Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.3 C
Athens

Η κρισιμότερη στροφή της ευρωπαϊκής μάχης, αχνοφαίνεται το 4/4!

Η στιγμή, τα δεδομένα των αντιπάλων, η δυνατότητα που παρουσιάζεται στις ελληνικές ομάδες, μετατρέπουν τη 2η ευρωπαϊκή αγωνιστική σε χρυσή ευκαιρία για τα κλαμπ της χώρας μας.

Η ΑΕΚ σκέφτεται την ήττα στον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός τις ευκαιρίες που έχασε με τον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ την ατυχία του να δεχτεί γκολ ισοφάρισης στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ολυμπιακός την αύξηση της διαφοράς με το εμφατικό πέρασμα απ’ τα Γιάννινα. Οι ελληνικές ομάδες του Big-4, πρέπει φυσικά να ξεχάσουν για τα καλά το τι συνέβη στη Super League. Αυτή θα τους απασχολήσει ξανά σε 2,5 εβδομάδες. 

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν κι αγώνες την Κυριακή (εξ αναβολής της 1ης αγωνιστικής) αντιμετωπίζοντας στις έδρες τους, δύο απ’ τις τρεις τελευταίες ομάδες, που δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Παναιτωλικό κι Ατρόμητο αντίστοιχα. Οπότε δεν είναι δυνατόν να σκέφτονται έστω εκείνες τις αναμετρήσεις. 

Οι βαθμοί, οι ελληνικοί αγώνες, η «μάχη» για το πρωτάθλημα, είναι μακριά. Για τώρα πρέπει να υπάρχει αποκλειστικά Ευρώπη για όλους. Επειδή έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν και οι τέσσερις ομάδες μας. Γεγονός που θα είναι τεράστιο για τα ελληνικά χρώματα, αν κατορθώσουμε να έχουμε τέσσερις ομάδες στις εκτός συνόρων διοργανώσεις, μετά την αλλαγή του χρόνου. 

Η 2η αγωνιστική στους ομίλους Europa και ConferenceLeague, είναι λες και στρώθηκε η μεγάλη ευκαιρία για να γίνουν αυτόματα τα φαβορί οι ομάδες μας για πρόκριση. Οι αγωνιστικές που έχουν, σε συνδυασμό με την κατάσταση των αντιπάλων τους, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες για κάτι καλό. Γιατί όχι απ’ το 3/4 της πρεμιέρας, να μην πάμε στο 4/4 σε επίπεδο θετικών αποτελεσμάτων αυτή τη φορά. 

Η ΑΕΚ που άρχισε στον δύσκολο όμιλο του EuropaLeague, υποδέχεται τον Άγιαξ. Σε μια απ’ τις χειρότερες εποχές της ιστορίας του, ο «Αίαντας» κάλλιστα μπορεί να λυγίσει στην «OPAP Arena». Κάτι που αν συμβεί, η Ένωση θα έχει πάει στους 6 βαθμούς, αφήνοντας τον Άγιαξ στον 1 και την ίδια ώρα Μαρσέιγ και Μπράιτον θα παίζουν μεταξύ τους. Έχοντας μέχρι τώρα 1 και 0 στη βαθμολογία. Νίκη για την ΑΕΚ θα σημαίνει μισή πρόκριση! 

Ο Παναθηναϊκός παίζει απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα η οποία δεν «πατά» καλά όπως την περασμένη σεζόν. Αν απλά δεν ηττηθεί το Τριφύλλι, αυτόματα έχει το πάνω χέρι στη χειρότερη για την 3η θέση του ομίλου. 

Ο Ολυμπιακός πάει στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα. Το ευκολότερο εκτός έδρας ματς του ομίλου θεωρητικά, οι «ερυθρόλευκοι» σε καλή κατάσταση και με ψυχολογία. Το λογικό «διπλό» θα τους κάνει αυτόματα να έχουν «καπαρώσει» σχεδόν, την ευρωπαϊκή συνέχεια έστω με τον υποβιβασμό στο Conference League. 

Όσο για τον ΠΑΟΚ, φιλοξενεί στην Τούμπα τη δυσκολότερη ομάδα του ομίλου του, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι Γερμανοί έχουν δείξει πως δεν… πατάνε καλά τον τελευταίο καιρό, οπότε είναι ευκαιρία για τον Δικέφαλο. Σε ένα αποτέλεσμα που αν έρθει, αυτόματα ανοίγει την όρεξη του ΠΑΟΚ μέχρι και για την πρώτη θέση. 

Η χώρα μας που αν περνούσαν δύο απ’ τις ομάδες της στους ομίλους, σχεδόν πανηγύριζε, έχει μπροστά της την τεράστια ευκαιρία να φτάσει κοντά στο 4/4 με ευρωπαϊκή συνέχεια μετά τον Δεκέμβριο, όταν και ολοκληρώνεται η φάση ομίλων. Θα έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα, το οποίο αυτόματα γυρίζει το μυαλό στις «χρυσές» εποχές του ποδοσφαίρου μας εκτός των συνόρων. 

Αν κυλήσουν όλα καλά σε αυτή τη 2η αγωνιστική, θα έχει γίνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα. Ευκαιρία είναι για όλους, δυνατότητες έχουν και πίστη για κάτι καλό.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2023-24 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαΐου στις 20:30, στο...

Δρόμεια 2024: Με στόχο χρόνους κάτω από τα 22΄΄ τα 200μ. γυναικών

Μία πλειάδα «αστεριών» έχει δηλώσει συμμετοχή στα 200 μ. γυναικών στο διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια». Αθλήτριες που βρίσκονται στις πρώτες 50 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 29/4/24

Το παιχνίδι της Μαρίας Σάκκαρη με την Μπέατριζ Χαντάντ Μάια για το Madrid Open, ο τέταρτος αγώνας των Μπακς με τους Πέισερς για τα...

Super League (Play Off, 8η αγωνιστική): Αποτελέσματα

Στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Λαμία 4-1/ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2/Παναθηναϊκός –...

Παναθηναϊκός- Άρης 0-1

Παίζοντας καταπληκτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Άρης επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και ελαχιστοποίησε τις ελπίδες του...

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2: Στο 90′ με Σάστρε “ζωντανοί” στο κυνήγι του τίτλου οι Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε στο 3′ με τον Κωνσταντέλια στο 81′ έχανε 1-2, αλλά κέρδισε με το δεύτερο γκολ του νεαρού (81′) και… σούταρα...

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1

Ο Ολυμπιακός έχοντας ένα καλό πρώτο ημίχρονο επικράτησε με 4-1 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης

Τον βασικό στόχο να ανατραπεί ο συσχετισμός που προέκυψε την Κυριακή και να αποτραπεί...

Φωτιά στα μπατζάκια των Τούρκων με την αναβάθμιση των 183 Ελληνικών αρμάτων μάχης Leopard 2A4

Μέγιστη προτεραιότητα για τα Leopard 1 A5, αποτελεί η αντικατάσταση των σημερινών σκοπευτικών που...