ΠΤΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ σκοτώνει άνδρα στην Ινδία – Πρώτη φορά στα χρονικά αν ισχύει

485

Ινδοί επιστήμονες ανέλαβαν να εξετάσουν τον θάνατο ενός άνδρα, στη νότια Ινδία, ο οποίος σύμφωνα με τις τοπικές αρχές σκοτώθηκε από πτώση μετεωρίτη, κάτι που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα είναι κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά.

«Ο μετεωρίτης έπεσε στο κτίριο ενός ιδιωτικού σχολείου (…) σκοτώνοντας έναν οδηγό λεωφορείου» που βρισκόταν εκεί, ανέφερε την Κυριακή ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Τάμιλ Νάντου, ο Τζαγιαλατίτα Τζαγιάραμ.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση του μετεωρίτη. Ένας μεγάλος κρατήρας σχηματίστηκε στο σημείο ενώ έσπασαν και τα τζάμια ενός γειτονικού κτιρίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες μιας γαλαζωπής πέτρας, την οποία οι αρχές χαρακτηρίζουν «μετεωρίτη». Ωστόσο οι επιστήμονες πρόβαλαν και άλλες εξηγήσεις για την προέλευση του αντικειμένου αυτού. Η «πέτρα» ζυγίζει 11 γραμμάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India.

Διαβάστε επίσης:  ΤΕΞΑΣ: Έλληνας ο μακελάρης της αιματηρής επίθεσης σε σχολείο

Ινδία, μετεωρίτης, σκοτώνει άνδρα,

Ο Σ. Π. Ρατζαγκούρου, καθηγητής στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Μπανγκαλόρ, είπε ότι η πέτρα μπορεί όντως να είναι το υπόλειμμα ενός μετεωρίτη αλλά θα χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικά τεστ για να επιβεβαιωθεί η υπόθεση αυτή. Όπως είπε, το αντικείμενο που έπεσε στο σχολείο ενδέχεται να ήταν συντρίμμι από κάποιον πύραυλο ή διαστημικό σκάφος.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι επρόκειτο όντως για μετεωρίτη, τότε θα είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που σκοτώνεται ένας άνθρωπος με τον τρόπο αυτό.

«Οι περισσότεροι μετεωρίτες δεν φτάνουν ποτέ στην επιφάνεια της Γης γιατί διαλύονται στην ατμόσφαιρα», εξήγησε ο καθηγητής.

Ειδικοί επιστήμονες του Ινστιτούτου αναμένεται να φτάσουν σήμερα στον τόπο της τραγωδίας για να μελετήσουν τα γεγονότα.