Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23.6 C
Athens

Βουλή: Υψηλοί τόνοι μεταξύ Άδ. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη με Θ. Τζάκρη και αναφορές σε δηλώσεις Κασσελάκη

Έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις του υπουργού Εργασίας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, σημειώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του εργατικού νομοσχεδίου.

Οι τόνοι ανέβηκαν, αρχικά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της ΚΟ του, Σωκράτη Φάμελλο, να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στις απαράδεκτες αναφορές για το Κυπριακό, του υποψήφιου για την προεδρία του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έκανε λόγο για κρατίδιο και βόρειο τμήμα, τονίζοντας ότι δεν έκανε λεκτικό λάθος, όπως έσπευσε να δικαιολογηθεί, γι΄ αυτό και δεν μίλησε για κατεχόμενο έδαφος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε σημερινές τηλεοπτικές δηλώσεις της κ. Τζάκρη, η οποία άφησε αιχμές για συντρόφους της, λέγοντας ότι «κάποιοι θέλανε τις Πρέσπες του Αιγαίου».

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε ακόμα περισσότερο όταν η κ. Τζάκρη επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ότι δεν πιστεύει σε τίποτα και η μόνη του επιθυμία είναι να βρίσκεται σε μια καρέκλα εξουσίας.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εργασίας, ο οποίος της είπε ότι «το μέτρο είναι κάτι που λείπει σε όλη της την πολιτική διαδρομή» και χαρακτήρισε «άνω ποταμών» την κατηγορία της ότι αγαπά την καρέκλα, τονίζοντας ότι ο ίδιος όταν διαφώνησε με το κόμμα του παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα του, κάτι που ίδια δεν έκανε ποτέ.

«Χθες ο κ. Φάμελλος μάς εγκάλεσε ότι έχει πολύ ανησυχία για τις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες με τον πρωθυπουργό στην Αμερική, και κατά πόσο θέτουμε ή δεν θέτουμε τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Κυπριακό και τον κυπριακό ελληνισμό. Και χθες το βράδυ, ένας εκ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να είναι πρόεδρος τη Δευτέρα, αναφέρθηκε στην δήλωση του των 10 δευτερολέπτων, για κρατίδιο, βόρειο τμήμα, δικό τους τμήμα. Και δεν θα με απασχολούσε καθόλου ο κ. Κασσελάκης και ποιες είναι οι θέσεις του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αυτή τη στιγμή να εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά και πρέπει να πάρει θέση. Πρέπει να έρθει εδώ ο κ. Φάμελλος και να πει αν αυτό αποτελεί θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει κάνει λεκτικό λάθος. Δεν φταίγανε τα ελληνικά του, διότι στα ελληνικά μπόρεσε να πει και το βόρειο και το κρατίδιο και το δικό τους. Και σε οποιαδήποτε γλώσσα το ίδιο θα έλεγε», ανέφερε αρχικά ο κ. Πλεύρης, ανεβαίνοντας στο βήμα. Και πρόσθεσε:

«Ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να είναι πρόεδρος τη Δευτέρα, μίλησε για βόρειο τμήμα, μίλησε για δικό τους τμήμα, μίλησε για κρατίδιο. Και η κ. Τζάκρη το πρωί, στον ΣΚΑΙ, είπε ότι κάποιοι θέλανε τις Πρέσπες του Αιγαίου, αναγνωρίζοντας ότι οι Πρέσπες έχουν μόνο ενδοτική προσέγγιση στα εθνικά θέματα».

Στο ερώτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού είναι αντίθετη με τη Συμφωνία, δεν την άλλαξε, ο κ. Πλεύρης απάντησε χαρακτηριστικά:

«Υποχρεωτικά μόνο στα πλαίσια που μας δίνει η σύμβαση την οποία εσείς ψηφίσατε πρέπει να κινηθούμε, γιατί οι διεθνείς συνθήκες βάσει του άρθρου 28 του Συντάγματος, έχουν υπερνομοθετική ισχύ και το ξέρατε αυτό όταν την ψηφίζατε».

 Ο κ. Πλεύρης συνέχισε να στρέφει τα πυρά του προς τον κ. Κασσελάκη, καλώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

«Απευθύνομαι στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το αποφύγει. Την Κυριακή έχει εκλογές, σήμερα όμως θα πάρει θέση. Εκφράζει τη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει κρατίδιο, βόρειο, δικό τους; Σας εκφράζει ή όχι; Πρέπει να τοποθετηθείτε. Εδώ είστε κοινοβουλευτική ομάδα και ένας που μπορεί τη Δευτέρα να είναι αρχηγός σας έχει θέσει συγκεκριμένη άποψη.

Δεν του φταίνε τα ελληνικά του. Και στα αγγλικά τα ίδια θα έλεγε ακριβώς. Στα ελληνικά μπόρεσε να πει βόρειο, μπόρεσε να πει κρατίδιο να πει δικό τους, δεν μπόρεσε να πει τη λέξη κατοχή στη Κύπρο.

Αυτές οι θέσεις συνάδουν απόλυτα με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης, και μάλιστα είπε κάτι που είναι ακόμα χειρότερο για εμάς τους Έλληνες, ότι στη πρώτη γραμμή πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι που πληρώνονται. Προσέξτε! Αυτός εδώ ο τόπος έμεινε ελεύθερος γιατί στη πρώτη γραμμή ήταν πάντοτε άνθρωποι που είχαν την Ελλάδα στην καρδιά τους. Δεν σωθήκαμε από τα στελέχη της Goldman Sacs. Δεν ήρθαν εδώ να πολεμήσουνε από την Μασαχουσέτη. Οι Έλληνες πολεμούσαν πάντα», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

«Επειδή η Αριστερά έχει μια πολύ ωραία σύνδεση με τη καρέκλα κοιτάτε τι έχει συμβεί. Επειδή τη Δευτέρα μπορεί να είναι ο κ. Κασσελάκης, ή η κ. Αχτσιόγλου. Ήδη, όσοι είναι βουλευτές που έχουν τις καρέκλες και έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν με παραίτηση, ο τυχόν αρχηγός να είναι στη Βουλή, αρχίζουν να παίρνουν θέση.

Λένε όχι δεν παραιτούμαστε. Άρα βλέπετε ότι η θέση της Αριστεράς για την καρέκλα δεν αλλάζει, δεν πρόκειται να παραιτηθεί κανένας, γιατί κανένας δεν αφήνει τη θέση του από εδώ», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Ανεβαίνοντας στο βήμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας ότι μαζί με τον συνοδοιπόρο του τον κ. Πλεύρη, έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο.

«Η πολιτική σας αναίδεια και αλαζονεία και εσάς και του συνοδοιπόρου σας του κ. Πλεύρη, έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο. Εδράζεται στην πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια ήσασταν τα δεξιά χέρια και τα πολιτικά θυμιατά του κ. Καρατζαφέρη. Νομίζετε ότι ο κόσμος ξέχασε ότι στα πολιτικά σας διαλείμματα ως τηλεπωλητής κεραλοιφών, γινόσασταν ο υμνητής της τρόικα, αναφωνώντας ότι αν δεν υπήρχε έπρεπε να την εφεύρουμε και ότι κανείς δεν θα σας κλέψει τη δόξα των απολύσεων των εργαζομένων.

Σε όλη σας τη πολιτική διαδρομή και τη πολιτική καριέρα αυτή είναι μια ιστορία διαφθοράς και διατεταγμένης υπηρεσίας. Δεν πιστεύετε σε τίποτα παρά μόνο στον εαυτό σας και στην επιθυμία σας να βρίσκεστε σε μια καρέκλα εξουσίας», υποστήριξε η κ. Τζάκρη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που απάντησε, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εγώ και η κ. Τζάκρη συμμεριζόμαστε μία ομοιότητα κοινοβουλευτική. Έχουμε ψηφίσει και τα τρία μνημόνια. Εγώ ψήφισα το πρώτο ως ΛΑΟΣ, το δεύτερο και το τρίτο ως βουλευτής της ΝΔ. Ίσως είναι η μοναδική βουλευτής που ψήφισε επίσης και τα τρία μνημόνια. Τα πρώτα ως βουλευτής του Γιώργου Παπανδρέου, το δεύτερο ως βουλευτής ΠΑΣΟΚ και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, άρα και στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Άδωνι Γεωργιάδη και ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, άρα στον υπουργό Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Λυπούμαι που μετά κατάλαβε και είδε το φως το αληθινό.

Έχουμε όμως μία μεγάλη διαφορά. Όταν εγώ διεγράφη από το τότε κόμμα μου τον ΛΑΟΣ, επειδή υπερψήφισα το PSI που το τότε κόμμα μου δεν ήθελε να ψηφίσει, την επομένη υπέβαλα την παραίτηση μου από υφυπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και μετά παραιτήθηκα και από βουλευτής και έδωσα την έδρα μου στο κόμμα μου με το οποίο είχα εκλεγεί.

Η κ. Τζάκρη αντιθέτως, όταν εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, κράτησε την έδρα της γιατί της άρεσε η καρέκλα. Το να κατηγορεί η κ. Τζάκρη εμένα για αγάπη στην καρέκλα είναι άνω ποταμών».

Και ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε:

«Στην πολιτική, εκείνο που κυρίως μετράει είναι ο χαρακτήρας, όπως και στη ζωή. Εγώ το πρωί όταν σας άκουσα να κατηγορείτε για ενδοτισμό το Νίκο Φίλη έπαθα κάποιου είδους πολιτικό σοκ. Εσείς, ΠΑΣΟΚ από τα νιάτα σας και υπουργός του πρώτου μνημονίου, κατηγορείτε -έναν άνθρωπο με τον οποίο προσωπικά έχω τεράστια ιδεολογική διαφορά, αλλά έχει στήσει την Αριστερά και τον Συνασπισμό από τα νιάτα του- από την τηλεόραση, με ύφος εκατό καρδιναλίων, επειδή ήσαστε με τον Κασσελάκη. Να έχετε μέτρο κ. Τζάκρη. Κάτι που λείπει σε όλη σας την πολιτική διαδρομή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα...
Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα ο 6ος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας

Στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας λίγες μόνο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη...

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Άλλοι μιλούν για οικονομία, κι άλλοι κάνουν κρουαζιέρα

Οι παλιές καραβάνες της πολιτικής-ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης-συμφωνούν σε ένα πράγμα: Ότι στο τέλος της...

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το πρόσωπό του”

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή...