Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
11.6 C
Athens

Τι απαντά ο Παπαγγελόπουλος σε δημοσίευμα για παρεμβάσεις του στην υπόθεση του Α. Βγενόπουλου

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρέμβαση στο έργο της, με τη μορφή της απειλής, σχετικά με την υπόθεση που χειρίστηκε του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία την έβαλε στο αρχείο πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

«Η διαπλοκή ψυχορραγεί και παραληρεί. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού για αυτήν, παίζει τα ρέστα της».

Παράλληλα, προσέθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλους:

«Η κα Τσατάκη παραδέχεται στην ανακοίνωσή της ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, με δική της πρωτοβουλία. Εντυπωσιακά αστείο είναι ότι σαν αιτία της επίσκεψής της, επικαλείται δηλώσεις που δεν είχα κάνει ακόμα, αλλά έκανα 15 μέρες μετά τη συνάντησή μας. Η αλήθεια είναι ότι με επισκέφθηκε για να την συμβουλεύσω και να τη βοηθήσω.

Ενεργώντας πάντα θεσμικά έχω στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση για να τον ενημερώσω και να ενημερωθούν στη συνέχεια και οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με την επιστολή αυτή απαντάω σε όσα ισχυρίζεται η κα Τσατάκη».

Και κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης: «Την Δευτέρα, που θα δημοσιοποιηθεί η επιστολή, θα βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα η κα Τσατάκη κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτσαμάνη σχετικά με τις παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι κατά την επίσκεψή της στο γραφείο του «πιεστικά μου εζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία, όπως μου εδήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Μάλιστα επί λέξει μου εδήλωσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς που χειριζόταν σχετική δικογραφία, η οποία μου είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματός μου προς συσχέτιση με συναφή την οποία και χειριζόμουν, ευρίσκεται δικονομικά εις στάδιο περαίωσης και η εν λόγω εισαγγελέας προτίθεται να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος των υπόπτων, τους οποίους με την ενέργειά μου σκόπευα να ευνοήσω, κατά την άποψή του».

Αντίδραση του εκπρόσωπου τύπου της ΝΔ

«Κάτω τα χέρια από τη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα επιτρέψει χειραγώγηση και τρομοκράτηση της Δικαιοσύνης.

Με αφορμή δημοσιεύματα και σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι οι σημερινές σοβαρότατες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τις χειρότερες υποψίες της ΝΔ.

«Η υπό τον κ. Τσίπρα ομάδα εξουσίας επιχειρεί να εγκαθιδρύσει κομματικό κράτος και σύστημα απροκάλυπτης χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως η επίκληση της μόνιμης δικαιολογίας περί «διαπλοκής» μόνον ως ομολογία πράξεων ωμής κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών ακούγεται.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Φωτιά στο Μάτι: Ευθύνες στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκύπτουν μετά από νέες καταθέσεις

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της...

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία – Έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλία με τον Κικίλια 

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της...
Κακοκαιρία "Ιανός": Νύχτα αγωνίας σε Αλμυρό Βόλου και Καρδίτσα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Η επικινδυνότητα ανά περιοχή

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από επικίνδυνα μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο...

Στις 198 οι “απαγορευμένες” παραλίες στην Ελλάδα για τουριστική αξιοποίηση

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την...

Μέσω gov.gr η υποβολή αναφοράς ή καταγγελίας για μέτρα πυροπροστασίας 

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr αναφορά ή καταγγελία για μέτρα πυροπροστασίας επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων έχουν από σήμερα οι πολίτες, ύστερα από...

Η φωτογραφία της ημέρας

Θρύλος και πάσης Ευρώπης! 19 Απριλίου 2024

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΑΔΕ: 5+1 ερωτήσεις – απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα διασύνδεσης των POS με τα ταμειακά συστήματα

Με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί, η ΑΑΔΕ απαντάει σε 5+1 κρίσιμες ερωτήσεις για...

Υπ. Παιδείας: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο”

To κυβερνητικό σχέδιο για να εισέλθουν στην Ελλάδα κορυφαία ξένα πανεπιστήμια ξεδιπλώνεται με το...

ΥΠ.ΟΙΚ: 16 ερωτήσεις – απαντήσεις σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτο-απαντήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών...

Νέες ταυτότητες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε μέσα από 22 ερωτήσεις – απαντήσεις

Η Ελλάδα προχωρά στην έκδοση ενός νέου ασφαλούς δελτίου ταυτότητας Ελλήνων πολιτών, ανταποκρινόμενη στον...