Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022
2.2 C
Athens

Ιγνατίου: Γιατί δεν διαψεύδει το υπουργείο τα ψεύτικα δημοσιεύματα; Έγινε πόλεμος με την Τουρκία;

Τις προηγούμενες 48 ώρες, και για ακόμη μια φορά, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη άθλιας «είδησης» που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Πολύ απλά ήταν ψεύτικη. Μία ιστοσελίδα κήρυξε τον …πόλεμο εναντίον της Τουρκίας!!!

Μέσω εικόνων που έδειχναν θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού των Πεζοναυτών και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, και την φόρτωσή τους σε αρματαγωγό του στόλου για να πάρουν μέρος στην άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέρθηκε ψευδέστατα πως αυτά τα μέσα και γενικά ο Στρατός πηγαίνουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις των νησιών, διότι -με λίγα λόγια- πάμε σε …ΠΟΛΕΜΟ με την κατοχική δύναμη.

Ως αποδεικτικό, έμφαση δόθηκε στην ύπαρξη ιερωμένου που τέλεσε αγιασμό και ευλόγησε τις δυνάμεις, μια συνηθισμένη διαδικασία σε μεγάλης κλίμακας κινητοποιήσεις μονάδων… Ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχουν και στρατιωτικοί ιερείς, βαθμοφόροι!

Η είδηση αυτή μεταφέρθηκε από στόμα σε στόμα, από ανάρτηση σε ανάρτηση και το πιο τραγικό είναι πως υποτίθεται γνώστες των στρατιωτικών θεμάτων το αναπαρήγαγαν χωρίς να φροντίσουν να μάθουν που είναι η αλήθεια και που είναι το ψέμα.

Όπως πληροφορούμαι πολλοί στρατιωτικοί συντάκτες έκαναν το δημοσιογραφικά αυτονόητο, να καλέσουν τους εκπροσώπους Τύπου και να μάθουν την αλήθεια.

Δυστυχώς, κάποιοι άλλοι όμως, χωρίς δεύτερη σκέψη την προώθησαν, διότι δεν ήθελαν να τους χαλάσει η ορθή είδηση την ψεύτικη ιστορία, που κάποιος φαντάστηκε και θέλησε να ξεσηκώσει το κοινό. Ο κάποιος είναι γνωστή ιστοσελίδα, την οποία οι Αμερικανοί κατηγόρησαν ότι έχει σχέση με τους Ρώσους.

Από την άλλη μεριά δεν κατανοεί κανείς πως δεν έχει εκδοθεί κάποιου είδους ανακοίνωση ως διάψευση…
Αναρωτήθηκα: Μήπως κάποιοι τις συντάσσουν, παίρνουν την έγκριση από τους Αρχηγούς και μετά χάνονται στους διαδρόμους του υπουργείου Άμυνας; Ή μήπως οι αρχηγοί δεν κινητοποιούνται ποτέ μη επιθυμώντας να ανοίξουν μέτωπο με κάποιο ΜΜΕ; Αν συμβαίνει αυτό, προφανώς δεν είναι και πολύ τιμητικό. Η αλήθεια οφείλεται προς τον πολίτη, οι δημόσιες σχέσεις είναι άλλο πράγμα. Περιμένουμε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό Άμυνας.

Το «κακόγουστο» και ψευδέστατο ρεπορτάζ, πως μεταφέρονται δυνάμεις λόγω ξαφνικής κρίσης με τη γείτονα, δεν είναι το μοναδικό που ξεπέρασε κάθε όριο ηθικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας τα τελευταία χρόνια. Ολοένα και περισσότερα τέτοια κείμενα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταπίνουν αμάσητη την τροφή που τους δίνεται.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, αγαπητέ Ναύαρχε, υπουργέ Εθνικής Άμυνας. Η εμπειρία δεκαετιών προφανώς σας επιτρέπει να αντιληφθείτε τη ζημιά που γίνεται. Το θέμα είναι γιατί δεν το σταματάτε…

Πορίσματα για πτώσεις αεροσκαφών ή πτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ, ρεπορτάζ που πουλάνε λόγω της διαρκούς νευρικής Τουρκίας . Κάποιοι στρατιωτικοί λένε ότι με αυτά που διαβάζει κανείς κάθε μέρα, θα γίνει κάποια στιγμή κάτι, και κανείς δεν θα πιστεύει πως έχει γίνει.

Αυτές οι άθλιες ιστοσελίδες και αυτοί οι απαράδεκτοι “δημοσιογράφοι”, ξέχασαν εκείνο τον μύθο για το παιδί που φώναζε συνέχεια λύκος κι όλοι έτρεχαν να βοηθήσουν, αλλά όταν τον είδε πραγματικά και φώναξε στ’ αλήθεια, για να πάνε κοντά του, τότε δεν ξεκίνησε ουδείς να βοηθήσει γιατί απλά δεν το πίστευε πλέον κανείς.

Εδώ πρόκειται για την Πατρίδα βέβαια. Το υπουργείο Άμυνας πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα, διότι ο καθένας θα μπορούσε να βγάλει συμπεράσματα που δεν θα αρέσουν σε κανένα στο ελληνικό “Πεντάγωνο”.

Και κάτι τελευταίο: Εξειδικευμένες γνώσεις στα νομικά μπορεί να μη διαθέτω, όμως μια απλή λογική σκέψη είναι, ότι το να παραπληροφορείς και να παραπλανάς τον ελληνικό λαό με ξεκάθαρη ιδιοτέλεια είναι – ή θα έπρεπε να είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. Σε πολλούς θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό και να τους οδηγήσει σε λανθασμένες κινήσεις υπό το κράτος του φόβου που τους προκαλεί.

Αυτούς δεν τους προστατεύει ο νομοθέτης; Αν ναι, κινήθηκε αυτεπάγγελτα κάποιος εισαγγελέας να ελέγξει αυτό τον ορισμό των “fake news”, αυτούς που διακινούν ψευδείς ειδήσεις; Άρα ευθύνες δεν υπάρχουν μόνο στο επίπεδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όσον αφορά την «ιδιοτελή φύση» του δημοσιεύματος, αυτό είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα, ενώ το να «μαντρώσεις» μια κατηγορία συμπολιτών μας, όπως έχουμε καλά γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, ενίοτε σε βάζει ακόμα και στη Βουλή.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Κύριε υπουργέ Άμυνας, διάψευση τώρα για το «πολεμικό» κάλπικο δημοσίευμα. Εκτός εάν η ψεκασμένη ιστοσελίδα λέει αλήθεια, και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε λάθος…

Υστερόγραφο ΙΙ: Στα κοινωνικά δίκτυα γνωστοί στρατιωτικοί συντάκτες έχουν βγει από τα ρούχα τους για το γεγονός ότι στο υπουργείο Άμυνας υπάρχουν πάνω από 70 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι. Επίσης, σε τηλεοπτικό αέρα από γνωστό στρατιωτικό συντάκτη ακούστηκε πως πλέον είναι πολλοί αυτοί που κάνουν κακό στην άμυνα σε επικοινωνιακό επίπεδο, με ανθρώπους που κανείς δεν ξέρει αν έχουν καν υπηρετήσει ή αν πήραν απολυτήριο στρατού από το σπίτι τους, διότι δεν θα κινδυνολογούσαν, αν ήξεραν τι πηγαίνει να πει Στρατός.

Πηγή: hellasjournal.com

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Διογκώνεται με γοργό ρυθμό η αντικοινωνική συμπεριφορά…

Τα πολύ συχνά κρούσματα, οι περιπτώσεις εγκληματικότητας που ξεκινούν από τσαντάκηδες, κλοπές και διαρρήξεις, δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, απαγωγές με απαίτηση λύτρων, γυναικοκτονίες, δολοφονίες...

Όλα όσα έγιναν στο Φόρουμ του Νταβός: Τι είπαν για “νέα μορφή καπιταλισμού” και...

Αγγελος Ρουσσος Οδηγός για όσους θέλουν να γνωρίζουν τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα αφού οι ισχυροί….μίλησαν! ΗΑτζέντα του Νταβός έκλεισε σήμερα μετά από διαλόγους...

Φταίει ξανά για τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ η «Διαπλοκή», η εκρηκτική άνοδος του ΠΑΣΟΚ...

Aναβολή τουλάχιστον για δύο βδομάδες φαίνεται να παίρνει η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων με την μετάλλαξη «Όμικρον». Αφού οι ακραίες καιρικές συνθήκες και το...

Ο Τσίπρας, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ και ο ευεργετηθείς αχάριστος

Τις χειρότερες των εκτιμήσεων για τις προσωπικές του ικανότητες και την πολιτική του επάρκεια επιβεβαίωσε και πάλι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, διαψεύδοντας πανηγυρικά όσους...

Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει ακόμα «100 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα» – Τίποτε δεν...

Οι κίνδυνοι που θέτουν για τον πλανήτη τα πυρηνικά όπλα, η κλιματική αλλαγή και -εσχάτως- η πανδημία αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά, κυρίως λόγω «ενός...

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του «στο Κόκκινο», τι θα γίνει με τον Μόσιαλο και τα…...

Καθημερινό είναι το… πάρτι που στήνεται πλέον στο Μαξίμου, άμα τη εμφανίσει, του καθημερινού ΣΥΡΙΖΑΪΚΟΥ Δελφινάριου πουφέρει την υπογραφή «Παύλος Πολάκης». Χθες είχαμε νέο σώου...

Ο σοσιαλισμός μέσα στον καπιταλισμό

Ρίξτε μια ματιά στα «πόθεν έσχες» τους, στις εξαψήφιες ή και επταψήφιες καταθέσεις τους, στα δεκάδες ακίνητά τους. Δεν φτιάχτηκαν με σοσιαλισμό, είναι προϊόντα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
991ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία – ΗΑΕ: Προχώρησαν σε οικονομική συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων

Οι κεντρικές τράπεζες της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν την υπογραφή...

Συναγερμός στην Τουρκία: Τεράστια έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου

Αναστάτωση επικρατεί στην Τουρκία έπειτα από έκρηξη που ξέσπασε σε αγωγό πετρελαίου και από...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Ιανουαρίου η βρετανική αυτοκρατορία εναντίον των Ζουλού

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1879.... Αρχίζει ο πόλεμος της βρετανικής αυτοκρατορίας με το βασίλειο των Ζουλού.

«Πλώρη» για επανάληψη του Ιανουαρίου του 2020 από την Τουρκία στο Αιγαίο;

Στην πρώτη εβδομάδα του χρόνου η Τουρκία πραγματοποίησε τόσες υπερπτήσεις όσες όλο τον Ιανουάριο...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή