ΑΠΟΨΗ: Ήταν κάποτε η Εθνική συνείδηση …

49
ΑΠΟΨΗ: Ήταν κάποτε η Εθνική συνείδηση …

Η Κυβέρνηση της χώρας, για ακόμη μία φορά, σύρεται πίσω από τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, ανήμπορη να αρθρώσει τον όποιο λόγο και κατ’ επέκταση να διασφαλίσει τα Εθνικά συμφέροντα, τα οποία διακυβεύονται.

Της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

ΑΠΟΨΗ: Ήταν κάποτε η Εθνική συνείδηση …

Αναγνώρισε με συνοπτικές διαδικασίες τα Σκόπια σαν «Βόρεια Μακεδονία» και ψήφισε άρον άρον υπέρ της εισόδου της στο ΝΑΤΟ, δείχνοντας προς τους Μεγάλους την καλή της θέληση, για να μην λεχθεί υποταγή. Κανένας σχεδιασμός για το μέλλον και προσπάθεια σβησίματος του παρελθόντος, λες και η ιστορία της Ελλάδας αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της Κυβέρνησης. Όσο για το λαϊκό αίσθημα, ουδείς ασχολήθηκε. Ο λαός περιττεύει, όταν υπάρχουν εμπρός οι εκλογές και ο κίνδυνος απώλειας της εξουσίας.

Έχω αναφερθεί στις μεγάλες αλλαγές, που προσπαθούν οι Υπερδυνάμεις, να διαμορφώσουν, προς όφελός της η κάθε μία. Στο πλαίσιο αυτό και προ της «Ρωσικής απειλής» οι ΗΠΑ με τους Ευρωπαίους δορυφόρους τους επεδίωκαν την άμεση ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ώστε η Βαλκανική χερσόνησος να αποτελεί πλήρως ελεγχόμενο τμήμα και η Ρωσία να περιοριστεί στα σύνορά της, χωρίς διέξοδο στην Ευρώπη. Θεωρούν, ότι με την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων και χερσαίων δυνάμεων, θα μπορέσουν, να αποκόψουν τις όποιες επιδιώξεις της Μόσχας, η όποια, σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορεί, να βρει και έδαφος επεκτάσεως.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση αφού έλαβε τις κατάλληλες οδηγίες, υλοποίησε το σκέλος που της αναλογούσε και μοιάζει και χαρούμενη, γιατί έχει ¨ανακαλύψει¨ και το αφήγημα για το εσωτερικό της χώρας, περί της τεράστιας επιτυχίας της! Δεν θα αναφερθώ στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά ενδεικτικά μόνο στον καινούργιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος βγάζοντας την στολή και φορώντας αμέσως το υπουργικό κοστούμι, εναρμονίστηκε πλήρως με την πρωθυπουργική γραμμή και σαν καλός εντολοδόχος ετοιμάζεται για επισκέψεις στην Άγκυρα αλλά και στα Σκόπια. Πρέπει να νιώθει υπερήφανος, που αφού «κατατρόπωσε» τους Τούρκους με την απειλή του για ¨ισοπέδωσή τους αν ανέβουν σε βραχονησίδα¨ – ομού με την βραχονησίδα, τώρα σαν νικητής θα τους επισκεφθεί. Περήφανος επίσης, που η απειλή του γράφτηκε στα παλαιά υποδήματα των Τούρκων, οι οποίοι συνεχίζουν τις προκλήσεις σε κάθε δυνατό επίπεδο, τόσο με τις παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο Ελλάδας και Κύπρου όσο και με τις ρηματικές ανακοινώσεις. Στα Σκόπια δε, θα τρέξει πρώτος, για να κάνει ο Στρατός μας κοινά γυμνάσια με τους Σκοπιανούς – στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Τέτοια πρόοδος για τους Έλληνες στρατιωτικούς …

Διαβάστε επίσης:  ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Και όμως: Ένας κούκος μπορεί να φέρει την Άνοιξη… Ο ατρόμητος γερουσιαστής που σώζει Ελλάδα και Κύπρο

Βεβαίως, ουδείς από την Κυβέρνηση λαμβάνει υπ’ όψιν το αυτονόητο δηλ. ότι η χώρα έχει περικυκλωθεί από το μουσουλμανικό τόξο, ότι η Τουρκία – σαν μέλος του ΝΑΤΟ – έχει τα ίδια δικαιώματα με εμάς στα Σκόπια, ότι η Τουρκία θα έχει στα Σκόπια την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση και ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι προσβάσιμο Νατοϊκό λιμάνι για Τούρκους και Σκοπιανούς. Ήτοι, το άμεσο μέλλον της χώρας είναι σε μεγάλο κα επικείμενο κίνδυνο.

Αλλά, ας είναι καλά μόνο η εξουσία και η διατήρηση των προνομίων, που απορρέουν απ’ αυτή. Για όλα τα άλλα, θα μεριμνήσουν οι ξένοι «φίλοι και προστάτες». Μόνο που θα μεριμνήσουν για το δικό τους συμφέρον και όχι της Ελλάδας.

Δυστυχώς, τα δύσκολα είναι μπροστά μας …