Ανατροπή στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες. Δεν θα γίνει την Δευτέρα, όπως αρχικά είχε αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αλλά την Τρίτη όπως δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης.
Ως βασικούς λόγους ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε την εκκρεμότητα από την πλευρά των αγροτών να προσδιορίσουν τη σύνθεση της αντιπροσωπείας τους, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης δήλωσε ότι θα πρέπει να ωριμάσουν οι σκέψεις σε ό,τι αφορά στα αιτήματα των αγροτών.
«Υπάρχουν ορισμένα αιτήματα που δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν. Για κάποια θεσμικά και πολιτικά αιτήματα υπάρχει συναντίληψη και κοινή στόχευση», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις παράνομες ελληνοποιήσεις και την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Προϋπόθεση του διαλόγου είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, είπε ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της κυβέρνησης εάν τα τρακτέρ φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας. «Όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις» τόνισε.
Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών
Αύριο στις 11 το πρωί στη Σύνδο Θεσσαλονίκης σε πανελλαδική σύσκεψη οι αγρότες θα αποφασίσουν την 15μελή επιτροπή την οποία θα συναντήσει ο πρωθυπουργός.
Ωστόσο, αγροτοσυνδικαλιστές υποστηρίζουν πως εάν δεν ακούσουν συγκεκριμένα πράγματα από τον πρωθυπουργό τότε θα κατέβουν την προσεχή εβδομάδα στην Αθήνα με τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή.
Στα μπλόκα τηρούν στάση αναμονής χωρίς να προχωρούν σε κλιμάκωση, τηρώντας τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεών τους με συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδικών δικτύων.
Έως τις 8 ο αποκλεισμός στα αγροτικά μπλόκα των Μαλγάρων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και στην εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και στα δύο ρεύματα.