Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ιράν άνοιξε τα σιλό: Δεκάδες βαλλιστικοί πύραυλοι έτοιμοι προς εκτόξευση – Απέπλευσε ο στόλος υποβρυχίων του Ισραήλ με πυρηνικούς πυραύλους

Αίτημα του Ιράν στο Κατάρ να κλείσει την βάση Al-Udeid στους Αμερικάνους

Ανεβαίνει κατακόρυφα το θερμόμετρο και η ένταση στην Μέση Ανατολή καθώς μετά την χτεσινή απόπειρα των Χούθι να χτυπήσουν το Ισραήλ από την Υεμένη, σήμερα, η ανώτατη στρατιωτική Διοίκηση του Ιράν έδωσε διαταγή για αιφνιδιαστική κινητοποίηση του βαλλιστικού οπλοστασίου της χώρας.

Η Αεροδιαστημική Δύναμη των Ιρανών Φρουρών έθεσε τη διοίκηση βαλλιστικών πυραύλων σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Σύμφωνα με πηγές από το Ιράν, οι Αεροπορικές Δυνάμεις των Ιρανών Φρουρών πρόκειται να πραγματοποιήσουν μεγάλη άσκηση βαλλιστικών πυραύλων κοντά στο Κομ.

Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν το Ιράν να μετακινεί δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους προς σημεία εκτόξευσης. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι εξέρχονται από τα έγκατα -κυριολεκτικά- βουνών του Ιράν.

Βαλλιστικοί πύραυλοι εντοπίστηκαν να μετακινούνται σε έναν αυτοκινητόδρομο στα νότια της Τεχεράνης, της πρωτεύουσας του Ιράν.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν το Ιράν θα εκτοξεύσει κάποιον πύραυλο ως προειδοποίηση πάντως η πόλη Κομ “κοιτά” προς Ιράκ και Ισραήλ.

Παράλληλα, κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ισχυρίζονται ότι ο Υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας του Κατάρ να αρνηθεί τη χρήση της αεροπορικής βάσης Al-Udeid κοντά στην Ντόχα από την USAF.

Το Κατάρ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, αξιολογεί το αίτημα του Ιράν!

Αν η πληροφορία που μεταδίδουν οι Ιρανοί, ισχύει, τότε πρόκειται για πολύ ανησυχητική εξέλιξη. Το Ιράν κάτι έχει στο μυαλό του…

Απέπλευσε ο στόλος υποβρυχίων του Ισραήλ με πυρηνικούς πυραύλους

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις φέρεται να ανέπτυξαν τον στόλο υποβρυχίων εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Ο Doron Kadosh, δημοσιογράφος που σχετίζεται με το Galei Tzakhal των IDF (στρατιωτικό ραδιόφωνο), ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του στόλου υποβρυχίων σε όλη την περιοχή ως μέρος της προετοιμασίας του για πιθανά σενάρια μάχης, ιδιαίτερα ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες που σχετίζονται με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Αν και δεν ειπώθηκε που έχουν αναπτυχθεί τα υποβρύχια του Ισραήλ εντούτοις σύμφωνα με προηγούμενες ασκήσεις των IDF, τα υποβρύχια τα οποία φέρουν και πυρηνικούς πυραύλους αναπτύσσονται σε Ανατολική Μεσόγειο, Αραβική και Ερυθρά Θάλασσα.

Ο στόλος υποβρυχίων του Ισραήλ χρησιμεύει ως κρίσιμο στοιχείο των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας. Αυτά τα υποβρύχια παρέχουν στο Ισραήλ ένα ισχυρό και ευέλικτο εργαλείο για τη διασφάλιση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας τόσο σε αμυντικές όσο και σε επιθετικές ικανότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα υποβρύχιο Dolphin μεταφέρει έως δεκαέξι τορπίλες και πυραύλους. Τα πέντε υποβρύχια κατηγορίας Dolphin αντιπροσωπεύουν τον “άσο στο μανίκι” του Ισραήλ.

Τα πρώτα πυρηνικά όπλα του Ισραήλ ολοκληρώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και αναπτύχθηκαν ως βόμβες αεροσκαφών ελεύθερης πτώσης και βαλλιστικούς πυραύλους του Jericho.

Ο πιο αξιόπιστος ίσως βραχίονας της πυρηνικής τριάδας, είναι ο θαλάσσιος, που αποτελείται από υποβρύχια που μπορεί να φέρουν πυρηνικούς πυραύλους.

Τα υποβρύχια μπορούν να εξαφανιστούν για εβδομάδες ή και μήνες, ακολουθώντας μια εξαιρετικά απόρρητη διαδρομή περιπολίας, ενώ περιμένουν εντολές για εκτόξευση πυραύλων τους.

Αυτή η λεγόμενη «ικανότητα δεύτερης επίθεσης» βασίζεται στην αρχή της πυρηνικής αποτροπής και διασφαλίζει ότι οι πιθανοί εχθροί θα σκεφτούν δύο φορές πριν επιτεθούν.

Τα τρία πρώτα υποβρύχια, το Dolphin, το Leviathan και το Tekuma, τέθηκαν σε λειτουργία μεταξύ του 1999 και του 2000.

Η δεύτερη παρτίδα των υποβρυχίων Dolphin, τα Dolphin II, παραγγέλθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Μέχρι στιγμής, 45 στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στο Ισραήλ μεταφέροντας όπλα, πυρομαχικά ακόμη και ιατρικό εξοπλισμό για να υποστηρίξουν τον IDF στον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Ένα Boeing 747 που προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Ramon μετέφερε πολλά οχήματα ασθενοφόρων και αρκετούς τόνους ιατρικού εξοπλισμού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γερμανία: Οι κατάσκοποι γυρίζουν στο Βερολίνο

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την επανένωση της χώρας τους, οι Γερμανοί θεώρησαν ότι είχαν ξεμπερδέψει με τους εχθρούς. Κάπως έτσι «ξεφορτώθηκαν»...
Καιρός: Αγριεύει o καύσωνας τις επόμενες μέρες

Κλιματική αλλαγή: Επιμένει το πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη νοτιοανατολική Ασία

Μαθήματα εξ αποστάσεως στις Φιλιππίνες, γεμάτα πάρκα στη Μιανμάρ, προειδοποίηση για ακραίο καύσωνα στο Μπανγκλαντές: η νοτιοανατολική Ασία συνεχίζει σήμερα να πλήττεται από αφύσικα...

Πόλεμος στη Γάζα: Tην ισραηλινή αντιπρόταση για κατάπαυση του πυρός έλαβε και μελετά η...

Στη Μέση Ανατολή μία νέα προσπάθεια με την μεσολάβηση των Αιγυπτίων βρίσκεται σε εξέλιξη για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Την ίδια...

Κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι δεν θα συναντήσει με τον Μπάιντεν

Στους διπλωματικούς και πολιτικούς κύκλους ήταν γνωστό ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας δεν είναι σε καλό στάδιο. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την...

Στις Βρυξέλλες «τελειώνουν» τη Φον ντερ Λάιεν – Οι 6 υποψήφιοι Πρόεδροι της ΕΕ...

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν λένε ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για μία δεύτερη θητεία στην Κομισιόν, η αλήθεια όμως είναι οτι η νίκη...

Βρετανικά ΜΜΕ: Επιδεινώνεται η υγεία του βασιλιά Καρόλου

Το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά Καρόλου, καθώς σύμφωνα με ξένα Μέσα, η κατάσταση της υγείας...

Τσέρνομπιλ: 38 χρόνια από την καταστροφή – Πως συνέβη το πυρηνικό ατύχημα(βίντεο)

Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ είναι το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πόλεμος στη Γάζα: Tην ισραηλινή αντιπρόταση για κατάπαυση του πυρός έλαβε και μελετά η Χαμάς

Στη Μέση Ανατολή μία νέα προσπάθεια με την μεσολάβηση των Αιγυπτίων βρίσκεται σε εξέλιξη...

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ...

Υφαντής: O πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει ήδη μετατραπεί σε μία σε ισραηλινο – ιρανική σύγκρουση

Το διττό μήνυμα του Ιράν και του Ισραήλ «που έφτασαν κοντά σε περιφερειακή σύγκρουση...

Washington Post: Αλλάζει στρατηγική το Ισραήλ μετά την επίθεση στο Ιράν

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο χώρες, που είναι από τις πιο βαριά...