Εργοστάσιο της Honda δέχτηκε χτύπημα από το WannaCry

330

Ο ιός ανάγκασε την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου.

 

Υπήρχε η ελπίδα ότι όσο περνάει ο καιρός θα σταματούσαμε να ακούμε για νέα χτυπήματα του περιβόητου ιού αλλά από ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Μετά τη μεγάλη επίθεση του Μαΐου στο βρετανικό νοσοκομειακό δίκτυο, ο ιός βρέθηκε στους υπολογιστές εκατομμύρια χρηστών του διαδικτύου αλλά και σε δίκτυα μεγάλων εταιριών όπως η αυτοκινητοβιομηχανία της Renault και η FedEx.

Μετά το ξέσπασμα, ειδικοί ασφαλείας και εταιρίες όπως η Microsoft έσπευσαν να ενημερώσουν το κοινό για τα μέτρα που πρέπει να λάβει ώστε να μην πέσει θύμα του κακόβουλου λογισμικού. Από όσα προκύπτουν κάποιος στην βιομηχανία της Honda δεν έδωσε μεγάλη βάση, αφού την περασμένη Δευτέρα το εργοστάσιο στην περιοχή Sayama του Τόκιο, αναγκάστηκε να αναστείλει την λειτουργία παραγωγής διότι βρέθηκε στο υπολογιστικό δίκτυο ο ιός WannaCry.

Διαβάστε επίσης:  Με ταχύτητες 5G θα τρέχει το νέο έξυπνο κινητό της Huawei

Βάσει των πληροφοριών το κρούσμα ήταν περιορισμένο και οι τεχνικοί της Honda μπόρεσαν να επιλύσουν το θέμα μέχρι το τέλος της μέρας. Δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για χτύπημα σε άλλο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.