Παρέμβαση Φίλη για τον δάσκαλο που ασελγούσε σε μαθήτριες

31
Φίλης, Ευρωζώνη, Λαφαζάνης,

Την απόφαση για αναστολή άσκησης καθηκόντων εκπαιδευτικού σε δημοτικό σχολείο της Κέρκυρας, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις εις βάρος ανηλίκων, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «η απόφαση ελήφθη για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα, επειδή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την Ελληνική Αστυνομία για πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος μαθήτριας του σχολείου όπου υπηρετούσε».

Η είδηση συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, η όλη υπόθεση ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα, μετά από καταγγελίες συγκεκριμένων γονέων μαθητριών. «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας είχε κάποια στοιχεία και όταν αποφασίστηκε να γίνει η αστυνομική επιχείρηση τότε είχα τη σχετική ενημέρωση. Σε ότι με αφορά ζήτησα διακριτικότητα και λεπτούς χειρισμούς γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδιά σχολείου, αυτό εξασφαλίστηκε και η Ασφάλεια ανέλαβε να βρει αποδεικτικό υλικό, προκειμένου τα καταγγελλόμενα να αποδειχτεί αν ευσταθούν ή όχι», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:  Σάλος στην Ρόδο: Ο σύζυγος κρυφτηκε στη ντουλάπα και περίμενε τη γυναίκα του!

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός έχει περισσότερα από 25 χρόνια εκπαίδευσης στην «πλάτη του». Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του εκπαιδευτικού, που τον βαρύνει με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια», ο δάσκαλος φέρεται να ασελγούσε στο 11χρονο κοριτσάκι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ στο εννιάχρονο των τελευταίο μήνα.