Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021
18 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Οκτωβρίου εγκαίνια στο περίφημο καμπαρέ “Καν-Καν”

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1858.... Εγκαινιάζεται στο Παρίσι το περίφημο καμπαρέ "Καν-Καν".

Τσίπρας: Μονόδρομος η επιλογή μας, να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε τη χώρα από τον κύκλο της ύφεσης (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για όλους και για όλα. Τηλεοπτικές άδειες, συγκρότηση του ΕΣΡ, Κυπριακό αλλά και συμμαχίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά το εσωτερικό του κόμματος, ήταν κομμάτι της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα ο ίδιος είχε υπογραμμίσει ότι «πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση».

 

«Είμαστε βαθιά συνειδητοποιημένοι γιατί γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τους περιορισμούς αλλά είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας» δήλωσε από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή. Όλοι γνωρίζουν, και γι αυτό κλιμακώνουν τον πόλεμο, ότι σε λίγο θα αρχίσει να χαράζει στην ελληνική οικονομία. Τώρα έχουμε μία και μόνο επιλογή: Να δουλέψουμε αποφασιστικά και με σχέδιο για να βγάλουμε την πατρίδα μας από την επιτροπεία και τον φαύλο κύκλο της κρίσης χρέους και της λιτότητας.

Να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος

Αν αυτό το σύστημα ερχόταν ξανά, θα ερχόταν ιστορικά δικαιωμένο για να πάρει εκδίκηση. Έχουμε μπροστά μας 3 δύσκολους μήνες αλλά έχουμε και σχέδιο και θέλουμε ο λαός να κρίνει τα δικά μας πεπραγμένα το 2019 σε σύγκριση με την προηγούμενη πενταετία της καταστροφής. Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα τα γιορτάσουμε έχοντας μια άλλη Ελλάδα, φάρο δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αλληλεγγύης, με μεγάλες δομικές θεσμικές αλλαγές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε όμως την ανάγκη ύπαρξης ενός ρεαλιστικού σχεδίου εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια, λέγοντας ότι «Η ανάκαμψη της οικονομίας πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσημο, δεν αρκούν για εμάς οι άνθρωποι. Δεν αρκούν οι θετικοί δείκτες, θέλουμε αλλαγή στις συνθήκες ζωής των ανθρώπων». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε μάλιστα ότι  «Δε θα γίνουμε κομπάρσοι της εγχώριας διαπλοκής και ολιγαρχίας, κομπάρσοι σε ένα χρεοκοπημένο σύστημα εξουσίας που έχει ευθύνη για τη λεηλασία και τη χρεοκοπία της χώρας».

Από την ομιλία του κ. Τσίπρα δεν έλειψε και η επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι φέτος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα κλείσει η χρονιά με θετικό πρόσημο, «μικρό αλλά θετικό», και σχολίασε ότι «Θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε κι εμείς το περίφημο success story αλλά δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία».

Το 2016 οι προβλέψεις μίλαγαν για διατήρηση της ύφεσης αλλά με στοχευμένες προσπάθειες, όπως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και το εξαιρετικό καλοκαίρι στον Τουρισμό, έχουμε τη σχεδόν βέβαιη εκδοχή ότι θα κλείσουμε με θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Θα μπορούσαμε να λέμε success story, δεν χρειάζεται λύση για το χρέος. Αλλά εμείς δεν θέλουμε να διαχειριστούμε τη μιζέρια αλλά να μοιράσουμε με κοινωνική δικαιοσύνη την ανάπτυξη, να επουλώσουμε κοινωνικές πληγές. Η κρίσιμη συζήτηση προβλέπεται από τη συμφωνία να γίνει τώρα, εμείς συνεχίζουμε να τηρούμε μία δύσκολη συμφωνία, το ίδιο περιμένουμε και από τους θεσμούς και τους εταίρους μας. Δεν θα γίνουν αποδεκτές καθυστερήσεις και υποχωρήσεις, διεκδικούμε άμεσα όσα η συμφωνία προβλέπει.

Έχουμε ισχυρές συμμαχίες στην Ευρώπη

Στις συμμαχίες της Ελλάδας στην Ευρώπη αλλά και την πρώτη Ευρωμεσογειακή Σύνοδο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι με την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο «συμβάλαμε αποφασιστικά στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, οι χώρες της Περιφέρειας για πρώτη φορά συντονίζουν το βηματισμό τους. Ηθική υποχρέωση και ανταμοιβή για τον ελληνικό λαό αλλά και τη σταθερότητα της Ευρώπης, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Τηλεοπτικές άδειες

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις τηλεοπτικές άδειες, ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι σχεδόν από τα μέσα Αυγούστου, από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, νιώθει ότι ζει σε μία περίοδο ίδια με εκείνη του δημοψηφίσματος. «Από τότε που ξεκίνησε ζούμε ένα διαρκές μιντιακό πραξικόπημα, προκειμένου να προασπίσουν ιδιωτικά συμφέροντα» εξηγεί ο ίδιος και συμπληρώνει:

Ο στόχος -και δεν το κρύβουν- είναι να ρίξουν μία 2 φορές εκλεγμένη προσφάτως κυβέρνηση. Όσο εντείνουν το πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση τόσο μας πεισμώνουν. Εμείς δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε. Όπως είχε πει ο Ηλίας Ηλιού, «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», ο νόμος θα ισχύει για όλους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Καμία διακριτική μεταχείριση, κανένα χατήρι, σε κανέναν ολιγάρχη.

Παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης

«Καμία διακριτή διαχείριση σε κανέναν. Κανένα χατήρι. Οι πολιτικές πιέσεις, αλλά και οι πιέσεις της οικονομικής ελίτ πρέπει να τελειώνουν εδώ» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας: «Πρέπει οι δικαστές να αφεθούν να κάνουν τη δουλειά τους, ούτε οι δικαστικοί ούτε η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν τη θεσμική εκτροπή».

«Έχουμε μπροστά μας τις κρίσιμες συνομιλίες για το κυπριακό»

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια γιατί θέλουμε τη λύση, στηρίζουμε αταλάντευτα της κυπριακής κυβέρνησης και τις συνομιλίες των 2 πλευρών, θέλουμε μία λύση δίκαιη και βιώσιμη για όλον τον κυπριακό λαό» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε σε έντονο ύφος: «Το κυπριακό δεν είναι πρόβλημα διμερές αλλά πρόβλημα παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Λύση με παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί δεν είναι λύση»

Για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να παραλείψει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να σχολιάσει τι χρειάζεται να γίνει στο εσωτερικό του κόμματος για να βελτιωθεί τόσο η λειτουργία του κόμματος όσο και η λειτουργία της Κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίρπας υπογράμμισε ότι «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα μαζικό, γειωμένο στην κοινωνία» και τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες, να πέσει το βάρος στη Νεολαία η οποία «δίνει μεγάλες μάχες αυτήν την περίοδο. Μέλη της λοιδορούνται από τα κίτρινα ΜΜΕ την ώρα που βρίσκονται στην καρδιά της μάχης και της διαπραγμάτευσης με μισθούς πολύ κατώτερους των προσόντων τους απέναντι σε τεχνοκράτες με παχυλούς μισθούς που έρχονται εδώ και συμπεριφέρονται σαν αποικιοκράτες».

Ας μην έχουμε μονάχα ως παράδειγμα τα κόμματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Υπάρχουν παραδείγματα, όπως το φαινόμενο του Κόρμπιν όπου αποδεικνύεται ότι μπορείς να έχεις ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό αλλά ταυτόχρονα και ριζοσπαστικό. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας να πείθουμε με το ιδεολογικό οπλοστάσιο της Αριστεράς. Χρειαζόμαστε περισσότερη συντροφικότητα, αλληλεγγύη, διάθεση για προσφορά και λιγότερες φιλοδοξίες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά έχουμε τη δύναμη να φτάσουμε στη κορυφή και να νικήσουμε γιατί ο σκοπός που υπηρετούμε είναι πιο δυνατός από τις δυνάμεις των αντιπάλων. Υπερασπιζόμαστε αξίες γι αυτό και θα νικήσουμε!

Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε μία σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για αιφνίδιο ανασχηματισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και και στη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα για τον ανασχηματισμό, ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε  ότι «πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση» και συμπλήρωσε: «δεν θα γίνουν αιφνιδιασμοί. Μην βιάζεστε. Κάθε πράγμα στον καιρό του».

Σε σχετική ερώτηση για το αν βλέπει κλίμα συναίνεσης από την αντιπολίτευση στο θέμα της ανασυγκρότησης του ΕΣΡ, ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε αντιφάσεις στις τάξεις της.  Συγκεκριμένα, σχολίασε ότι «οι μισοί θέλουν και οι μισοί όχι».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στυλιανίδης: Έως και 300 νεκροί στην Αθήνα εάν πλημμύριζε ο Κηφισός από την κακοκαιρία...

Στην αποκάλυψη ότι υπήρχε εκτίμηση από επιστήμονες ακόμη και για 300 νεκρούς στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, εάν επιβεβαιωνόταν οι μετεωρολογικές...

Μητσοτάκης: Η Αν. Μεσόγειος μπορεί υπό προϋποθέσεις να διαμορφωθεί ως μία εναλλακτική πηγή ενέργειας...

Την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας σε ένα πιο διαρθρωτικό επίπεδο, με παρεμβάσεις που μπορούν να δρομολογηθούν, σε πρώτη...

To USNS YUMA στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Κατέπλευσε το υπερσύγχρονο πλοίο μεταφοράς Αμερικανών Στρατιωτών και οχημάτων στην Αλεξανδρούπολη. Με το μελάνι στην ανανεωμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) να είναι ακόμα νωπό,...

ΚΙΝΑΛ: Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Παπανδρέου – Τα μηνύματα, οι ανατροπές που φέρνει και...

Με μια δήλωση 113 λέξεων από το Ίδρυμα Γεώργιος Παπανδρέου και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε αυτό που κανένας δεν τολμούσε...
Με την σύντροφό του στη Σκιάθο ο Γιώργος Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Και ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμως υποψήφιος για την προεδρία

Νέα δεδομένα καθώς και νέους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Κινήματος Αλλαγής σηματοδοτεί η επίσημη πλέον ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου να διεκδικήσει την ηγεσία του...
Ολυμπία Οδός: Διόδια με το χιλιόμετρο

Κυβέρνηση: Όχι διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Αρνητικά απάντησε πριν από λίγο, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση εάν σκέφτεται η κυβέρνηση να βάλει...

Οικονόμου: Πέντε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Σε πέντε «νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος», αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σύμφωνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έκθεση – κόλαφος: Πρωταθλήτρια στην ύφεση και την ανεργία η Ελλάδα!

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προπαγάνδα και παραπειστικά στοιχεία INE/ΓΣΕΕ: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη κάμψη στην...

ΔΝΤ: Ύφεση 9,5% του ΑΕΠ φέτος και ανάκαμψη 4,1% το 2021

Τις προ ημερών προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία περιλαμβάνει στην Έκθεσή του (World...

ΔΝΤ: Προβλέπει ύφεση 9,5 % του ΑΕΠ

Ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 9.5% του ΑΕΠ το 2020 και αύξηση κατά 5%...

ΕΛΣΤΑΤ: “Βουτιά” 15,2% στο ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο

Σοκ προκαλούν τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή