Δριμεία επίθεση Τσακαλώτου στους δανειστές και τα τεχνικά κλιμάκια

34
Βρυξέλλες, προαπαιτούμενα, αξιολόγηση,

Την έντονη δυσαρέσκειά του, για τη στάση που τηρούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, εκφράζει ο Υπουργός Οικονομικών, με επιστολή του προς τους επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΠΕΝΔΥΣΗ, στη δεκασέλιδη επιστολή προς τους κυρίους Κλάους Ρέκλινγκ, Μπενουά Κερέ, Πωλ Τόμσεν και Πιέρ Μοσκοβισί, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καταγγέλλει τη στάση των τεχνικών κλιμακίων και κάνει λόγο για υπονομευτικές κινήσεις που δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση.

Στη 10σέλιδη επιστολή γίνεται λόγος για υπονομευτικές κινήσεις των τεχνικών κλιμακίων που δυσκολεύουν τις συζητήσεις με την κυβέρνηση, για καθυστερήσεις και αναβολές, για νέες παράλογες απαιτήσεις, αλλά και για ευθεία παρέμβαση στην εθνική νομοθεσία με την απαίτησή τους να ακυρωθούν ψηφισμένοι νόμοι.

Διαβάστε επίσης:  Foreign Policy: Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο

Μάλιστα, τα ίδια θέματα είχε αναδείξει ο κ. Τσακαλώτος -σε επίσης έντονους τόνους- και στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των δανειστών την προηγούμενη εβδομάδα, στο συνέδριο του «Economist» στο Λαγονήσι, με τους θεσμούς να ανεβάζουν κι εκείνοι τους τόνους, με την Ντέλια Βεκουλέσκου να διαμηνύει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και τον Ντέκλαν Κοστέλο να προειδοποιεί για δύσκολη αξιολόγηση. Και τότε ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει στους εκπροσώπους των δανειστών ότι δυσκολεύουν συνεχώς τη διαδικασία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.