Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας για το 2017!

53

Ολοι οι άνθρωποι έχουμε προσδοκίες για περισσότερη ευτυχία και επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας πέρα φυσικά από την υγεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard που διήρκεσε 75 χρόνια, υπάρχουν μυστικά που εξασφαλίσουν την ευτυχία, ή μία μεγαλύτερη δόση της.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό είναι να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με ανθρώπους που σας κάνουν ευτυχισμένους, σας αγαπούν και σας νοιάζονται πραγματικά! Μέσα σας ξέρετε ποιοι είναι αυτοί.

Η έρευνα έγινε πάνω σε 268 άνδρες απόφοιτους του Χάρβαρντ και 456 φτωχούς ανθρώπους που μεγαλώνουν στη Βοστόνη μεταξύ 1939 και 2014. Η μελέτη βασιζόταν στην παρακολούθηση της σωματικής και συναισθηματικής ευεξίας των παραπάνω, την ανάλυση των σαρώσεων του εγκεφάλου, σε δείγματα αίματος και φυσικά στην παρακολούθηση της καθημερινότητάς αυτών των ατόμων με την πάροδο όλων αυτών των ετών.

Ένα επιπλέον συμπέρασμα της έρευνας αυτής είναι πως και λειτουργικά αν ο εγκέφαλός μας είναι σε εγρήγορση λόγω εργασίας και γενικότερα των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητάς, μπορεί να οδηγήσει σε θέματα υγείας και μικροενοχλήσεις που προκαλούνται μόνο και μόνο επειδή η συναισθηματική μας ζωή έχει μείνει στην άκρη. Οι άνθρωποι που αισθάνονται μοναξιά είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα υγείας νωρίτερα στη ζωή τους, και τείνουν να πεθαίνουν νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:  «Το κακό καλπάζει ως μολυσματική νόσος» - Τρομάζει η προφητεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για τον κορωνοϊό

Για αυτό λοιπόν σταματήστε να σπαταλάτε τον ελεύθερο χρόνο σας μπροστά από έναν υπολογιστή και ζήστε τη ζωή σας. Επίσης έχετε ακούσει κατά καιρούς πως το γυμναστήριο και γενικότερα η γυμναστική μαζί με τη φυσική κατάσταση που σας προσφέρει, σας κάνει να αισθάνεστε και περισσότερο χαρούμενοι, αλλά και αυτό μέχρι ένα βαθμό.

Η πραγματική ευτυχία είναι δωρεάν και σας προσφέρεται απλόχερα από τους αγαπημένους σας ανθρώπους!

Ο Robert Waldinger, καθηγητής ψυχολογίας στο Χάρβαρντ και διευθύνον της συγκεκριμένης έρευνας λέει πως το μήνυμα είναι σαφές «Οι καλές σχέσεις σας κρατάνε περισσότερο χαρούμενους και υγιείς».