Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η περίπτωση μίας νοσηλεύτριας, στο Κέντρο Υγείας Βόλου, που δεν είχε εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο Ταχυδρόμος, η εισαγγελέας Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα περί διάδοσης ασθενειών.
Πρόκειται για παράβαση που διώκεται σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα και προβλέπει φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. Η προκαταρκτική ανατέθηκε σε πταισματοδίκη που θα αναλάβει να διερευνήσει τι έχει συμβεί κι αν προέκυψε κίνδυνος για το υπόλοιπο προσωπικό, ασθενείς που προσέρχονταν στο Κέντρο Υγείας για λόγους υγείας ή και πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια, η οποία μάλιστα απασχολείται ορισμένες μέρες στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στη δομή, και είχε βρεθεί πριν από λίγες μέρες θετική στον κορωνοϊό.
Στο Κέντρο Υγείας σήμανε συναγερμός, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος διασποράς του ιού στο προσωπικό, αλλά και στους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά είτε για να εμβολιαστούν, είτε για να εξεταστούν στους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ. Η υπάλληλος τέθηκε σε καραντίνα. Επέστρεψε στο πόστο της μόλις αρνητικοποιήθηκε, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό, παρότι στην πλειονότητά του έχει εμβολιαστεί, υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε rapid test. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σύνολο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Βόλου είναι εμβολιασμένο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το υπόλοιπο προσωπικό. Υπολογίζεται ότι από τα 60 άτομα, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων, βοηθοί ακτινολόγων κ.α.), περίπου 10 δεν έχουν εμβολιαστεί.
Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργεί ταυτόχρονα εμβολιαστικό κέντρο το οποίο καθημερινά εμβολιάζει από 370 έως 400 άτομα, ενώ επίσης άλλα 100 άτομα εξυπηρετούνται στα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο.