Συνήγορος της ζωής στο Ηράκλειο

Στο βιβλίο περιγράφεται τη σύγκρουση μεταξύ δύο αντρών που ουσιαστικά αποτελεί τη σύγκρουση δύο κόσμων

102

Από την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Ηράκλειο Κρήτης, αρχίζει το λογοτεχνικό ταξίδι της Εύας Διαμαντάκη και του πρώτου της μυθιστορήματος. Η συγγραφέας παρουσιάζει στο Ηράκλειο το πρώτο της μυθιστόρημα, με τον τίτλο «Συνήγορος της ζωής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Η παρουσίαση θα γίνει στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4) το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στις 19.00, με ομιλητές τους δικηγόρους Άγγελο Ζερβό και Παρασκευή Οικονόμου.

Η Εύα Διαμαντάκη περιγράφει τη σύγκρουση μεταξύ δύο αντρών που ουσιαστικά αποτελεί τη σύγκρουση δύο κόσμων. Από τη μία ο Στράτος, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, που κόντρα στην επιθυμία του πατέρα του φεύγει από το Ρέθυμνο και πηγαίνει στην Κομοτηνή να σπουδάσει νομικά. Μαζί του κουβαλάει μόνο τις αρχές και τις αξίες που του έχει κληροδοτήσει η οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης:  "Ένα παραμύθι στις ειδήσεις των 9" από τον Γιάννη Πολίτη

Στην Κομοτηνή θα συναντήσει τον Νίκο, ο οποίος ακολουθεί την αντίθετη πορεία: Κάνει το χατίρι του μεγαλοδικηγόρου πατέρα του να σπουδάσει νομικά, μόνο και μόνο για να διατηρήσει την εύνοιά του που συνεπάγεται διατήρηση των προνομίων για μία προκλητικά άνετη ζωή. Ο Νίκος θα εκμεταλλευτεί τη φιλία του Στράτου και θα υπονομεύσει κάθε άλλη σχέση του, για να τον έχει υποχείριό του. Μέχρις ότου μία γυναίκα βρεθεί ανάμεσά τους…

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Συνήγορος της ζωής

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Εύα Διαμαντάκη

ISBN: 9786185095550

ΣΕΛΙΔΕΣ: 398

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΤΙΜΗ: 17 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ