Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.3 C
Athens

Επέστρεψε βιβλίο σε βιβλιοθήκη έπειτα από 90 χρόνια – Τι πρόστιμο πλήρωσε

Ένα εκπρόθεσμο βιβλίο επιστράφηκε πρόσφατα σε μια βιβλιοθήκη των προαστίων της Νέας Υόρκης σχεδόν 90 χρόνια από την ημέρα που το δανείστηκαν.

Θα περιμένατε ένα… αστρονομικό πρόστιμο αλλά τελικά επιβλήθηκε μόνο ένα εκπληκτικά χαμηλό τέλος καθυστέρησης 5 δολαρίων.

Ένα αντίγραφο του βιβλίου του Τζόζεφ Κόνραντ του 1925 «Youth and Two Other Stories» επιστράφηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Larchmont στην κομητεία Westchester τον περασμένο μήνα, λίγο πριν από την 90η επέτειο από την ημερομηνία που το δανείστηκαν, την 11η Οκτωβρίου 1933.

Η Joanie Morgan από τη Βιρτζίνια επικοινώνησε για πρώτη φορά με τη βιβλιοθήκη τον Ιούλιο, αφού βρήκε το βιβλίο ανάμεσα στα υπάρχοντα του πατριού της και το έστειλε πίσω στα τέλη Σεπτεμβρίου, είπε η βιβλιοθηκάριος Caroline Cunningham.

Ήταν πιθανότατα το μεγαλύτερο check-out που είχε η βιβλιοθήκη του Larchmont από τότε που άνοιξε το 1926, και η Cunningham είπε ότι ο άνθρωπος που δανείστηκε το βιβλίο ζούσε στο χωριό εκείνη την εποχή. «Αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη για εμάς, σίγουρα», είπε.

Φωτογραφία: (Jeff Edwards/Patch )

«Στην αρχή σκέφτηκα, καλείτε τη σωστή βιβλιοθήκη επειδή λαμβάνουμε πραγματικά πολλά τηλεφωνήματα από τη Βιρτζίνια επειδή υπάρχει μια βιβλιοθήκη Larchmont στη Βιρτζίνια», απάντησε στη γυναίκα αρχικά η βιβλιοθηκάριος.

Ο πρώην κάτοικος του Larchmont, Jimmie Ellis, ζούσε στο χωριό με την πρώτη του σύζυγο και τα δύο παιδιά του τη στιγμή που δανείστηκε το βιβλίο, σύμφωνα με μια επιστολή που έστειλε η Morgan στη βιβλιοθήκη .

«Το σπίτι τους ήταν περίπου δύο τετράγωνα από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Larchmont. Και δεδομένου ότι ο Τζίμι, συγγραφέας και μανιώδης αναγνώστης ο ίδιος, αναμφίβολα ενθάρρυνε τα αγόρια του να διαβάσουν, πιθανότατα δανείζονταν βιβλία από το Larchmont Public σε τακτική βάση», αναφέρεται σε μέρος της επιστολής. Ο Έλις, ο οποίος ήταν στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας, πέθανε το 1978.

Οι κάτοικοι του Larchmont επιβαρύνονται με χρέωση 20 λεπτών κάθε μέρα που λήγει ένα βιβλίο, αλλά το μέγιστο πρόστιμο είναι 5 $,ανέφερε η βιβλιοθήκη σε ανάρτηση στο Facebook.

«Όταν ένα βιβλίο της βιβλιοθήκης δεν έχει επιστραφεί μετά από 30 ημέρες, θεωρείται «χαμένο» και ο θαμώνας χρεώνεται για την αρχική τιμή του βιβλίου», έγραψε. «Ωστόσο, όταν το βιβλίο επιστραφεί, επανέρχεται στο μέγιστο πρόστιμο που είναι πέντε δολάρια». 

Ενώ το τέλος καθυστέρησης των 5 $ δεν ήταν κρυμμένο στις σελίδες του βιβλίου, οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης δεν ανησυχούσαν πολύ επειδή το βιβλίο ήταν εκτός συστήματος του Larchmont εδώ και χρόνια.

«Αυτό το αντίγραφο θα μείνει εκτός κυκλοφορίας», είπε η Κάνινγκχαμ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι δεν θα συναντήσει με τον Μπάιντεν

Στους διπλωματικούς και πολιτικούς κύκλους ήταν γνωστό ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας δεν είναι σε καλό στάδιο. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την...

Στις Βρυξέλλες «τελειώνουν» τη Φον ντερ Λάιεν – Οι 6 υποψήφιοι Πρόεδροι της ΕΕ...

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν λένε ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για μία δεύτερη θητεία στην Κομισιόν, η αλήθεια όμως είναι οτι η νίκη...

Βρετανικά ΜΜΕ: Επιδεινώνεται η υγεία του βασιλιά Καρόλου

Το σχέδιο για την επικείμενη κηδεία του Δεν είναι καλά τα νέα για τον βασιλιά Καρόλου, καθώς σύμφωνα με ξένα Μέσα, η κατάσταση της υγείας...

Τσέρνομπιλ: 38 χρόνια από την καταστροφή – Πως συνέβη το πυρηνικό ατύχημα(βίντεο)

Η πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ είναι το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ήταν ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 όταν οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό...

Πιάστηκε πλοίο του Πάνου Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνης

Νέο «σεισμό» στο χώρο της ναυτιλίας προκαλεί η είδηση ότι οι ιταλικές αρχές εντόπισαν στη Βενετία πλοίο bulker ελληνικών συμφερόντων φορτωμένο με κοκαΐνη αξίας...

Σαν σήμερα 25 Απριλίου ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ χρησιμοποιεί 40 περιστέρια

Σαν σήμερα 25 απριλίου το 1850 ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του...

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, σφυροκοπώντας τον βορρά, απ’ όπου ο ισραηλινός στρατός...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νέο κτίριο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Μουσείου και Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας Αθηνών, προσβάσιμα στο κοινό!

Διυπουργική Επιτροπή υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης...

Τι πραγματικά συνέβη στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Βίντεο)

Η πρώτη αναφορά που έχουμε για τη βιβλιοθήκη βρίσκεται σε μια επιστολή του Αριστέα...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στο φως η αρχαιότερη βιβλιοθήκη της

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε πριν από λίγες μέρες στην Κολωνία. Στο κέντρο της...