Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της αναβολής των εκλογών ο Φάμελλος – “Οχι” από Κασσελάκη που ζητά “καθαρή λύση”

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των συνέδρων αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος. Από τη μία ο Σωκράτης Φάμελλος τάχθηκε υπέρ της αναβολής των εκλογών, με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει «όχι» και να ζητάει καθαρές λύσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην ομιλία του ότι «δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από την βάση», απαντώντας και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο. Ωστόσο και μετά τις ζυμώσεις της χθεσινής ημέρας που έφεραν την Όλγα Γεροβασίλη ως πιθανή αντίπαλο του κ. Κασσελάκη, στο Συνέδριο τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, ενδιάμεσα στελέχη μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές.

Στην πρόταση αυτή πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Την ίδια ώρα επικρατεί αναταραχή στο προεδρικό στρατόπεδο καθώς υπάρχουν ισχυρές φωνές που θέλουν καθαρή λύση από το Συνέδριο που εκπροσωπεί τη βάση και είναι το ανώτατο όργανο.

Ο πρόεδρος τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο και αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές εξέφρασε την άποψη πως δεν θα πρέπει να στηθούν τώρα κάλπες.

«Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο:

«Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας. Θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών» ανέφερε.

«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο» τόνισε παράλληλα.

Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, «όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες πριν από την ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη εξαπέλυσε νέα επίθεση και με ανάρτησή του στο instagram επαναφέρει, όπως είπε και στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος τα περί υπονομευτών.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα».

Στο πλαίσιο αυτό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Εν τω μεταξύ η σημερινή διαδικασία συνεχίζεται με τοποθετήσεις συνέδρων.

Σκληρή κριτική σε όσους συντηρούν την εσωστρέφεια και σε όσους αμφισβητούν την εκλογή αρχηγού άσκησε η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα.

Στην τοποθέτησή της ανέφερε: «Στο Συνέδριο που είναι κρίσιμο θα αναμετρηθούμε με τον ίσκιο μας, θα πρέπει να βγούμε στην παραγωγή πολιτικής πρότασης, να τελειώνουμε με τον αρχηγισμό που κρύβουμε μέσα μας και να μιλήσουμε με τους πολίτες. Χθες το Συνέδριο ήταν γεμάτο με άδειες καρέκλες. Κουράστηκαν τα μέλη με τους ανταγωνισμούς για την επιρροή στα όργανα, κουράστηκαν να φτιάχνουν κόμματα και κομματάκια. Εκλέξαμε πρόεδρο στην βάση του καταστατικού που εμείς ψηφίσαμε. Οι παλιοί σύντροφοι που έχασαν ενώ είχαν ψηφίσει το καταστατικό και ενώ δεν είχαν αμφισβητήσει την διαδικασία, έφυγαν χωρίς να αποδεχθούν την απόφαση των μελών, προβάλλοντας ότι διαφυλάσσουν τις καρέκλες της ιδεολογικής τους καθαρότητας. Μας απογοήτευσαν μας εξέθεσαν αλλά θα κριθούν όπως θα κριθούμε όλοι μας. Τώρα σηκώθηκαν πάλι οι σημαίες της κομματικής ορθοδοξίας από κάποιους γιατί τους ενόχλησε το ερωτηματολόγιο. Δεν δεχόμαστε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος; Είναι τα στελέχη που θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο σε όλα ή για να βρουν μία φαρδιά καρέκλα που να χωρά την φιλοδοξία τους». Η κ. Μάλαμα έκανε λόγο για «πολιτική δολιοφθορά στον ΣΥΡΙΖΑ» για να φέρει χαμηλά ποσοστά και πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράψει χαμηλά ποσοστά θα είναι αποτέλεσμα της εσωστρέφειας. Ρώτησε μάλιστα εάν εκείνοι που δεν έχουν απολογηθεί για τα χαμηλά ποσοστά των δημοτικών εκλογών ζητούν τώρα ευθύνη για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά.

Καφαντάρη: Το συνέδριο μας αφορά την κοινωνία, το έχουμε καταλάβει;

«’Αλλη μια εσωκομματική διαδικασία θα βοηθήσει την πορεία του κόμματος μας για επιστροφή σε κυβερνητική τροχιά;», σχολίασε η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, τονίζοντας ότι «πρέπει να βγούμε από το συνέδριο μας με ενιαίο ομογενοποιημένο πολιτικό λόγο, να υπάρξει ουσιαστική επανεκκίνηση του κόμματός μας σήμερα». «Όλοι μαζί συντεταγμένα να δουλέψουμε για πολιτικές διεξόδους από την γκρίζα πραγματικότητα της κυβέρνησης», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι «το συνέδριο μας πραγματικά είναι η τελευταία ευκαιρία για διατύπωση ουσιαστικής πρότασης διεξόδου που βιώνουμε και βιώνει η κοινωνία». «Ο κόσμος λέει: ‘γιατί μεταξύ σας τρώγεστε; Για τις καρέκλες;’ Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα», σχολίασε. «Είμαστε ένα κόμμα που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, είμαστε ένα κόμμα που θέλουμε να ξανακυβερνήσουμε. Το συνέδριο μας αφορά την κοινωνία. Το έχουμε καταλάβει;», είπε. «Βάζουμε το εγώ πάνω από το εμείς, έλλειψη συντροφικότητας και συλλογικότητας δυστυχώς χαρακτηρίζουν πολλούς από μας», «κάποια στιγμή να ακούγεται η φωνή της βάσης, να δημιουργήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας ώστε αδιαμεσολάβητα να ακούγεται η βάση κάτι που προσπαθεί ο πρόεδρος μας, Στέφανος Κασσελάκης»ανέφερε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο...

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ. ευρώ

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως...