Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022
3.2 C
Athens

Άγριο ξεκατίνιασμα στα «πράσινα» αλώνια, τα εκλογικά ποσοστά των μπουκ για ΓΑΠ και Ανδρουλάκη και γιατί έρχεται «λουκέτο» στην «Αυγή»

Κορυφώνεται το δημόσιο ξεκατίνιασμα στα social media μεταξύ φίλων του ΓΑΠ και του Ανδρουλάκη με αποτέλεσμα η κατάσταση να βρωμά κυριολεκτικά μπαρούτι στο ΠΑΣΟΚ.

Οι πιο απαισιόδοξοι θεωρούν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να καταφέρουν να συνυπάρξουν όλοι αυτοί από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο ίδιο κόμμα, αν και οι πιο παλιοί στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν ξαναβιώσει τις άγριες κόντρες του παρελθόντος π.χ. μεταξύ Σημίτη – Άκη εκτιμούν πως από το βράδυ των εκλογών και εφόσον υπάρξει «καθαρός» νικητής οι τόνοι θα πέσουν και η ενότητα του κόμματος δεν θα κινδυνεύσει. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα συμβεί εάν είμαστε μπροστά σε κάποια οριακό αποτέλεσμα.

@ Οι… μπουκ και οι Στοιχηματζήδες πάντως ΔΕΝ βλέπουν οριακά αποτελέσματα, αφού μέχρι και χθες το βράδυ δεν υπήρχε κάποια σημαντική αυξομείωση στις αποδόσεις των δύο υποψηφίων. Ήτοι οι πιθανότητες που δίνουν οι εταιρείες Στοιχημάτων βάση των αποδόσεων τους είναι 90% υπέρ του Ανδρουλάκη («πληρώνει» μόλις 1,04) και 10% υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου που «πληρώνει» επί 9 φορές τα λεφτά σας.
Ενώ σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών των δύο υποψηφίων ο Ανδρουλάκης, όπως πάντα προβλέπουν οι μπουκ, θα κυμαίνεται πέριξ του 60% και ο ΓΑΠ πέριξ του 40%.
Αυτοί πάντως που δεν βγάζουν τσιμουδιά είναι οι δημοσκόποι.
Αφού μετά τα… οφσάιντ της «πρώτης αγωνιστικής» φαίνεται πως αποφάσισαν να ΜΗΝ ρισκάρουν νέες προβλέψεις για τις εκλογές της Κυριακής.

@ Γενικός συναγερμός όπως μάθαμε έχει σημάνει στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για το τρομερό ποσοστό του Ανδρουλάκη στην Κρήτη και δευτερευόντως για την Πελοπόννησο και δη την Ηλεία και την Αχαΐα. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν, πως ειδικά στην Κρήτη και με Ανδρουλάκη αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, το νησί πολύ εύκολα από… ροζ μπορεί να ξαναγίνει βαθύ «πράσινο» στον εκλογικό χάρτη. Ενώ και στην Πελοπόννησο το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ανακτά τις πολιτικές του δυνάμεις σε νομούς που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε μετά το 2015 σημαντικά εκλογικά ποσοστά.

@ Μια ματιά στους ισολογισμούς των τελευταίων της «Αυγής» αρκεί για να καταλάβει και ο πιο αμύητος περί των λογιστικών πόσο κοντά είναι το «λουκέτο» (τουλάχιστον) στο καθημερινό φύλλο της κομματικής εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ζημιές ύψους 1.400.886 ευρώ κατέγραψε η χρήση ΜΟΝΟ για το 2020 ενώ και οι τελευταίες τέσσερις χρήσεις ήταν επίσης ζημιογόνες σχεδόν κατά 1 εκατ. ευρώ ανά έτος.
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έχουν καταστεί αρνητικά και ανέρχονται στο ποσό των 3.967.523 ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων της εταιρείας είναι 5.308.940 ευρώ.
Αυτή δεν είναι εφημερίδα, «μαύρη τρύπα» παραγωγής ζημιών είναι. Κοπήκαν και οι… χορηγοί της «πρώτης φοράς Αριστεράς», οπότε αναλαμβάνεστε τις ζοφερές μέρες που αναμένουν τους εργαζόμενους στην ιστορική εφημερίδα της Κουμουνδούρου.

@ Αν και ο… ανταποκριτής μας από το Λονδίνο επιμένει πως δεν έκανε λάθος, ο Νότης Μηταράκης με μήνυμα του προς τον Λυκαβηττό, δηλώνει – απαντώντας σε χθεσινή μας ανάρτηση – πως δεν επισκέφθηκε ποτέ το χλιδάτο εστιατόριο του Τούρκου σεφ Νουσρέτ στο Λονδίνο:
«Αγαπητέ Λυκαβηττέ», αναφέρει ο Νότης Μηταράκης, «διάβασα με έκπληξη το παραπολιτικό σχόλιο στην σημερινή σας στήλη, καθώς δεν έχω επισκεφτεί ποτέ αυτό το εστιατόριο στο Λονδίνο, ούτε φυσικά έχω πληρώσει τέτοια ποσά για δείπνο. Κακοπροαίρετος μάλλον ο όποιος “πληροφοριοδότης”…»
Αυτά και προχωράμε.

@ Συνεχίζει να αυξάνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των έργων ΑΠΕ ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, ο οποίος «τρέχει» ταχύτατα το πρόγραμμα του ενεργειακού μετασχηματισμού του. Η εξαγορά αιολικών πάρκων, ισχύος 37,2 Μεγαβάτ στη Νότια Εύβοια, από τη θυγατρική στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δίνει νέο… αέρα, στα σχέδια της εταιρείας. Η εξαγορά των «Αιολική Ενεργειακή Ευβοίας» και «Αιολική Ενεργειακή Αχλαδότοπος» έγινε με τίμημα 85 εκατ. ευρώ και η λειτουργία τους έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2019, αντιστοίχως. Η διοίκηση των ΕΛΠΕ επιδιώκει μέσα από τα projects, την ταχύτατη ενεργειακή μετάβαση με την ταυτόχρονη επίτευξη υψηλού ποσοστού απόδοσης των επενδύσεων.

@ Εξαιρετικά ταχείς είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης της COSMOTE e-Value, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία κάλυψε κατά την περυσινή χρονιά τις ανάγκες εξυπηρέτησης τουλάχιστον 70 ετών από διάφορους κλάδους της οικονομίας, αυξάνοντας το πελατολόγιο κατά 30%. Μάλιστα, οι υψηλές επιδόσεις και η δυναμική της εταιρείας, απέφεραν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Καλύτερο Κέντρο Εξυπηρέτησης της Χρονιάς για Παροχή Υπηρεσιών σε τρίτους», στο πλαίσιο των φετινών ευρωπαϊκών βραβείων εξυπηρέτησης πελατών μέσω κέντρου, Η COSMOTE e-Value ξεχώρισε μεταξύ των υποψηφίων εταιρειών από 26 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Καιρός: Νέο κύμα ψύχους τις πρώτες μέρες του Μαρτίου

Λευτέρης Κουσούλης: Μεγάλη η ντροπή – Κράτος εικονικό και αδιάφορο – Θεσμοί εξουσιαστικοί…

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα, στη σκιά των συνεπειών της κακοκαιρίας “Ελπίς”, ανέδειξε ο Λευτέρης Κουσούλης, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του...

Διογκώνεται με γοργό ρυθμό η αντικοινωνική συμπεριφορά…

Τα πολύ συχνά κρούσματα, οι περιπτώσεις εγκληματικότητας που ξεκινούν από τσαντάκηδες, κλοπές και διαρρήξεις, δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, απαγωγές με απαίτηση λύτρων, γυναικοκτονίες, δολοφονίες...

Όλα όσα έγιναν στο Φόρουμ του Νταβός: Τι είπαν για “νέα μορφή καπιταλισμού” και...

Αγγελος Ρουσσος Οδηγός για όσους θέλουν να γνωρίζουν τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα αφού οι ισχυροί….μίλησαν! ΗΑτζέντα του Νταβός έκλεισε σήμερα μετά από διαλόγους...

Φταίει ξανά για τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ η «Διαπλοκή», η εκρηκτική άνοδος του ΠΑΣΟΚ...

Aναβολή τουλάχιστον για δύο βδομάδες φαίνεται να παίρνει η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων με την μετάλλαξη «Όμικρον». Αφού οι ακραίες καιρικές συνθήκες και το...

Ο Τσίπρας, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και ο ευεργετηθείς αχάριστος

Τις χειρότερες των εκτιμήσεων για τις προσωπικές του ικανότητες και την πολιτική του επάρκεια επιβεβαίωσε και πάλι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, διαψεύδοντας πανηγυρικά όσους...

Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει ακόμα «100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα» – Τίποτε δεν...

Οι κίνδυνοι που θέτουν για τον πλανήτη τα πυρηνικά όπλα, η κλιματική αλλαγή και -εσχάτως- η πανδημία αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά, κυρίως λόγω «ενός...

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του «στο Κόκκινο», τι θα γίνει με τον Μόσιαλο και τα…...

Καθημερινό είναι το… πάρτι που στήνεται πλέον στο Μαξίμου, άμα τη εμφανίσει, του καθημερινού ΣΥΡΙΖΑΪΚΟΥ Δελφινάριου πουφέρει την υπογραφή «Παύλος Πολάκης». Χθες είχαμε νέο σώου...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
991ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Το μάθημα που πήραν τα πολιτικά… τζόβενα από την νίκη Ανδρουλάκη, δια βοής η εκλογή Κατρίνη στην ΚΟ και ο «κόκκινος» εμφύλιος στην χρεοκοπημένη...

H σαρωτική επικράτηση του 42χρονου Νίκου Ανδρουλάκη σε ένα κόμμα που πλήρωσε, αντικειμενικά, το...

Πανικός στο ΣΥΡΙΖΑ από την περίπτωση Ανδρουλάκη, δεν απειλείται ο Μητσοτάκης από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Σε κατάσταση νευρικού κλονισμού βρίσκεται η Κουμουνδούρου από τη διαφαινόμενη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη...

Στο ρυθμό των Στοιχηματζήδων χορεύει το ΚΙΝΑΛ, η Λινού ο Τσίπρας και ο ΓΑΠ και τα «γαλάζια»… καλόπαιδα

Ποια γκάλοπ και ποιες δημοσκοπήσεις τώρα; Όλο το ΠΑΣΟΚ ζει στον ρυθμό των Στοιχηματζήδων,...

Aμετανόητος ο πολιτικά ΓΑΠ: «Όταν έλεγα λεφτά υπάρχουν το απέδειξα» – Προκαλεί ο άνθρωπος που μας οδήγησε στα μνημόνια!

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας επέστρεψε στη Βουλή ως βουλευτής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή