Σύψας: Τείχος ανοσίας με εμβολιασμένο το 70% του πληθυσμού

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει ο Νίκος Σύψας, με αφορμή και τα 110 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημειώνει πως βρισκόμαστε σε “κόκκινο συναγερμό” και ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη χώρα μας, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στο «τραπέζι» τα πιο αυστηρά μέτρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Σύψας είπε πως «βρισκόμαστε σε αυτό που λέμε ‘κόκκινο συναγερμό’. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση επίσημα σαν δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Όλοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε σε μία επικίνδυνη κατάσταση και δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε. Αυτή τη στιγμή είναι σαν να πατάμε σε έναν πολύ λεπτό πάγο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει».

Αναφερόμενος στις τοπικές εστίες κορωνοϊού -όπως είναι ο γάμος στη Θεσσαλονίκη και το εργοστάσιο στην Καβάλα- ο κ. Σύψας τόνισε τη σημασία της χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων. «Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούμε το μέτρο της απόστασης θα έχουμε προβλήματα. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό στοιχείο της απόστασης. Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά», είπε.

Σημείωσε, επίσης, πως η κυβέρνηση έχει βάλει ήδη στο «τραπέζι» τα πιο αυστηρά μέτρα. «Δε θέλω ούτε να τα συζητήσω. Δεν είναι σωστό μέσα στον Αύγουστο να λάβουμε μέτρα που θα έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην οικονομία της Ελλάδας», τόνισε.

Δείτε τι δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ