Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το Ελληνικό

57
Υπερψηφίστηκε, νομοσχέδιο, ελληνικό,

Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η δημοσιοποίηση της επιστολής του υπουργείου Πολιτισμού προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα αρμόδια υπουργεία, ενημερώνοντας ότι οι υπηρεσίες του πρόκειται να κινήσουν τη διαδικασία οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου σε περιοχή που ουσιαστικά καλύπτει το σύνολο της προς παραχώρηση έκτασης στο Ελληνικό.

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «σειρά καταστροφολογικών δημοσιευμάτων», ωστόσο η κόντρα ανάμεσα στο Μαξίμου και τη ΝΔ δεν άργησε να ανάψει για τα καλά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε με ανακοίνωσή της τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τονίζει πως η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να «τιναχθούν στον αέρα», μετά την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει «με ακατανόητη καθυστέρηση» αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση του Ελληνικού.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβερνητική εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εξαπέλυσε επίθεση προς το «γαλάζιο» στρατόπεδο, σημειώνοντας ότι «ο μόνος που βρίσκεται (ξανά) σε αδιέξοδο είναι εκείνος που γράφει τις ανακοινώσεις της ΝΔ».

Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, απευθυνόμενος στην Όλγα Γεροβασίλη, έγραψε στο Twitter ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη: «Κόβετε μισθούς, συντάξεις, ΕΚΑΣ, και δεν ζητάτε ούτε μία συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:  Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης – Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει(βίντεο)

Ζήτησε επίσης από την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντήσει αν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπουν τις επενδύσεις. «Αν τις πιστεύει, που πολύ αμφιβάλλω ο Αλέξης Τσίπρας» κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

Φλαμπουράρης: Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι προσδιορισμένοι

Εξάλλου, για συσκότιση της αλήθειας και παρεμπόδιση της επένδυσης στο Ελληνικό κατηγορεί τη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για αντιπολιτευτική τακτική, η οποία εκδηλώνεται μετά την επιτυχία της τελικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επενδυτές.

Ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι του Ελληνικού αναφέρονται στη σύμβαση. «Οι αρχαιολογικοί χώροι στα 6.000 στρέμματα του Ελληνικού είναι προσδιορισμένοι και αναφέρονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί. Επίσης στη σύμβαση αναφέρονται και τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία που ξεπερνούν τα 35.000 τετραγωνικά μέτρα. Η επικαιροποίηση, λοιπόν, είναι αναγκαία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης», σημειώνει.