Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.6 C
Athens

Τα «ασημικά» του Παναθηναϊκού και ο στόχος των πέντε εκατομμυρίων!

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά πλέον τον Παναθηναϊκό και οι μαζικές πωλήσεις παικτών βρίσκονται προ των πυλών με το «τριφύλλι» να χρειάζεται τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ από τα πιο… βαριά χαρτιά!

Από τον Σεπτέμβριο όταν και ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να τραβήξει την πρίζα αποχωρώντας αιφνιδιαστικά από τον Παναθηναϊκό, πρωταρχικός στόχος όλων όσων έμειναν να εργάζονται προκειμένου η ομάδα να μην πέσει στα βράχια ήταν να φτάσει ο Γενάρης χωρίς να επέλθει ολοκληρωτική καταστροφή. Ο λόγος ήταν πως τότε θα υπάρξει η δυνατότητα να πουληθούν κάποιοι από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει το πράσινο ρόστερ και κατ’ επέκταση να εισρεύσουν στα ταμεία κάποια χρήματα που θα αποτελέσουν σωσίβιο για να βγει η χρονιά.

Όπως είχατε διαβάσει τις προηγούμενες ημέρες  το πλάνο «σωτηρίας» υπαγορεύει την μείωση του μπάτζετ από τα 11εκατ. ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ μέσω λύσης συμβολαίων αλλά και περικοπών, αλλά και συγχρόνως πωλήσεων που στόχος είναι να φτάσουν τα 5εκατ. ευρώ. Έτσι, στο πράσινο στρατόπεδο υπάρχει η εκτίμηση ότι θα αντιμετωπιστούν τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν και θα βγει η χρονιά.

Στην βιτρίνα αυτή την στιγμή βρίσκονται έξι ποδοσφαιριστές που δεδομένα έχουν αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αντιπροσωπευτικά, για τον καθέναν παραθέτουμε την αξία του σύμφωνα με το Transfermarkt. Βεβαίως, πρόκειται απλά και μόνο για ένα μέτρο σύγκρισης καθώς από την στιγμή που στην Ευρώπη γνωρίζουν την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός οι προτάσεις που θα γίνουν για την απόκτηση των παικτών θα είναι χαμηλότερες της πραγματικής τους αξίας.

Ρόμπιν Λουντ

Το συμβόλαιο του Φινλανδού λήγει το προσεχές καλοκαίρι και η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους πράσινους να τον παραχωρήσουν έχοντας οικονομικό όφελος. Πρόκειται για παίκτη που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό όπως για παράδειγμα της Σταντάρ Λιέγης με τον ίδιο να έχει ως προτεραιότητα την Αγγλία και τον μάνατζέρ του (που ειδικεύεται στην συγκεκριμένη αγορά) να την «χτενίζει» αναζητώντας την καλύτερη επιλογή για τον πελάτη του. Η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το Transfermarkt είναι 1.500.000 ευρώ.

Ροντρίγκο Μολέδο

Η περίπτωση του Βραζιλιάνου έχει αρκετά κοινά με εκείνη του Ρόμπιν Λουντ καθώς το συμβόλαιό του επίσης ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Ο ίδιος ο παίκτης έχει δείξει διάθεση να μην καταθέσει προσφυγή και να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό έχοντας και το κλαμπ κέρδος. Δεδομένα υπάρχει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του από την πατρίδα του και την Ιντερνασιονάλ αλλά και από ομάδες της Ευρώπης. Η υπόθεση του Μολέδο αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος. Η χρηματιστηριακή του αξία στο Transfermarkt είναι 2,5εκατ. ευρώ.

Νίκλας Χουλτ

Ο Σουηδός αποτελεί δεδομένα έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του πράσινου ρόστερ αλλά και γενικότερα έναν από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα στη θέση του αριστερού μπακ. Ο Χουλτ ανανέωσε μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, η περίπτωση του κρύβει την ιδιαιτερότητα πως επηρεασμένος από την ασφυκτική πίεση του ατζέντη του, Μάρτιν Νταλίν δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή. Αν αυτό συμβεί, ο Παναθηναϊκός θα τον χάσει χωρίς οικονομικό όφελος ενώ σε διαφορετική περίπτωση οι πράσινοι μπορούν να ελπίζουν σε ένα σημαντικό ποσό δεδομένων των αρκετών ομάδων που τον έχουν στο ραντάρ τους. Ενδεικτικό είναι πως η χρηματιστηριακή του αξία με βάση του Transfermarkt ανέρχεται στο 1.750.000 ευρώ.

Ουσμάν Κουλιμπαλί

Ο αμυντικός από το Μάλι είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών λόγω του ενδιαφέροντος που προέκυψε από το ΑΠΟΕΛ για την περίπτωσή του. Έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις τόσο πέρσι όσο και φέτος ο Κουλιμπαλί έχει μπει στη λίστα αρκετών ομάδων του εξωτερικού κάποιες από τις οποίες είναι από το Βέλγιο. Σύμφωνα με το Transfermarkt η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.

Λούκας Βιγιαφάνιες

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες αποτελεί δεδομένα την ποιοτική μονάδα στο πράσινο ρόστερ μεσοεπιθετικά. Σε μία εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία έχει αποκτήσει εμπειρία αγωνιζόμενος σε μία μεγάλη ομάδα και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου. Πάντως, εδώ πρέπει να σημειωθεί πως σημαντικό ρόλο στην υπόθεση του θα παίξει και η έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου. Πολλές ομάδες επιθυμούν να τον αποκτήσουν ως κοινοτικό έτσι ώστε να μην πιάνει θέση ξένου. Η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου. Η χρηματιστηριακή αξία του Λούκας Βιγιαφάνιες σύμφωνα με το Transfermarkt είναι 2εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Κουρμπέλης

Τον αφήσαμε για το τέλος και όχι τυχαία. Ο Έλληνας χαφ αποτελεί τον παίκτη που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει εισηγηθεί να είναι ο τελευταίος που θα πωληθεί. Δεδομένα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων από το εξωτερικό που έχουν έρθει και στη Λεωφόρο για να τον παρακολουθήσουν από κοντά.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία του μιας και έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές που τα περισσότερα κλαμπ της Ευρώπης προτιμούν να επενδύουν σε ταλέντα νεαρής ηλικίας που θα μπορέσουν να εξελιχθούν σε ένα κατάλληλο περιβάλλον. Επιπλέον, ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης έχει παρουσίες σε όλες τις Εθνικές ομάδες και αυτό δεδομένα έχει ξεχωριστή σημασία. Η χρηματιστηριακή αξία του αρχηγού του τριφυλλιού σύμφωνα με το Trasnfermarkt είναι 1.500.000 ευρώ.

πηγη: sdna

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2023-24 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στις 20:30, στο...

Δρόμεια 2024: Με στόχο χρόνους κάτω από τα 22΄΄ τα 200μ. γυναικών

Μία πλειάδα «αστεριών» έχει δηλώσει συμμετοχή στα 200 μ. γυναικών στο διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια». Αθλήτριες που βρίσκονται στις πρώτες 50 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 29/4/24

Το παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη με την Μπέατριζ Χαντάντ Μάια για το Madrid Open, ο τέταρτος αγώνας των Μπακς με τους Πέισερς για τα...

Super League (Play Off, 8η αγωνιστική): Αποτελέσματα

Στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Λαμία 4-1/ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2/Παναθηναϊκός –...

Παναθηναϊκός- Άρης 0-1

Παίζοντας καταπληκτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και ελαχιστοποίησε τις ελπίδες του...

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Στο 90′ με Σάστρε “ζωντανοί” στο κυνήγι του τίτλου οι Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε στο 3′ με τον Κωνσταντέλια στο 81′ έχανε 1-2, αλλά κέρδισε με το δεύτερο γκολ του νεαρού (81′) και… σούταρα...

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1

Ο Ολυμπιακός έχοντας ένα καλό πρώτο ημίχρονο επικράτησε με 4-1 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 Μαΐου ο Άρθουρ Μίλερ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1949.... Ο Άρθουρ Μίλερ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό...

Ποινικός Κώδικας: Από σήμερα σε ισχύ – Ποια αδικήματα οδηγούν απευθείας σε φυλάκιση

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα 1η Μαΐου, ο νέος Ποινικός Κώδικας που περιλαμβάνει πληθώρα...

ΚΥΣΕΑ: Συνεδρίασε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Συζητήθηκαν Μέση Ανατολή, μεταναστευτικό και φωτιές

Συνεδρίασε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη (1/5), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής...

Κοζάνη: Νεαρός ήπιε φυτοφάρμακο – Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς του αντίδοτου στο νοσοκομείο

Συναγερμός σήμανε στην Κοζάνη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, καθώς ένας νεαρός κατανάλωσε φυτοφάρμακο. Σύμφωνα...