Έγραψε ιστορία η Πλατανιώτη!
Η 29χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Ντόχα στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο.
Συγκεντρώνοντας 272.9633 βαθμούς στον τεχνικό σημείωσε μία τεράστια επιτυχία. Η Πλατανιώτη είχε πάρει την πρώτη θέση και στον προκριματικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ενώ σήμερα κατάφερε να βελτιώσει τη βαθμολογία της.
The moment you realise you won gold at World Championships 🤩 #AQUADoha2024
— World Aquatics (@WorldAquatics) February 3, 2024
Women's Solo Technical
🥇EvangeliaPLATANIOTI – 272.9633 pic.twitter.com/yK6coQIV0B
Στη 2η θέση τερμάτισε η Ζακλίν Σιμονό από τον Καναδά με 269.2767, ενώ 3η η Χουιγιάν Σου από την Κίνα με 262.3700, ενώ 6η βγήκε η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία εκπροσωπεί την Αυστρία, συγκεντρώνοντας 234.4984.
Αυτό είναι το πέμπτο χρυσό της Ελλάδας (και 19ο μετάλλιο συνολικά) σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου και το πρώτο έπειτα από το 2013, όταν και είχε ανεβεί στην κορυφή του κόσμου ο Σπύρος Γιαννιώτης με δεύτερη σερί νίκη στα 10 χλμ.