Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.8 C
Athens

Από ποια ηλικία αρχίζει να μικραίνει … το πέος !

Όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος τόσο αλλάζει το σώμα του. Στους άνδρες, εκτός από τις πασιφανείς αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση αλλά και τον ίδιο τον οργανισμό, αλλαγές υπάρχουν και στην γενετήσια περιοχή.

Οι αλλαγές που υφίσταται το πέος με την πάροδο του χρόνου έχουν να κάνουν με το σχήμα, την εμφάνιση αλλά και την λειτουργία του.

Εκτός από μείωση στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία (περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να εκσπερματίσει, κι αφού έρθει σε οργασμό να ξαναδιεγερθεί) λόγω των μειωμένων επιπέδων τεστοστερόνης, αλλά από και την μείωση του όγκου του σπέρματος, η ηλικία επηρεάζει και το μέγεθος του πέους και των όρχεων.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν ο άνδρας περνάει την σεξουαλική του ακμή (περίπου στα 30 του χρόνια ζωής) και οδεύει προς την μέση ηλικία, τότε μεταξύ των 40 και των 70 ετών, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30%.

Οι αλλαγές με την πάροδο του χρόνου:

Όσον αφορά την εμφάνιση, δύο είναι η μεγάλες αλλαγές. Η μία παρατηρείται στη βάλανο της οποίας σταδιακά το χρώμα αλλάζει λόγω της μειωμένης ροής του αίματος στην περιοχή. Παράλληλα υπάρχει και μία περιορισμένη μεν αλλά αισθητή δε απώλεια ηβικής τριχοφυΐας.

«Καθώς η τεστοστερόνη λιγοστεύει, το πέος σταδιακά επιστρέφει στην προεφηβική, κυρίως άτριχη, κατάστασή του», λένε οι ειδικοί.

Για το μέγεθος του πέους, παίζει ρόλο η πρόσληψη βάρους. Συνηθίζεται οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας να παχαίνουν, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το λίπος να συσσωρεύεται στο κάτω μέρος της κοιλιάς και να αλλοιώνεται το μέγεθος του πέους.

«Ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πέος να μοιάζει κοντύτερο», λένε οι ερευνητές. Πολλοί διατροφολόγοι παρακινούν τους υπέρβαρους ασθενείς τους, λέγοντάς τους πως θα φανεί σας να κέρδισαν έως και 2,5 εκατοστά σε μήκος στο πέος τους, απλά χάνοντας βάρος.

Επιπλέον σ’ αυτή την εμφανή συρρίκνωση (η οποία είναι αναστρέψιμη) το πέος τείνει να παθαίνει και μια πραγματική (και μη αναστρέψιμη) μείωση μεγέθους. Η μείωση –και σε μήκος και σε πάχος- τυπικά δεν είναι δραματική, όμως μπορεί να είναι διακριτή. «Αν το πέος ενός άνδρα σε στύση είναι 15 εκατοστά όταν είναι στα 30, μπορεί να είναι 12,5 ή 14 όταν φτάσει τα 60 ή 70», υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τι προκαλεί τη σμίκρυνση του πέους; Τουλάχιστον δύο μηχανισμοί ευθύνονται, λένε οι ειδικοί. Ο ένας είναι η αργή εναπόθεση λιπαρών ουσιών (πλακών) μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πέους, που εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο. Η διαδικασία αυτή -γνωστή και ως αθηροσκλήρωση- είναι η ίδια που συμβάλλει στην έμφραξη μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες, που είναι κύρια αιτία καρδιακής προσβολής.

Ένας άλλος μηχανισμός που ευθύνεται είναι η σταδιακή συσσώρευση σχετικά ανελαστικού κολλαγόνου (ουλώδους ιστού) μέσα στην ελαστικά ινώδη θήκη που περιβάλλει τα σηραγγώδη σώματα. Οι στύσεις συμβαίνουν όταν αυτά γεμίσουν με αίμα. Οι αποφράξεις των αρτηριών του πέους -και των σηραγγωδών σωμάτων- σημαίνουν μικρότερες στύσεις.

Επίσης υπάρχουν και αλλαγές στους όρχεις, αφού με την συρρίκνωση του πέους συρρικνώνονται και αυτοί: «Ξεκινώντας περίπου στα 40 χρόνια, οι όρχεις αρχίζουν να συρρικνώνονται. Οι όρχεις ενός 30άρη μπορεί να έχουν 3 εκατοστά διάμετρο, αλλά ενός 60άρη ίσως μόνο 2 εκατοστά».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γιατί οι νεαρές Λονδρέζες δεν μπορούν να βρουν τον άνδρα της ζωής τους;

Μαζί με το κλείσιμο πολλών νυχτερινών κέντρων στo Λονδίνο, φαίνεται να ζορίζονται και οι νέες γυναίκες να βρουν τον σύντροφο της ζωή τους. Δύο...

To ανέκδοτο: Ο Ριζοσπάστης, τα Κομμουνια ο ζωγράφος και ο Λένιν στο Παρίσι

Κάποια στιγμή ένας διάσημος ζωγράφος ήρθε στην Αθήνα για να κάνει την έκθεσή του. Ένα από τα έργα του πολυδιαφημισμένο ήταν και ένα με τίτλο...

Η Αθήνα και ο Πειραιάς του 1920 σε ένα απίστευτο (βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο που μας ταξιδεύει έναν αιώνα πίσω... Πριν από έναν αιώνα ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, και...
Στόουνχεντζ: Ανακαλύφθηκε μοναδική νεολιθική δομή

Ποια είναι η σχέση του Στόουνχεντζ με το φεγγάρι;

Η τοποθεσία του Στόουνχεντζ (Stonehenge) είναι γνωστό ότι είναι ευθυγραμμισμένη προς την κατεύθυνση της ανατολής του ήλιου στο θερινό ηλιοστάσιο και της δύσης στο χειμερινό ηλιοστάσιο,...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτο αποκαλύπτει αν είστε γενναίοι ή καλοσυνάτοι

Τα τεστ προσωπικότητας αξιοποιούν τη συναρπαστική αλληλεπίδραση μεταξύ της οπτικής αντίληψης και των γνωστικών χαρακτηριστικών και αποκαλύπτουν στοιχεία βαθύτερα για την προσωπικότητά σας. Ακριβώς αυτό...

Σοκ στη Λάρισα – Σαραντάρες “ξεζούμισαν” 17χρονο μαθητή Λυκείου…

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Λάρισα μετά τη ροζ αποκάλυψη ότι ένας 17χρονο μαθητής Λυκείου κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από ερωτικό τρίο με...

Σαν Σήμερα 12 Απριλίου Πρώτη φορά ο Άνθρωπος στο Διάστημα

Τετάρτη 12 Απριλίου του 1961, τοπική ώρα 09:07, Κοσμοδρόμιο Μπαικονούρ, ΕΣΣΔ. Το διαστημικό σκάφος Βοστόκ 3ΚΑ απογειώνεται στην πτήση Βοστόκ-1 (ВΟCΤOK-1) με τον Σοβιετικό...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μελέτη: Η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας

Οι μεσήλικες με υψηλή αρτηριακή πίεση διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών από το Καρδιαγγειακό...

Τράπεζας της Ελλάδος: Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης "φωτογραφίζει" ως βασική παράμετρο του μείγματος πολιτικής...

ΚΟΥΙΖ: Πόσο χρονών είναι η Ζωζώ Σαπουντζάκη; – ΔΕΙΤΕ

Το savoir vivre απαγορεύει ρητά να ρωτάμε μια γυναίκα την ηλικία της. Το ίδιο ισχύει...

ΟΟΣΑ: Προτείνει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τέσσερα έτη προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ...