Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Η ταχύτητα του Wi-Fi σας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη εάν κάθε μήνα κάνετε μία πολύ απλή κίνηση

Το Wi-Fi αρκετές φορές είναι απρόβλεπτο. Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των χρηστών είναι ότι η ταχύτητα της σύνδεσης του Internet είναι χαμηλή.

Πόσες φορές έχουμε πονοκεφαλιάσει προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα; Μάλιστα, συχνά βρίσκουμε μια λύση και την επόμενη εβδομάδα το συγκεκριμένο κόλπο δεν λειτουργεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως είναι καλύτερο να μείνετε στα βασικά και να μην παραβλέπετε μια από τις απλούστερες και γρήγορες λύσεις που υπάρχουν.

Ένα router (δρομολογητής) που είναι ενεργοποιημένο και σε χρήση για πολλές ημέρες ή πολλούς μήνες συνεχόμενους μπορεί να καταπονηθεί. «Ακριβώς όπως το smartphone, το tablet ή ο φορητός υπολογιστής σας, το router διαθέτει κεντρικό επεξεργαστή, μνήμη και λειτουργικό σύστημα»

«Τα router είναι συνήθως ενεργοποιημένα και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, και απαιτούμε να εκπέμπουν καλό Wi-Fi συνέχεια. Όμως, όπως και στους υπολογιστές, πρέπει να γίνεται επανεκκίνηση στα router», σημειώνουν οι ειδικοί.

Ένα Wi-Fi router με γονικό έλεγχο αποθηκεύει πληροφορίες στην μνήμη cache, όπως ακριβώς ένας υπολογιστής. Εάν ένα σφάλμα αποθηκευτεί σε αυτήν την προσωρινή μνήμη, μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες του router. Μπορεί να προκύψει ακόμη και διακοπή σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Συνήθως, εάν δεν καθαριστεί αυτή η προσωρινή μνήμη, το router αργεί. Είναι σημαντικό να την καθαρίζετε τακτικά, τονίζουν οι ειδικοί της CenturyLink.

«Ανάλογα με την ηλικία και την υγεία του router σας, μια επανεκκίνηση θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε μία φορά τον μήνα και εάν γίνεται μία φορά την ημέρα. Αυτό μερικές φορές ονομάζεται “κύκλος ισχύος”» προσθέτουν.

«Η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας καθαρίζει τη μνήμη cache της συσκευής για να συνεχίσει να λειτουργεί πιο ομαλά. Επιτρέπει επίσης στο router να επιλέγει ξανά το λιγότερο φορτωμένο κανάλι για κάθε συχνότητα, πράγμα που σημαίνει ισχυρότερη σύνδεση με τις συσκευές σας.»

Wi-Fi Router

Πώς κάνω επανεκκίνηση στο router μου;

Η διαδικασία για την επανεκκίνηση του router σας είναι πάρα πολύ απλή. Απλώς αποσυνδέστε το από τον τοίχο ή πατήστε το κουμπί απενεργοποίησης που υπάρχει στο πλαϊνό μέρος της συσκευής.

Στη συνέχεια, περιμένετε ένα με δύο λεπτά και ενεργοποιήστε το ξανά. Τα router συνήθως χρειάζονται μερικά λεπτά για να “ξυπνήσουν” ξανά και να συνδεθούν στο δίκτυο. Μην είστε ανυπόμονοί, περιμένετε να γίνει η σύνδεση και αμέσως θα δείτε μεγαλύτερες ταχύτητες στο Wi-Fi σας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΕΕ: Tο Κοινοβούλιο ενέκρινε νέο κανονισμό για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) – Τι κατοχυρώνει

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό περί τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που κατοχυρώνει την ασφάλεια των χρηστών και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενισχύοντας παράλληλα την καινοτομία. Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το κείμενο, στο οποίο...
Τι πρέπει να προσέχουν τα παιδιά στο διαδίκτυο

Έτσι κλέβουν τους κωδικούς από τις κάρτες SIM – Μεγάλη προσοχή

Διαστάσεις παίρνει η νέα μορφή απάτης που ονομάζεται «SIM Swapping», με την οποία οι δράστες αποκτούν πρόσβαση στους κωδικούς κάρτες SIM των συνδρομητών κινητής...
Facebook Pages: Αλλάζουν όλα - Τα Likes θα ανήκουν στο παρελθόν

Meta: Επανέρχονται Facebook και Instagram μετά το παγκόσμιο μπλακάουτ

Σε κανονική λειτουργία επανέρχονται το απόγευμα της Τρίτης οι υπηρεσίες της Meta Platforms έπειτα από πρόβλημα αδιευκρίνιστης φύσης που κλείδωσε τους χρήστες έξω από...

Social media: Τι είναι το φαινόμενο “popcorn brain” που ανησυχεί τους επιστήμονες;

Aν αισθάνεστε καταβεβλημένοι από τον ασταμάτητο ρυθμό των social media και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε σε μια μόνο εργασία ή σκέψη, μπορεί να έχετε «popcorn brain». Το φαινόμενο...

Προσοχή: Διαγράψτε άμεσα αυτές τις 13 εφαρμογές από το κινητό σας – Σας κλέβουν

Διαγράψτε άμεσα αυτές τις 13 εφαρμογές από το κινητό σας, σας κλέβουν με την ομάδα της McAfee να εντοπίζει αυτές τις εφαρμογές οι οποίες...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα του 2030 – Τα τέσσερα σενάρια

Συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας κατά περίπου 180 δισ. ευρώ σε μια περίοδο 15ετίας, εκτιμάται ότι μπορεί να έχει η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης...

Facebook: Αναστάτωση με το PIN που ζητάει το Messenger

ο Facebook ζητά από τους χρήστες να εισάγουν PIN για να εμφανιστούν και να φορτωθούν οι συνομιλίες τους καθώς για λόγους ασφαλείας, το ιστορικό συνομιλιών δεν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νέος ΚΟΚ: Πάμε για νέο όριο ταχύτητας στα 30 χλμ

Για τις αλλαγές που θα υπάρχουν στον νέο ΚΟΚ μίλησε ο υπουργός Υποδομών και...

Έξι βήματα για ταχύτερη σύνταξη

Δέσμη έξι μέτρων για την επιτάχυνση της έκδοσης των συντάξεων, περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου...

Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα του ήχου – Νέα ανακάλυψη

Επιστήμονες από τη Βρετανία και τη Ρωσία ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τη μεγαλύτερη δυνατή θεωρητική...

Η τεχνολογία θα «μπλοκάρει» την… υπερβολική ταχύτητα!

Η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μείζονα παράγοντα για τη συνολική απόδοση της οδικής ασφάλειας για...