20 πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών

12688

Όταν πρόκειται για ταινίες τρόμου, έχει γίνει γνωστό να ουρλιάζουμε, να κλαίμε, να κλείνουμε τα μάτια μας και ακόμη να τρέχουμε έξω από το δωμάτιο, ευθύνεται στο ότι παρακολουθούμε μια πολύ καλή ταινία τρόμου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορούμε να σταματήσουμε μέχρι να δούμε το τέλος της. Ορίστε οι 20 ποιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών.

20. Jaws

20. jaws

Jaws ήταν πιο συναρπαστικό από ότι τρομακτικό, όμως κατάφερε να με τρομάξει. Είναι μια από εκείνες τις ταινίες που ποτέ δεν παλιώνει. Πρέπει να την έχω δει περίπου 10 φορές μέχρι τώρα.

19. Rosemary’s Baby

rosemarys-babyjpg

Το μωρό της Ρόζμαρι μπορεί να είναι παλιό, αλλά σε μερικές σκηνές με έκανε να πηδήξω από τον καναπέ! “Αυτό δεν είναι ένα όνειρο!” Είναι μια καταπληκτική ταινία όλο και πρωτοπόρος για τις σύγχρονες ταινίες τρόμου.

18. Dark Water

dark-watter

Dark Water Hideo Nakata είναι η αγαπημένη μου ταινία τρόμου όλων των εποχών, λόγω τoυ έντονoυ  συναισθηματικoύ στοιχείου που προστίθεται.

17. Invasion Of The Body Snatchers

invasion-of-the-body-snatchers

Αυτό το sci-fi / τρόμου από το 1978 με κάνει να τρώω τα νύχια μου πραγματικό κακό! Έχουμε δει την ιστορία των αλλοδαπών από τον πλανήτη Γη να κλέβουν το σώμα μας ένα εκατομμύριο φορές, αλλά αυτή η έκδοση αυτής της ιστορίας το 1978 είναι μακράν το καλύτερο!

16. Sinister

sinister

Ο κακοποιός σε αυτήν την ταινία … η … δεν τολμώ να μιλήσω το όνομά του! Ας πούμε απλά ότι βρήκα αυτήν την ταινία να είναι απογοητευτική και τρομακτική στον ίδιο βαθμό. Ενώ ο κύριος χαρακτήρας με ενόχλησε σε θάνατο, ο απόλυτος τρόμος όταν είδα το κακό με έφερε πίσω στη ζωή.

15. Halloween

halloween

Την πρώτη φορά που είδα το Halloween ήμουν τόσο τρομοκρατημένος που έκλεισα την τηλεόραση.

14. Alien & Aliens

alien-aliens

Αυτές οι δύο ταινίες είναι τόσο κοντά σε μια τέλεια ταινία τρόμου. Η πρώτη με είχε φοβίσει λίγο περισσότερο από την δεύτερη, αλλά και οι δύο αυτές ταινίες εξακολουθούν να με τρομοκρατούν.

13. Evil Dead 2

evil-dead-2

Evil Dead 2 είναι ξεκαρδιστική, αλλά είμαι ο μόνος που ούρλιαζε ένα εκατομμύριο φορές, ενώ βλέποντας αυτό; Μέχρι τη στιγμή που τελείωσε, ο λαιμός μου ήταν τόσο επώδυνος από τα πολλά ουρλιαχτά. Αυτή η ταινία είναι ένα άλμα-fest υπερβολή!

12. The Omen (1976)

the-omen

Δεν ντρέπομαι να πω ότι το Omen είναι η πιο τέλεια ταινία τρόμου που έγινε ποτέ, αν και δεν είναι το πιο τρομακτικό. Η ταινία έκανε τον διάβολο να φαίνεται τόσο  πραγματικό, το οποίο ήταν το κλειδί για να την κάνει τόσο τρομακτική.

11. The Ring

the-ring

Το The Ring είναι ένα από τις λίγες επανεκτελέσεις του Χόλιγουντ θεωρώ ότι είναι καλύτερη από την αρχική. Η ιστορία και οι ζοφερές κινηματογραφικές τεχνικές την καθιστούν τόσο απόκοσμη, και τα τρομακτικά μέρη… αφήστε ήθελα να ρίξω την τηλεόρασή μου έξω από το παράθυρο.

10. 28 Days Later

28-days-later

Τα μολυσμένα τέρατα στο 28 Days Later είναι πολύ πιο τρομακτικό από οποιαδήποτε άλλη ταινία με ζόμπι που έχω δει ποτέ σε φιλμ. Θυμάμαι που είχα εφιάλτες για αυτά τα πράγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα  αφού είδα αυτήν την ταινία!

Διαβάστε επίσης:  Το ανεκπλήρωτο όνειρο του Λαυρέντη Διανέλλου

9. The Blair Witch Project

the-blair-witch-project

Πολλοί άνθρωποι είχαν βαρεθεί, βλέποντας αυτήν την ταινία. Εγώ όχι. Ήμουν ουρλιάζοντας δεξιά μαζί με αυτούς. Ένιωσε πολύ πραγματικό για μένα, και μου φόβισε το ήμισυ έως το θάνατο.

8. An American Werewolf In London

8-an-american-werewolf-in-london

Αυτή η ταινία με τρομάζει. Το ουρλιαχτό του θηρίου ήταν επίσης ένα προσάρτημα σε ορισμένους από νωρίς εφιάλτες μου. Μου άρεσε πολύ η σκηνή μετασχηματισμού, και το βλέμμα του λυκάνρθωπου ήταν ανατριχιαστικό

7. The Conjuring

7-the-conjuring

Η ταχυδακτυλουργία αναθέρμανε το πάθος μου για τις ταινίες τρόμου. Απλά, όταν το σκηνικό τρόμου στο Χόλιγουντ είχε αρχίσει να παίρνει τον κατήφορο, βγήκε αυτή η ταινία και μου άλλαξε γνώμη!

6. A Nightmare On Elm Street(1984)6-a-nightmare-on-elm-street-1984

“Είμαι ο φίλος σας τώρα, Nancy!” Αυτή η ταινία δεν τα πήγε και τόσο καλά. Εκείνη η σκηνή όμως που η Τίνα είναι διπλωμένη στον ύπνο της με έκανε να διπλώσω το σώμα μου με τρόμο. Αυτή είναι μια άλλη ταινία στην οποία είχα απενεργοποιήσει την τηλεόραση, επειδή ήμουν τόσο τρομοκρατημένος.

5. Insidious

5-insidious

Το Insidious με έκανε να πηδήξω χειρότερα από οτιδήποτε άλλο. Το ποσό του σοκ που προκαλεί  αυτή η ταινία πρέπει να είναι παράνομο!

4. The Evil Dead (2013)

4-the-evil-dead-2013

Όχι. Όχι. Όχι. Όχι! Σχεδόν κάθε ταινία με είχε πετρώσει με φόβο. Για μένα η επανεκκίνηση του Evil Dead είναι κορυφή. Με έκανε να μην μπορώ να φάω τα Ποπ-Κορν που είχα αγοράσει.

3. The Exorcist

3-the-exorcist

Ο Εξορκιστής είναι περισσότερο από ότι αξίζει να ονομάζεται η πιο τρομακτική ταινία όλων των εποχών. Η αίσθηση του απόλυτου κακού την καθιστά όλο και πιο πραγματική και τρομακτική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή που κατέβαινε ανάποδα τις σκάλες! Έπρεπε να φύγω από το δωμάτιο μου μετά από αυτό.

2. [Rec]

2-rec

Δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται η υπόθεση αυτής της ταινίας, όταν άρχισα να την παρακολουθώ. Στη συνέχεια ο φόβος με αγκάλιασε πολύ γρήγορα. Θυμάμαι η καρδιά μου χτυπούσε πολύ δυνατά, νόμιζα ότι ήταν μια καρδιακή προσβολή!

1. The Thing

1-the-thing

Μέχρι αυτήν την ημέρα, καμία ταινία δεν ξεπέρασε ποτέ το The Thing. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο τρομοκρατημένος ήμουν σε όλο αυτό το sci-fi / δράση / αριστούργημα τρόμου. Είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους ήρωες του είδους φρίκη. Την αγαπώ αυτήν την ταινία τόσο, όσο και την μισώ ταυτόχρονα επειδή ήταν αρκετά τρομακτική για μένα ειδικά στην ηλικία που την είδα για πρώτη φορά.

Αυτή ήταν η λίστα μου με τις 20 πιο τρομακτικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών, κατά την προσωπική μου άποψη!