Θύμα στο «πλαίσιο εκβιασμού» ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Νέες έρευνες στις φυλακές Κορυδαλλού

36
Συνελήφθη ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου στην Πάτρα

Στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται πως βρίσκεται ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 12 Οκτωβρίου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής», οι αρχές εκτιμούν πως η δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου σχετίζεται με εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις αλλοδαπών που έχουν έμμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο Energa και τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δύο κακοποιοί ζήτησαν από τον δικηγόρο να τους αποκαλύψει τη διεύθυνση κατοικίας του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης Energa, προκειμένου να προχωρήσουν σε «εκδικητική επίθεση» εναντίον του γιατί αρνούνταν να πληρώσει τα χρήματα για το συμβόλαιο θανάτου εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη.

Διαβάστε επίσης:  Το Ευαγγέλιο της Κυριακής των Μυροφόρων -22 Απριλίου 2018

Καθοριστικής σημασίας για τις κινήσεις των δραστών είναι και οι καταθέσεις του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας και είδε τον ένα εκ των δραστών να βγαίνει δύο φορές από το γραφείο, πιθανόν για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον άγνωστο εντολέα του για την εξέλιξη της συζήτησης.

Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως ο «εγκέφαλος» έδωσε εντολή για εκφοβιστικό πυροβολισμό σε βάρος του δικηγόρου, που ωστόσο είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.