Συμφώνησαν Τσίπρας-Καμμένος για τον εκλογικό νόμο: Πιο αναλογικό σύστημα, διατήρηση του 3%

54
Τσίπρας, Καμμένος, εκλογικός νόμος,

Mε κοινή πρόταση για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση, αναμένεται να προσέλθει ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος και κράτησε λιγότερο από μια ώρα.

Μετά την συνάντηση, ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της διατήρησης του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης είχε πάντως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του πλαφόν.

Ο Πάνος Καμμένος, είπε ακόμη ότι «συζητάμε για ένα αναλογικότερο σύστημα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης του μπόνους στο πρώτο κόμμα, στην κατεύθυνση της εισήγησης του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Κουρουμπλή. Ωστόσο, ο υπ. Άμυνας δεν φάνηκε απορριπτικός για υιοθέτηση της απλής αναλογικής. Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την πεποίθηση πως «υπάρχει χώρος για σύγκλιση απόψεων».

Διαβάστε επίσης:  Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης στέλνει ο Τσίπρας στην Άγκυρα από το Καστελόριζο

Όπως είπε ακόμη, συζήτησε με τον Πρωθυπουργό και για τα υπόλοιπα θέματα εκλογικού νόμου και συνταγματικής αναθεώρησης, όπως την ψήφο στα 17, την ψήφο στους ομογενείς, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από την βάση.