Την Τετάρτη κατατίθεται το σχέδιο νόμου για την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας

168
Αυτός είναι ο νέος εκλογικός νόμος: Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας. Το σχέδιο νόμου ορίζει την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας, όπως αυτές προκύπτουν από το κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής.

Το σχέδιο νόμου διευθετεί επίσης θέματα σχετικά με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τα οποία συζητήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Γ. Κυρίτσης, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό τόνισε ότι: «Στη συνεδρίαση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και τα ζητήματα της προσφυγικής κρίσης».
«Η Ελλάδα κινητοποιήθηκε από το προηγούμενο Σάββατο και έχει καλύψει την πλειοψηφία των υποχρεώσεων της όπως ορίζονται στην συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Προχωράμε στην ενίσχυση μεταναστευτικής πολιτικής σε πρώτη φάση αναβάθμιση της πρώτης υποδοχής σε γενική γραμματεία».

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Τετάρτης 5/8

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό:

Συζητήθηκε η πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση της γραμματείας σε γενικότερο επίπεδο, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το σχέδιο δημιουργίας 30 χιλιάδων πρόσθετων θέσεων φιλοξενίας και άμεσα εντείνεται η προσπάθεια ενημέρωσης των ανθρώπων και η παραχώρηση μέσων μετακίνησης σε δομές φιλοξενίας που έχουν θέσεις