Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

Δεν μπορούν τα παιδιά

Είναι εντυπωσιακό.

Άνθρωποι που κυβέρνησαν και κράτησαν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, άρα ωρίμασαν, όταν έχασαν την εξουσία (ή μάλλον όταν έχασαν τον Τσίπρα ο οποίος τους είχε μεταγγίσει λογική εξουσίας), επιστρέφουν ταχέως στην εκδοχή του ιδεοληπτικού αριστερίστικου γκρουπούσκουλου.


Ένα αρχή ην ο αρχηγός. Ο Stefanos παρότι εκλήθη με τη θεσμική του ιδιότητα, ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, δεν καταδέχτηκε να παραστεί. Εντάξει, είναι δικαίωμά του η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο απουσία τους, απάντησε ως τρολ του διαδικτύου – ή με χυδαίο λαϊκισμό ως ακριβές αντίγραφο του μέντορά του Πολάκη, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Γκλαβίνας.
«Έλαμψε» με την αγένειά του για τιμητική εκδήλωση σε πρώην πρωθυπουργό που έχει αποτραβηχθεί από την πολιτική εδώ και εικοσαετία: «Τι δουλειά έχω εγώ με όλους εκείνους που έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν το προκάλεσε».

Φυσικά εισέπραξε τα συγχαρητήρια του μέντορα Πολάκη στα σόσιαλ μίντια: «Μπράβο Στέφανε! Δείξτε μου και μερικούς άλλους από τους «γνωστούς αγνώστους» ένθεν κακείθεν που έχουν κάνει τέτοια δήλωση»!

Επίσης, τις δυο τελευταίες ημέρες είχαμε και τους δυο αποτυχόντες υποψηφίους δημάρχους Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλιόπουλο και Ζαχαριάδη, να συναγελάζονται μετά αντιεξουσιαστών και Ανταρσύας, διαμαρτυρόμενοι για την αναγκαστική κοπή δένδρων στην πλατεία Εξαρχείων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες του Μετρό.
Η εταιρία με ανακοίνωσή της υποσχέθηκε ότι τα δένδρα θα ξαναφυτευτούν με το πέρας του έργου, ενώ δεσμεύτηκε να φυτέψει άμεσα 2.000 δένδρα όπου της υποδείξει ο δήμος Αθηναίων. Αυτά πιθανώς είναι στάχτη στα μάτια που θέλει να ρίξει ο αδηφάγος καπιταλισμός στους αγωνιστές.

Ιλαροτραγωδία και για τη σύλληψη του Παλαιστίνιου που βεβήλωσε την ελληνική σημαία προκειμένου να ανεβάσει την παλαιστινιακή. Ξεσηκώθηκαν όσοι θεωρούν ότι η ελληνική σημαία είναι ένα πανί, αλλά η παλαιστινιακή πρέπει να τυγχάνει σεβασμού (σημείωση: ναι είναι ένα πανί, αλλά τον συμβολισμό, την αξία, την ιερότητα του πανιού, την προσδίδουν όσοι νιώθουν ότι εκπροσωπεί την εθνική τους αυθυπαρξία. Γι΄ αυτό το πανί π.χ. έχασε τη ζωή του στην Κύπρο ο 26χρονος Σολωμός Σολωμού).

Ένα από τα σοβαρά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ (παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφαιρεί σοβαρότητα και μετατρέπει τα στελέχη σε τρολ) η Όλγα Γεροβασίλη, ανήρτησε: «Για να καταλάβω, συνελήφθη και διώκεται γιατί τοποθέτησε την Παλαιστινιακή ή την Ελληνική σημαία; Η και τις δυο μαζί; Η μήπως για τη σειρά με την οποία τις τοποθέτησε; Θα μας τρελάνετε;».

Η ερώτηση της τελευταίας φράσης ανήκει σε πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη! Ασχέτως με το άρθρο που διώκεται ο παλαιστίνιος, υπενθυμίζεται ότι στον ποινικό κώδικα που ψήφισε η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ το 2019, υπάρχει το άρθρο 191Α περί προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Και υπουργός ΠροΠο τότε ήταν η εν λόγω!

Και ναι, ακόμη και η σειρά τοποθέτησης, είναι προσβολή εθνικού συμβόλου. Σε δημόσιο χώρο τις σημαίες αναρτούν μηχανισμοί της διοίκησης και όχι ο κάθε ιδιώτης. Και σαφώς μετράει η σειρά τοποθέτησης. Σε δημόσιο χώρο ιδιώτης (και δη παράνομα εισελθών) ανυψώνει τη σημαία της χώρας του και αυθαίρετα την τοποθετεί πάνω από την ελληνική! Δεν γνωρίζει το πρωτόκολλο και τους συμβολισμούς η πρώην υπουργός;

Δεν τους προλαβαίνουμε. Ο επίσης σοβαρός Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την Άννα Διαμαντοπούλου ότι μιλάει σαν εκπρόσωπος της αποικιοκρατίας και του φυλετισμού του 19ου αιώνα, με αφορμή τοποθέτησή της σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών.

Απομόνωσε μια φράση της που είπε «εύχομαι σε 100 χρόνια να μη γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη». Το «δια της βίας» διέλαθε της προσοχής του συριζαίου υπουργού. Όμως πριν την κατάληξη της επιλεκτικής περικοπής για να στηρίξει την κατηγορία της αποικιοκρατίας και του φυλετισμού, η Διαμαντοπούλου είχε αναπτύξει ένα σκεπτικό, το οποίο ο Χαρίτσης αποσιώπησε.

Συγκεκριμένα η πρώην Επίτροπος (και μετανάστευσης, άρα μιλάει μετά γνώσεως), υποστήριξε ότι το δημογραφικό δεν πρόκειται να λυθεί με το μεταναστευτικό. Έχουν γίνει «του κόσμου οι μελέτες», όπως είπε. Και επεσήμανε ότι δεν μιλάει κανείς για «ένα τεράστιο ζήτημα», για το γεγονός ότι κοινωνίες μας δεν μπορούν να ενσωματώσουν μεγάλες ισλαμικές κοινότητες. Αυτές έχουν τον δικό τους πολιτισμό, τη δική τους θεοκρατική προσέγγιση, η οποία δεν αλλάζει με τίποτα.

Αυτό δημιουργεί τεράστιες συγκρούσεις στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Βλέπουμε κοινωνίες που διέπονται από συγκεκριμένα συντάγματα και ευρωπαϊκές συνθήκες (φιλελεύθερες) να αποδέχονται τον εξοβελισμό, την καταπίεση, τη βία εναντίον των γυναικών!

Αυτά δεν τα άκουσε ο… αντιαποικιοκράτης και αντιφυλετιστής υπουργός! Και δεν χρειάστηκε να προβληματιστεί από αυτά. Αρκεί που έχει τα τσιτάτα στο τσεπάκι, ώστε να κατηγορεί ως φυλετιστές και αποικιοκράτες, όσους εκφράζουν προβληματισμούς για τα προβλήματα που μας έρχονται σαν ορμητικό τσουνάμι.

Γι΄ αυτό λέμε: τα παιδιά δεν μπορούν!


Γιάννης Σιδέρης

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Υφαντής: O πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει ήδη μετατραπεί σε μία σε ισραηλινο...

Το διττό μήνυμα του Ιράν και του Ισραήλ «που έφτασαν κοντά σε περιφερειακή σύγκρουση αλλά επικράτησε προς το παρόν η ψυχραιμία», αναλύει ο καθηγητής...

Γιάννης Λούλης: Κυριαρχία της μετριότητας στο πολιτικό σκηνικό

Τελευταία σωρεύονται τα δεδομένα μιας σπασμωδικής ασημαντότητας, που χαρακτηρίζουν το πολιτικό σκηνικό, ενώ οδεύουμε στις ευρωεκλογές. Τούτο, πρωτίστως αφορά την κυβερνητική παράταξη. Αυτή, αν και...

Μελέτη, Αυτιάς και πάει λέγοντας: Τελικά με τι κριτήρια επιλέγονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές;

Με ηχηρά ονόματα, αλλά ελάχιστες πραγματικές εκπλήξεις οι λίστες των υποψηφίων που έγιναν γνωστές από τα κόμματα ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Και δεν θα...

Γιατί ο λαϊκισμός «πονάει»

Το τελευταίο διάστημα συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του.. Κοινοβουλίου και μετατρέπουν...

Το παρασκήνιο της ανατροπής με Μπελέρη, το τηλεφώνημα της Μέτσολα στον Μητσοτάκη, οι… μυστηριώδεις...

Το ισχυρό δίλημμα Μητσοτάκη -Δεν σας κρύβω ότι από επαγγελματική και μόνο διαστροφή παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την...

Gold Switzerland: «Έρχεται ασφυξία από το τσουνάμι του αμερικανικού χρέους»

Συνέπεια της τρέχουσας «φούσκας χρέους» θα είναι η αποπληθωριστική κατάρρευση των αγορών που θα επιφέρει «ασφυξία» όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Gold...

Η περιφρόνηση στην “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”…μπάτε σκύλοι

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό. Το πρόβλημά μας είναι κοινωνικό. Δεν σημαίνει ότι αυτό απαλλάσσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Φλόγα” Αγάπης στην Λειτουργία – Παράκληση για τα παιδιά με καρκίνο

Με ένα κοριτσάκι των Ξενώνων της ΦΛΟΓΑΣ αγκαλιά, έψαλε την Παράκληση στην Παναγία παραμονές...

Ζάκυνθος: Ένοχη η μητέρα για την κακοποίηση των παιδιών της

Δεκαέξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, το οποίο έκρινε...

Ζάκυνθος: 49χρονη στον εισαγγελέα για κακοποίηση παιδιών

Για κακοποίηση δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 9 ετών και ενός αγοριού 12 -υιοθετημένα πριν...

ΚΙ ΟΜΩΣ! Η Μήδεια του μύθου δεν σκότωσε ποτέ τα παιδιά της

"Το δίκιο δε φωλιάζει στα μάτια των θνητών · δίχως να μάθεις τι κρύβει...