Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020
21.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1994.... Το χειρότερο ναυάγιο στην Ευρώπη σημειώνεται στη Βαλτική Θάλασσα, όταν το πλοίο "Εστόνια" που εκτελεί τακτικό δρομολόγιο από το Ταλίν της Εσθονίας...

«Φέτες» έκαναν οι 53+ τον Πολάκη: «Μαύρες» μέρες έρχονται για τον Τσίπρα

«Πριονοκορδέλλα» αποφάσισαν οι «53+» στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν τον Παύλο Πολάκη και τις απόψεις που ο ιδιόρρυθμος αυτόκλητος εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα διακονεί στο διαδίκτυο και το έπραξαν, όπως οι κανόνες του αριστερού διαλόγου «επιβάλλουν», μέσα από το ιδεολογικό τους όργανο.

Σε ένα κείμενο με τίτλο «Ας συνεννοηθούμε λοιπόν … δημοσίως» οι σύντροφοι του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας και μεγάλου θαυμαστή του Άρη Βελουχιώτη, Κώστας Καλλιωνάτης, Δημήτρης Καρέλλας και Βασίλης Σκλιάς «πετσόκοψαν» τον Πολάκη και τις απόψεις του κι έδωσαν σήμα στην ηγετική ομάδα των «προεδρικών» ότι « οι 53+ είναι παρόντες, είναι δυνατοί, δεν θα αφήσουν τίποτε να πέσει κάτω και δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το κόμμα και την αριστερά στα χέρια κανενός συνοδοιπόρου του Τσίπρα».

Το κείμενο, υπερασπιστικό έως λατρείας του κ. Τσακαλώτου για τη θητεία του ως Υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος στο δρόμο προς το Συνέδριο (οψέποτε και αν συγκληθεί) και περιγράφει, ευκρινέστατα, τα ιδεολογικά και πολιτικά πεδία στα οποία θα δοθεί η μάχη για την επικράτηση.

Οι υπερασπιστές της περιόδου Τσακαλώτου (και του ίδιου) καταγράφουν με όση ευκρίνεια επιτρέπει το αριστερό savoirvivre (ευρωπαϊστές γαρ) τις κάθετες διαφωνίες τους με την πολιτική πρόταση Πολάκη, στην οποία θεωρούν ότι ενοποιούνται όλες οι σχετικές απόψεις των παλιών και νέων της προεδρικής φρουράς και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να αποφανθούν ακόμη και για την πνευματική επάρκεια των μελών των Υπουργικών συμβουλίων της περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπονοώντας σαφώς ότι «υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι που μετείχαν στα υπουργικά συμβούλια υπό τον κ. Τσίπρα δεν καταλάβαιναν γρι από όσα παρουσιάζονταν σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Το σχετικό απόσπασμα είναι θανατηφόρο: « Αν στο Υπουργικό Συμβούλιο ουδείς/μία καταλάβαιναν τι πρότεινε ο πρωθυπουργός επί της οικονομικής πολιτικής, είναι πρωτίστως πρόβλημα όσων συμμετείχαν. Ομοίως πρόβλημα τους είναι εάν καταλάβαιναν και δεν σήκωναν το χέρι τους για κατάθεση αντιρρήσεων. Εξάλλου, οι περισσότεροι/ες εξ αυτών δεν είχαν πρόβλημα απευθείας επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, ώστε «να τα πουν» έστω και κατ’ιδίαν και «υπογείως».

Η εικόνα που προκύπτει είναι καταστροφική για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο κάδρο εμπλέκεται ευθέως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είτε απευθυνόμενος σε ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν τίποτε από όσα εισηγούνταν, είτε (όπως υπονοείται) μη αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος επακριβώς όσα εισηγείται προς έγκριση.

Από την περιγραφή σαφώς προκύπτει ότι η μοναδική ενοποιητική ουσία της κυβέρνησης ήταν η «καρέκλα», καθώς «κάποιοι καταλάβαιναν και διαφωνούσαν, αλλά δεν σήκωναν το χεράκι να καταθέσουν αντιρρήσεις», ενώ «καταγγέλλονται» σχέσεις μεταξύ των μελών του υπουργικού συμβουλίου και του πρωθυπουργού, οι οποίες διαμορφώνονταν από προσωπικές προτιμήσεις και από υπόγειες διαδρομές, με τη σαφή ένδειξη ότι αυτές ήταν εκτός πολιτικής ορθότητας και ίσως κόντρα στις αποφάσεις που πριν λίγο είχαν ληφθεί συλλογικά.

Η μπάλα παίρνει και τον ίδιο τον κ. Πολάκη, αλλά για τους «53+» το πρόβλημα δεν είναι η γραφική παρουσία του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Τον θεωρούν άλλωστε «τον καλύτερο παίκτη τους» στον αγώνα για να καταλάβουν το κόμμα και να το «επανιδρύσουν» στην ουσία.

Η περιγραφή μιας κυβέρνησης τα μέλη της οποίας ενέκριναν πολιτικές ή προτάσεις τις οποίες δεν κατανοούσαν, χωρίς να έχει το θάρρος να ρωτήσουν ή ψήφιζαν θετικά υπέρ προτάσεων με τις οποίες διαφωνούσαν μόνο και μόνο για να διατηρήσουν την καρέκλα και στη συνέχεια τα ίδια μέλη «υπογείως» συνομιλούσαν ή συναγελάζονταν με τον πρωθυπουργό σε άλλου χώρους και με άλλους όρους φωτογραφίζει ένα γενικευμένο μπάχαλο, ένα σύνολο αγράμματων, άσχετων, άβουλων πλασμάτων με μοναδική ικανότητα την ίντριγκα και τη διαβολή του αντιπάλου, τον φατριασμό και τη φράξια.

Το απόσπασμα του κειμένου συμπληρώνεται από τη διαπίστωση πως « δεν υπήρχε υιοθέτηση/εφαρμογή εισήγησης υπουργού δίχως τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου», αποκάλυψη που τοποθετεί στο κάδρο των ευθυνών για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τον ίδιο τον Τσίπρα και τους συμβούλους του (ίσως μεταξύ τους περιλαμβάνεται και ο περιβόητος Καρανίκας) καταλογίζοντας τους τι βασικές πολιτικές ευθύνες.

Λογικά, μετά το κείμενο των «τριών» στο communality.gr υπέρ του κ. Τσακαλώτου θα πρέπει να αναμένεται απάντηση ή απαντήσεις από την πλευρά των προεδρικών, καθώς οι κατηγορίες εναντίον τους είναι σημαντικότατες και εξόχως αποκαλυπτικές ακόμη και για την ικανότητα τους να αντιλαμβάνονται ορθά και πλήρως την πραγματικότητα μιας κυβερνητικής θητείας.

Αποκάλυψη πάντως ανάλογη για μέλη κυβέρνησης δεν έχει συμβεί ποτέ στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας…


Του Χρήστου Υφαντή

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πικρός» ήταν για άλλη μια φορά ο πρωινός καφές στην Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην κρύβει, σύμφωνα με πληροφορίες,
Ο Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι είμαστε μακριά από ένα lock down

Ο Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι είμαστε μακριά από ένα lock down

Την εκτίμηση ότι είμαστε μακριά από ένα lock down, έκανε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνομιλία που είχε με τους...
MRB - Αξιολόγηση υπουργών: Πρώτοι Δένδιας, Κικίλιας Θεοδωρικάκος

MRB – Αξιολόγηση υπουργών: Πρώτοι Δένδιας, Κικίλιας Θεοδωρικάκος

Πρώτοι στην αξιολόγηση του έργου τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας και Τάκης Θεοδωρικάκος.
Αντιδρά η αντιπολίτευση στη ρύθμιση της κυβέρνησης για μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ

Αντιδρά η αντιπολίτευση στη ρύθμιση της κυβέρνησης για μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ

Αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η ρύθμιση της κυβέρνησης για την μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ και τη νέα καμπάνια...

Βίαιη αποστρατεία εμβληματικών προσώπων της Αριστεράς σχεδιάζει ο Τσίπρας

Υπέρβαση της «επετηρίδας» σχεδιάζει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας στη σύνταξη όλους τους 60άρηδες και 70άρηδες του κόμματός του. Και, μπορεί...
Ο Κουμουτσάκος και η θεία κοινωνία

Ο Κουμουτσάκος και η θεία κοινωνία

Λήξαν χαρακτήρισε το θέμα με την επιλογή του να κοινωνήσει χωρίς να λάβει κάποιο μέτρο προστασίας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη,...
Κατηγορίες Τσίπρα προς Μητσοτάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το άγχος του Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσει το 20%

Έντονο άγχος και μεγάλη αγωνία έχει κυριεύσει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, και η...

Ακολουθήστε μας

7,333ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάρτηση του Πολάκη για τον Σημίτη

Βολές κατά του Παύλου Πολάκη εξαπολύουν τρία στελέχη, που βρίσκονταν κοντά στο

H Βίκυ Σταμάτη ζητά 1.000.000 ευρώ από τον Πολάκη…

Επανέρχεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη στη δικαστική της διαμάχη...

Κυμπουρόπουλος: «Με στενοχώρησε η κάλυψη του Τσίπρα σε Πολάκη»

Tη δυσαρέσκειά του τόσο για την αήθη επίθεση που δέχτηκε από τον...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή