Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Φάμελλος: Ο προϋπολογισμός κινείται σε μνημονιακά απόνερα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο δηκτικά για «απουσία του κ. πρωθυπουργού από τη συζήτηση», ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για «έντονη και αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η χώρα ζει μια μοναδική εποχή ευημερίας. Η προσπάθεια αυτή έχει ένα δομικό πρόβλημα και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ζουν οι πολίτες».

«Το βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια», σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «οι 6 στους 10 δεν τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια».

Ο κ. Φάμελλος συνέχισε λέγοντας πως «στη χώρα μας έχουμε πληθωρισμό απληστίας. Ο πληθωρισμός αυτός δεν είναι εισαγόμενος, υποφέρει όλη η κοινωνία και η οικονομία».

«Έχει καταρρεύσει το σενάριο της αριστείας, της επάρκειας και η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, και επικεντρώθηκε στις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία, αλλά και στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα επεισόδια στου Ρέντη: «κατέρρευσε η επάρκειά σας και η αξιοπιστία σας».

«Συνεχίζετε τα χατίρια στους servicers. Είστε εκτεθειμένοι ακόμη και λαγό να βγάλετε από το καπέλο, όπως λένε τα προσφιλή σε εσάς μέσα ενημέρωσης», υπογράμμισε στη Βουλή ο κ. Φάμελλος.

Επίθεση για φορολογικό, Τέμπη και νερό

«Οφείλω να σημειώσω όμως ότι με το να βάλετε κεφαλικό φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες πετώντας κάθε ψηφιακό εργαλείο όπως το mydata στα σκουπίδια, αφαιρέσατε κάθε κίνητρο για την ουσιαστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Και καταφέρατε η κοινωνία και κυρίως το προσφιλές σας -παλιότερα- κίνημα της γραβάτας να σας θεωρεί ψεύτη και ουδόλως εκσυγχρονιστή!», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος και προσέθεσε «βεβαίως, ο κ. Τσακλόγλου εξέθεσε την άποψή του και γι’ αυτό: να αλλάξουν δουλειά οι δικηγόροι…»

«Όμως οφείλω να πω ότι αυτό που κατέρριψε κάθε έννοια αξιοπιστίας για την κυβέρνησή σας ήταν η απόφαση σας να απορρίψετε την πρόταση για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Βουλή, που στηριζόταν στην πρόταση της ευρωπαϊκής εισαγγελικής αρχής για τη σύμβαση τηλεδιοίκησης των σιδηροδρόμων, που συνδέεται με το τραγικό δυστύχημα, το έγκλημα των Τεμπών! Πόσο μπορεί να εμπιστεύεσαι μία κυβέρνηση που από τη μία ομνύει στη δικαιοσύνη και από την άλλη όχι απλά αγνοεί αλλά απορρίπτει την πρόταση διερεύνησης που η ευρωπαία εισαγγελέας έστειλε στη Βουλή για ποινικές ευθύνες πρώην υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Στην περίπτωσή σας δεν ισχύει το “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”», τόνισε.

Ο Σωκράτης Φάμελλος συνέχισε να εξαπολύει βέλη στην κυβέρνηση αναφορικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών: «α μου πείτε, μα τίποτα δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα; Πάνε καλά τα υπερκέρδη. Στο ρεύμα, τα καύσιμα, στις τράπεζες, στις αλυσίδες τροφίμων, σε κάποιες εισηγμένες μεγάλες επιχειρήσεις. Πάνε καλά και οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν έφτανε η ΔΕΠΑ Υποδομών, ο ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ. Προχωρήσατε πρόσφατα στην παραχώρηση μετοχών του κράτους στα ΕΛΠΕ. Και έχετε το νέο σχέδιο του 2024 συγχώνευσης και ιδιωτικοποίησης για όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Οφείλω να σημειώσω ότι με το νερό έχετε εμμονή».

«Ο προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμη φορά κινείται σε μνημονιακά απόνερα, και οδηγεί σε χρεοκοπία», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, πιστεύει ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όλοι μας, αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε και δικαιούμαστε μια Πολιτεία με σχέδιο, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι των λίγων. Και αυτό μπορεί να το υπηρετήσει μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση. Με στόχο την πραγματική μείωση των ανισοτήτων με περισσότερη δικαιοσύνη. Αυτοί οι στόχοι απαιτούν μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Εμείς για αυτή εργαζόμαστε. Δεν μπορείτε να αποτρέψετε τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε στην ομιλία του.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια

Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση πριν το Πάσχα, κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη γνωστή ανάρτησή του στο FB, στην οποία αναφέρεται στον...

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, η παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. Στην εκδήλωση...

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Η ΝΔ μπορεί να φτάσει το 35% στις ευρωεκλογές

Την εκτίμηση ότι το ποσοστό της ΝΔ μπορεί να φτάσει έως και το 35% αν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές αυξηθεί σημαντικά η συσπείρωσή της,...

Ανδρουλάκης στα Παραπολιτικά: “Θείο δώρο” ο Κασσελάκης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που...

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα...
Μητσοτάκης: Η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή

Ο Μητσοτάκης βγάζει τους υπουργούς από τα γραφεία

Τόσο στην ομιλία του στο 15ο Τακτικό Συνέδριο, όσο και στη παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας όλοι συμπέραναν, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης...
Εξάρχεια: Τι έβγαλε η κάλπη στην επαναληπτική εκλογή

Υπ. Εσωτερικών: Ξεκινούν τα πειθαρχικά για την διαρροή της λίστας των αποδήμων στην Άννα...

Ξεκίνησαν τα … όργανα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αποδοθούν πλέον προσωπικές ευθύνες για την διαρροή της λίστας ονομάτων του απόδημου Ελληνισμού προς την...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φάμελλος για Τέμπη: Έχει αποκαλυφθεί οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης μέσα από το Μαξίμου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει το έγκλημα των Τεμπών να ξεχαστεί και ό,τι και...

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Φάμελλος – Βουλή: Για τα συμφέροντα λίγων παραβιάζετε το Σύνταγμα

Την αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ περί sugar daddies που άναψε φωτιές και...

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της αναβολής των εκλογών ο Φάμελλος – “Οχι” από Κασσελάκη που ζητά “καθαρή λύση”

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί...