Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια στο μέγαρο Μαξίμου

70
Μαξίμου καλεί Ν.Δ. να γνωστοποιήσει τη θέση της για το όνομα της πΓΔΜ

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν, αυτήν την ώρα, στο κέντρο της Αθήνας εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ενάντια στην προοπτική να κλείσουν οι σταθμοί που δεν έλαβαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από την είσοδο της Βουλής και στη συνέχεια προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου στην Ηρώδου Αττικού αλλά εμποδίστηκαν από τις κλούβες των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Μια ομάδα, πάντως, περίπου 30 ατόμων κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να σηκώσουν πανό στα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου με το σύνθημα «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις» το οποίο ήταν κυρίαρχο και στη συγκέντρωση ενώ σταδιακά επιτράπηκε η είσοδος και στους υπόλοιπους στην Ηρώδου Αττικού.

Διαβάστε επίσης:  Απαγόρευση καπνίσματος: Ποιες είναι οι ποινές για τους δημόσιους υπαλλήλους

Οι συγκεντρωμένοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι, ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και σταθερή μόνιμη εργασία με συλλογικές συμβάσεις.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ έχουν κηρύξει για σήμερα 5ωρη στάση εργασίας, έως τις 15.00, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν για το θέμα ότι οι συγκεντρωμένοι «έχουν δικαίωμα σε διαμαρτυρία εντός του νομίμου πλαισίου».

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι έχει προσκληθεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.