“Τραγούδια Προσφυγιάς” στο θέατρο Ρεματιάς

54
Θέατρο ρεματιάς, Χαλάνδρι,Τραγούδια προσφυγιάς

Τραγούδια από τον δίσκο «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα και παραδοσιακά σμυρνέικα θα παρουσιάσει η Φιλαρμονική του δήμου Χαλανδρίου, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 21:00, στο θέατρο της Ρεματιάς, επιχειρώντας, με ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, να συνδέσει τις μνήμες εκείνου του ξεριζωμού με τον σημερινό.

Το πρόγραμμα της παράστασης με τίτλο «Τραγούδια της Προσφυγιάς» θα ξεκινήσει με ένα εισαγωγικό ποτ πουρί και θα ακολουθήσουν τραγούδια από τη Μικρά Ασία, όπως «Η Σμύρνη μάνα καίγεται», «Οι καμπάνες της Αγιάς Σοφιάς», «Η προσφυγιά», «Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς» κ.ά., αλλά και παραδοσιακά σμυρνέικα, ενώ καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς θα προβάλλονται εικόνες από την καταστροφή της Σμύρνης.

Στην παράσταση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, τα τραγούδια ερμηνεύουν η Νάντια Καραγιάννη, ο Γιάννης Λέφερης, ο Νίκος Καραγιάννης και ο Παντελής Αμπαζής, με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής του δήμου Χαλανδρίου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει κάνει ο μαέστρος της Φιλαρμονικής, Γιώργος Καλαϊτζής.

Διαβάστε επίσης:  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Ζωγραφική με στυλό!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Αντί για εισιτήριο, όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σημειώνεται, ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία.

 

 

Πηγή: culturenow