Θεσσαλονίκη: “Το φαγοπότι των κεφαλαιοκρατών και τα ξεροκόμματα Τσίπρα- Μητσοτάκη” στην πορεία του ΚΚΕ

22
Θεσσαλονίκη, ΚΚΕ, κεφαλαιοκράτες, φαγοπότι,

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της 82η Διεθνούς Εκθέσεως.

Στη συγκέντρωση δίνει το “παρών” ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε σε δηλώσεις του: “Ο ελληνικός λαός έχει χορτάσει από τις ψεύτικες υποσχέσεις, από την κοροϊδία, από τα μεγάλα λόγια, από την ανάπτυξη που περιμένει. Ανάπτυξη όμως σημαίνει κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των σκληρών φορολογικών μέτρων, κατάργηση των μνημονίων και κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που αυτά έφεραν. Αυτό τον δρόμο προτείνει το ΚΚΕ”.

“Είμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε για τα έτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Σήμερα οι συνταξιούχοι έχουν χάσει 35-40% των συντάξεων και με τα νέα μέτρα θα μειωθούν περαιτέρω 20.000 συντάξεις. Δεν αντέχουμε άλλο. Ανάπτυξη με συντάξεις και μισθούς πείνας δεν γίνεται” σημειωσε απο την πλευρά του ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:  Φωτιά ΤΩΡΑ σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Οι κεφαλαιοκράτες και τα ξεροκόμματα 

Στην κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Νίκης και να καταλήξει στην πλατεία της ΧΑΝΘ, θα βρίσκεται ένα αγροτικό αυτοκίνητο, όπου έχει στηθεί ένα μεγάλο τραπέζι.

Οι καρέκλες γράφουν πάνω ΣΕΒ και Ευρωπαϊκή Ένωση, και με αυτό τον τρόπο το ΚΚΕ θέλει να δείξει ότι “οι κεφαλαιοκράτες τρώνε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης πετάνε στον λαό που βρίσκεται από κάτω ξεροκόμματα”.