Προσοχή: Αγαπημένο φαγητό των παιδιών προκαλεί καρκίνο – Είναι χειρότερο και από το κάπνισμα

108

Οι αρχές Υγείας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από πατατάκια και άλλα τηγανητά φαγητά εν μέσω αποκαλύψεων ότι περιέχουν βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται επίσης και στον καπνό του τσιγάρου.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων δημοσίευσε μια μελέτη που επιβεβαιώνει ότι το ακρυλαμίδιο (AA) – που σχηματίζεται όταν τα φαγητά μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία – ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου.

chppt

Όπως αναφέρει σε σχετική έκθεση: «το ΑΑ εντοπίζεται σε πολλά ψημένα ή τηγανισμένα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως οι τηγανητές πατάτες, τα πατατάκια, το ψωμί, τα μπισκότα και ο καφές. Το ΑΑ είναι επίσης γνωστό ότι βρίσκεται και στον καπνό των τσιγάρων.»

Διαβάστε επίσης:  Καρκίνος: Oι μεταλλάξεις και τα «ένοχα» γονίδια που τον «πυροδοτούν»

Η υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας συμβουλεύει ήδη οικογένειες να προσέχουν τι τρόφιμα βάζουν στο σπίτι τους και οι γονείς να θέσουν ένα όριο στον αριθμό των φορών που επιτρέπουν στα παιδιά να τρώνε πατατάκια κάθε εβδομάδα.

chips

Δεδομένου ότι το ακρυλαμίδιο είναι παρόν σε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών φαγητών, αυτή η ανησυχία για την υγεία ισχύει για όλους τους καταναλωτές, αλλά τα παιδιά είναι οι πιο εκτεθειμένες ηλικιακές ομάδες με βάση το σωματικό τους βάρος.