Πώς θα καταλάβεις ότι πάσχεις από υπνική άπνοια

307
Έξι τρόποι για να κοιμηθείτε άνετα παρά τη ζέστη

Για να μπεις στο θέμα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα πιο απλά… Τι είναι η υπνική άπνοια;

Με τον όρο υπνική άπνοια εννοούμε μια πάθηση στην οποία τα ανώτερα τμήματα της αναπνευστικής οδού κλείνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι η αναπνοή να διακόπτεται για λίγα δευτερόλεπτα και φυσικά μετά επανέρχεται.

Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη αν σκεφτείς ότι η διακοπή της αναπνοής συνεπάγεται και διακοπή της παροχής οξυγόνου.
Πώς, όμως, θα καταλάβεις ότι έχεις και εσύ υπνική άπνοια;

Ροχαλίζεις; Ένα από τα βασικά συμπτώματα της υπνικής άπνοιας είναι το ροχαλητό. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν υπνική άπνοια ροχαλίζουν.

Διαβάστε επίσης:  Η γενετική ανάλυση του ιού SARS-CoV-2 δίνει απαντήσεις στα σενάρια "κατασκευής" του

Πετάγεσαι στον ύπνο σου; Αρκετές φορές η διακοπή της αναπνοής συνοδεύεται και από απότομη διακοπή του ύπνου που διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Υποφέρεις από ξηροστομία; Μία ακόμη πολύ πιθανή ένδειξη που έχει η υπνική άπνοια είναι ότι ξεραίνεται το στόμα σου κατά την διάρκεια που κοιμάσαι.

Δεν αντέχεις πολύ τον πόνο; Ένα από τα συμπτώματα όσων πάσχουν από υπνική άπνοια έχουν χαμηλή αντοχή στον πόνο αλλά και έντονες εναλλαγές στην διάθεση τους.

Σημείωση!
Αν με αυτά που σου είπαμε σε βοηθήσαμε να καταλάβεις ότι πάσχεις και εσύ από υπνική άπνοια, θα σου προτείναμε να επισκεφτείς άμεσα κάποιον ειδικό για να τον συμβουλευτείς.