυξήσεις έως και 13,3% για τους συνταξιούχους που (ακόμα) εργάζονται" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ Βουλγαρία την Ελλάδα" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κλιμακωτό "ταβάνι"...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023

Ο Τύπος της Πέμπτης 25/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ανεβαίνουν τα ποσά για τα εφάπαξ! Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΘΗΛΥΚΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρικυμία Κασσελάκη" ΕΣΤΙΑ: "Γροθιές στο...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024

Ο Τύπος της Τετάρτης 24/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-4-2024 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η κολυμπήθρα, το λάδι και ο σταυρός ήταν απο τον...Παπαδιαμάντη" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ! Ξέσπασε κατά δημόσιου νοσοκομείου" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023

Ο Τύπος της Τρίτης 23/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 23-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ιταλικό μοντέλο για δουλειά σε 400.000 άνεργες γυναίκες" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΣΦΑΞΕ ΜΕ, ΑΓΑ ΜΟΥ!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "3.734 προσλήψεις στο δημόσιο" ΕΣΤΙΑ:...

Πέθανε ο δημοσιογράφος ο Μανώλης Σπανάκος

Τον θάνατο του δημοσιογράφου Μανώλη Σπανάκου, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Κυριακή 21 Απριλίου γνωστοποιεί η ΕΣΗΕΑ. ‘Oπως αναφέρει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ,...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023

Ο Τύπος της Δευτέρας 22/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 22-4-2023 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ασφάλειες ζωής και δάνεια σε ασθενείς που νίκησαν τον καρκίνο" ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το υπ. Πολιτισμού ΑΓΝΟΗΣΕ καταγγελία για ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-4-2024

Ο Τύπος της Κυριακής 21/4

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 21-4-2024 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ο Stefanos... ξαναβαφτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κόκκινο τριψήφιο στο Μαξίμου Real news: Ντόμινο τρόμου στη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Νοεμβρίου Οι Beatles κυκλοφορούν την επιτυχία τους «I Want to Hold Your Hand» (βίντεο)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1963.... Οι Beatles κυκλοφορούν την επιτυχία τους «I Want to Hold Your...

Beatles: Επιστροφή στην κορυφή των τσαρτ μετά από 54 χρόνια

Το τελευταίο τραγούδι των Beatles, το «Now and Then», ανέβηκε στην κορυφή των βρετανικών...

Το “Έμπαινε Γιούτσο” που δονούσε το “Καραϊσκάκης” και έγινε τραγούδι

Ο Νίκος Γιούτσος πέθανε σε ηλικία 81 ετών και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχασε έναν...

28η Οκτωβρίου: Το εμβληματικό τραγούδι και ο σκληρός στίχος που έκοψε η Βέμπο (βίντεο)

Η φωνή της Σοφίας Βέμπο συνδέθηκε άρρηκτα με το έπος του ’40 και...