Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Βόλος: “Κλειδί” οι τοξικολογικές του 33χρονου για το δυστύχημα με το βρέφος

«Δεν έτρεχε, κινούνταν εντός των επιτρεπτών ορίων ταχύτητας» τόνισε ο δικηγόρος του οδηγού της μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε το τεσσάρων μηνών μωρό στο Βόλο. Όπως δήλωσε ο Νίκος Παπαπέτρος, ο 33χρονος αιφνιδιάστηκε από τον παππού, που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, κρατώντας αγκαλιά το βρέφος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη (08.11.23) ο δικηγόρος του οδηγού, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για το δυστύχημα με το μωρό στο Βόλο, υποστήριξε ότι ο 33χρονος «κινούνταν σύννομα», προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι πελάτης και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι.

«Είναι συγκλονισμένος. Είναι συντετριμμένος ο ίδιος, όπως και όλη η κοινωνία του Βόλου. Ήταν σε κατάσταση σοκ, με ψυχολογική υποστήριξη» σημείωσε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά την επίμαχη στιγμή της θανατηφόρας παράσυρσης του παππού και της εγγονής δήλωσε ότι ακόμη ερευνάται η υπόθεση. «Είναι στο στάδιο της ανάκρισης. Έχει καταγραφεί το σκηνικό από βίντεο και φαίνεται περίπου τι έχει γίνει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε και ότι ήταν σε επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας, ότι αιφνιδιάστηκε γιατί βγήκε ξαφνικά ο παππούς που κρατούσε το βρέφος μπροστά του», είπε ο κ. Παπαπέτρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοιραίο συμβάν έγινε, γιατί το παππούς του βρέφους βγήκε στο δρόμο από τη δεξιά πλευρά και όχι από την πλευρά του πεζοδρομίου.

«Βγήκε από σημείο που υπήρχαν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Είχε καταληφθεί σχεδόν όλη η λωρίδα κυκλοφορίας. Δεν είχε τη δυνατότητα να το αντιληφθεί εγκαίρως. Το αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή. Προσπάθησε να τον αποφύγει έστω και κατ’ ελάχιστο με κάποιον ελιγμό. Φαίνεται αυτό γιατί η σύγκρουση δεν είναι μετωπική. Παρόλα αυτά τον χτύπησε με σφοδρότητα» δήλωσε.

«Δηλώνει νηφάλιος» – Αύριο οι τοξικολογικές

Αναφορικά με το εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός της μηχανής, ο δικηγόρος του διευκρίνισε ότι «ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων» ωστόσο «ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν νηφάλιος». Σημειώνεται πως αύριο, Πέμπτη (09.11.23) αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σχετικά με την πληροφορία ότι στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κατανάλωση αλκοόλ, ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στον εντολέα του, ο οποίος ποτέ δεν καταδικάστηκε και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

«Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ»

Στο μεταξύ, από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του βρέφους, Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας στον Alpha το πρωί της Τετάρτης δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες για αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού, γι’ αυτό περιμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις.

«Είναι αδιανόητο σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων, δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές, όπου η ταχύτητα των οχημάτων θα πρέπει να είναι η ελάχιστη και οι οδηγοί να οδηγούν με ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή, να γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα. Η οδός Ιάσονος είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος, άπλετα φωτισμένος και είναι απορίας άξιο πώς ο οδηγός, εάν ήταν νηφάλιος, προξένησε το τροχαίο», σημείωσε ο κ. Χαρμάνης.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάκριση, να έρθουν οι αιματολογικές εξετάσεις, να φανεί εάν υπήρχε αλκοόλ ή άλλες ουσίες στον οργανισμό του και βλέπουμε. Η κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική, ο δε παππούς είναι ψυχικά αποδιοργανωμένος πλήρως», πρόσθεσε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ο 33χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.
Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα myCar – Ποιους ιδιοκτήτες...

Ενεργοποιείται την ερχόμενη Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου η ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν σε κίνηση τα οχήματά τους πληρώνοντας...

Καιρός με δύο «διαθέσεις»: Πρόγνωση μέρα- μέρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

«Μοιρασμένος» θα είναι ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα. Ξεκινά με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (περισσότερη τη Μεγάλη Πέμπτη) και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες. Σάββατο...
Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
SZ: Υπάρχουν περιθώρια διεκδίκησης γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Απριλίου τα γερμανικά στρατεύματα  καταλαμβάνουν την Αθήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1941... Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βόλος: Αίτημα αποφυλάκισης από τον 50χρονο που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της κόρης του

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα οι δικηγόροι του 50χρονου από την...

Δημήτρης Μητροπάνος: 12 χρόνια από το θάνατο του

Στις 17 Απριλίου 2012 έφυγε από τη ζωή και ο Δημήτρης Μητροπάνος και το ελληνικό πεντάγραμμο...

Ένας νεκρός κάθε δύο μέρες σε εργατικά δυστυχήματα 

Ένας εργαζόμενος χάνει την ζωή του κάθε δύο μέρες στη χώρα μας, το τελευταίο...

Μαρκόπουλο: Χαροπαλεύει η 22χρονη μετά το δυστύχημα – Δεν φόραγαν ζώνες οι δυο επιβάτες

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 22χρονη, που ήταν συνοδηγός στο όχημα που...