Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.7 C
Athens

Άγιοι Ανάργυροι: Σήμερα η κηδεία της 28χρονης Κυριακής – Στον ανακριτή ο 39χρονος δράστης

Μουδιασμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας.

Την ώρα που οι έρευνες για τα λάθη και τις παραλείψεις στην υπόθεση της νέας γυναικοκτονίας συνεχίζονται, σήμερα θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος για την άτυχη 28χρονη.

Συγγενείς και φίλοι, θα πουν το μεσημέρι το «τελευταίο αντίο» στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.

Την ίδια ώρα ενώπιον της 25ης ανακρίτριας θα εμφανιστεί ο δράστης, προκειμένου να απολογηθεί. Ο 39χρονος από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο.

Καλλιακμάνης: Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να πάνε σπίτι την κοπέλα

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη σοκαριστική γυναικοκτονία έξω από Α.Τ στους Αγίους Αναργύρους.

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις μετά τη νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου μια 28χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, μίλησε για τη δολοφονία.

«Είμαι στη δυσμενέστερη θέση που έχω βρεθεί ποτέ. Όλος ο κόσμος βρίζει την ελληνική αστυνομία. Η κοπέλα του λέει πως κινδυνεύει και της λέει δεν είναι ταξί το περιπολικό. Έπρεπε όταν άκουσε πως είναι εδώ, να της πει να τρέξει μέσα. Το αστυνομικό όχημα μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ασθενοφόρο. Με ένα χρόνο προϋπηρεσία, δεν έχει την εμπειρία αλλά ήταν εκεί η επόπτης. Μπορούσε να πει να πάει με το αυτοκίνητο του φίλου της και να ακολουθήσει το περιπολικό. Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να πάνε σπίτι την κοπέλα»

Γυναικοκτονία – Άγιοι Ανάργυροι: Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο στο ίδιο τμήμα και με έδιωξαν

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί στο τμήμα Αγίων Αναργύρων δείχνουν αμέλεια προς γυναίκες θύματα κακοποίησης.

Στο MEGA μίλησε μία γυναίκα, η οπίου πριν από δύο χρόνια είχε βιώσει βαριά κακοποίηση από τον σύζυγό της, και μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», περιέγραψε τα όσα έγινα όταν πήγε στο Α.Τ.

«Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και έγινε το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί υπάρχει πάνω αυτόφωρο και πάλι. Δεν μπήκα μέσα ποτέ», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη ρυθμίσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν».

Η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα, περιέγραψε ένα περιστατικό, όπου η ίδια χρειάστηκε να φυγαδεύσει στο παρελθόν μία πελάτισσά της.

«Η πρώτη λέξη που έλεγαν οι αστυνόμοι όταν πήγαινε μία κακοποιημένη γυναίκα, ήταν πως κρατάνε χρόνια τα δικαστήρια, έχεις παιδιά. Έχει τύχει να οργανώσω της φυγάδευση γυναίκας από τη επαρχία με τα παιδιά της και το τέρας αυτό με πήρε εμένα τηλέφωνο και με απείλησε πως θα με σκοτώσει. Αυτό, γιατί ποτέ δεν είχε τη συμπεριφορά που έπρεπε από την πολιτεία. Υπάρχει διάταξη που πρέπει να θεσμοθετηθεί, το να πηγαίνει απευθείας η αστυνομία στο σπίτι».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Έβρος: Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο Δέλτα του ποταμού

Ένας μοναχικός μαύρος κύκνος, ένας «δραπέτης» μια και δεν μας κάνει την τιμή να διαβιεί στη χώρα μας, εντοπίστηκε να απολαμβάνει το Δέλτα του...
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Αυξημένη φέτος κατά 20% η κίνηση στους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων για το...

Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση των Αθηναίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από νωρίς το πρωί, αναχωρούν το ένα μετά το άλλο με πληρότητα που...

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα

Ευμετάβλητο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς βαδίζουμε προς το Πάσχα και η έξοδος των εκδρομέων σταδιακά κορυφώνεται. «Μίνι» κακοκαιρία αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο,...

Ηράκλειο: 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον βίαζε από όταν ήταν 9 ετών

Ένας 18χρονος άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο νονός του, τον βίαζε από τα 9 του χρόνια μέχρι τα 12. Η...

Δώρο Πάσχα: Εκατοντάδες καταγγελίες

Εκατοντάδες καταγγελίες σχετικά με την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα και τον συμψηφισμό του με την προσαύξηση των μισθολογικών τριετιών, έχουν στην διάθεση τους...

Προσαύξηση κατά 40% για την εξαήμερη εργασία: Σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου

Νέα ρύθμιση για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας με προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 40% θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2024. Πρόκειται για...

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα σήμερα Μ. Πέμπτη και αύριο Μ. Παρασκευή με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός σε όλη τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σάλος με τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου για τη γυναικοκτονία – Ζητούν παραίτηση από την αντιπολίτευση

Βροχή αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Την παραίτηση του υφυπουργού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...

Τα πρώτα συμπεράσματα των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο της Κυριακής στους Αγίους Ανάργυρους

Το μοναδικό υπερασπιστικό επιχείρημα του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα φαίνεται πως καταρρέει με πάταγο....

Άγιοι Ανάργυροι: Σε “ειδικό δωμάτιο” των φυλακών Κορυδαλλού ο 39χρονος

Στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να παραμείνει στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών, οδηγήθηκε τη Δευτέρα...

Άγιοι Ανάργυροι: Ο 39χρονος είχε κάνει χρήση κοκαΐνης πριν σκοτώσει την Κυριακή

Νέα στοιχεία για την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της...