Πέθανε την ώρα του σεξ σε επαγγελματικό ταξίδι και η εταιρία του θα αποζημιώσει την οικογένεια!

53

Μια γαλλική εταιρία κρίθηκε υπεύθυνη για τον θάνατο ενός υπαλλήλου της, ο οποίος υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια του σεξ με μια άγνωστη γυναίκα και ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Δικαστήριο στο Παρίσι έκρινε ότι ο θάνατός του ήταν εργατικό ατύχημα και ότι η οικογένειά του έχει το δικαίωμα να λάβει αποζημίωση.

Η εταιρία υποστήριξε ότι ο υπάλληλός της δεν εκτελούσε τα επαγγελματικά του καθήκοντα όταν συναντήθηκε με τη συγκεκριμένη γυναίκα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, ο εργοδότης έχει ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, ανέφεραν οι δικαστές.

Ο υπάλληλος εργαζόταν ως μηχανικός στην TSO, μια εταιρία παροχής σιδηροδρομικών υπηρεσιών που εδρεύει κοντά στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:  To ανέκδοτο : Παντρεμένο … ζευγάρι !!

Πέθανε σε ένα ξενοδοχείο στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην κεντρική Γαλλία το 2013 και σύμφωνα με τον εργοδότη του, ο θάνατός του οφείλεται σε «μια εξωσυζυγική σχέση με μια εντελώς άγνωστη».

Η εταιρία είχε προσβάλει στα δικαστήρια την απόφαση του κρατικού παρόχου ασφάλειας υγείας που χαρακτήρισε τον θάνατο του υπαλλήλου εργατικό ατύχημα.

Όμως ο φορέας υπερασπίστηκε την θέση του επιμένοντας ότι η σεξουαλική πράξη είναι μια φυσιολογική δραστηριότητα, “σαν να κάνεις ντους ή να τρως”.

Με την απόφασή του το εφετείο του Παρισιού επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Κάθε υπάλληλος που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι δικαιούται να έχει κοινωνική προστασία “καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής του” και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, τονίζεται στην απόφαση του εφετείου.