Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
20.2 C
Athens

Ομάδα Τεμπονέρα: Παραμένουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίνουμε “λευκή επιταγή” στον Κασσελάκη

Ανακοίνωση με την οποία κάνουν γνωστή την απόφασή τους σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία τους σε αυτόν εξέδωσαν το μεσημέρι της Κυριακής τα μέλη της λεγόμενος ομάδας Τεμπονέρα.

Στο κείμενό τους ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Φώτης Λαμπρινίδης, ο Χάρης Τσιόκας και ο Χάρης Λαμπρίδης αν και διατυπώνουν τη διαφωνία τους τόσο με την πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα όσο και με την ομιλία του την οποία χαρακτηρίζουν «αντιφατική και αποπροσανατολιστική από την αναγκαιότητα του κόμματος να εκφράσει τις λαϊκές ανάγκες και οδηγούσε νομοτελειακά σε εσωστρέφεια», δηλώνουν ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, όμως, ξεκαθαρίζουν ότι «δεν είμαστε διατεθημένοι να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος».

Η ανακοίνωση της ομάδας Τεμπονέρα

Α . Μετά την εκλογή του Προέδρου με δημόσια δήλωση καταστήσαμε σαφές ότι σεβόμαστε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και συμπορευόμαστε. Τονίσαμε όμως ότι η συμπόρευση μας δεν συνεπάγεται ένταξη σε επί μέρους συλλογικότητες .

Είμαστε μέλη, στελέχη, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα και δεσμευόμαστε συνειδητά από το καταστατικό του κόμματος, τις αποφάσεις των συνεδρίων, της ΚΕ, τις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι για μας, είναι να ανταποκριθούμε στην κατάσταση ανάγκης που έχει περιέλθει η μέση Ελληνική οικογένεια.

Β . Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ αναγκαστήκαμε, παρά την επιθυμία μας , να αποχωρήσουμε γιατί :

-Η εισαγωγική ομιλία του προέδρου του κόμματος σ.Στέφανου Κασσελάκη ήταν αντιφατική και αποπροσανατολιστική από την αναγκαιότητα του κόμματος να εκφράσει τις λαϊκές ανάγκες και οδηγούσε νομοτελειακά σε εσωστρέφεια

-Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι η ώρα της ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα, και των πολλών χιλιάδων μελών και στελεχών του κόμματος, με συντεταγμένες συλλογικές λειτουργίες για την έναρξη των εξωστρεφών συνεδριακών διαδικασιών άμεσα .

– Δεν είναι τώρα η ώρα για «δημοψηφίσματα» διαγραφών και διευθετήσεων, για ρυθμίσεις υποστηρικτικές σε ανασφάλειες προσώπων .

Γ . Επιμένουμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εναλλακτικού, στις επιδιώξεις των συστημικών κέντρων, πολιτικού σχεδίου με λογισμό και όραμα που θα προβάλλει τη διέξοδο από την κρίση!

Η πρόταση που κατατέθηκε και συζητείται θα οδηγήσει στα αντίθετα. Σε παραπομπή του συνεδρίου σε απροσδιόριστο χρόνο αλλά και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των μελών των στελεχών και του λαϊκού παράγοντα.

Δεν είμαστε διατεθημένοι να δώσουμε λευκή επιταγή ούτε σε μονοπρόσωπα όργανα ούτε σε συσπειρώσεις χωρίς ιδεολογικό πολιτικό βάθος.

Ζητήσαμε και ζητάμε ένα εξωστρεφές συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο με κατάληξη το συνέδριο. Είμαστε στελέχη του κόμματος, παραμένουμε σ’ αυτό υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες που αναφέραμε εισαγωγικά.

Τεμπονέρας Διονύσης

Λαμπρινίδης Φώτης

Τσιόκας Χάρης

Λαμπρίδης Χρήστος

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανασχηματισμός: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου...

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ είναι υπότροπη.Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο...

Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για την υπόθεση διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών καθοδόν προς την ευρωκάλπη.  Η Νέα Δημοκρατία είναι υπότροπη. Λίγο πριν τις ευρωπαϊκές...

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον...

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. Στην εκδήλωση...

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Η ΝΔ μπορεί να φτάσει το 35% στις ευρωεκλογές

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ΝΔ μπορεί να φτάσει έως και το 35% αν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές αυξηθεί σημαντικά η συσπείρωσή της,...

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που...

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις ευρωεκλογές αποχωρεί ο Τεμπονέρας

Δεν πρόκειται να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τεμπονέρας. Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο....

Έξω φρενών ο Τεμπονέρας με τον Κασσελάκη – Τον κατηγόρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει από παντού

Την έντονη ανησυχία του για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Διονύσης Τεμπονέρας, κατά...

Χειμωνιάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε χωρίς “Ομπρέλα”

Σε κατάσταση αποσύνθεσης δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα διήμερο με κόντρες, αποχωρήσεις, διαφωνίες...

Κασσελάκης: Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Να παραδώσουν τις έδρες τους οι Ε. Τσακαλώτος, Π. Πέρκα

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά...