ΑΠΟΨΗ: Ο Αλέξης, ο Σωκράτης και το κώνειο…

88
O Guardian «αδειάζει» τον απελπισμένο Τσίπρα

Τα «φάουλ» που χρεώνονται στην τετραετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε αποκυήματα της φαντασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ούτε ακροδεξιά γιουχαΐσματα, όπως αρέσκεται να διαρρέει το Μαξίμου

Αξίζει να σταθεί κάποιος στο κείμενο για να διαπιστώσει ότι τα «φάουλ» που χρεώνονται στην τετραετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε αποκυήματα της φαντασίας των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ούτε ακροδεξιά γιουχαΐσματα, όπως αρέσκεται να διαρρέει το Μαξίμου. Είναι πλέον διαπιστώσεις που γίνονται από έγκυρους αναλυτές και ΜΜΕ εκτός των ελληνικών συνόρων.

–Ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε με την επιβολή υψηλότερων φόρων στη μεσαία τάξη, αντί για τη μείωση των δαπανών και τη δρομολόγηση νέων ιδιωτικοποιήσεων.

–Ότι παρά την όποια βελτίωση της απόδοσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ελάχιστα έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση της παραγωγικότητας.

–Ότι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την οικονομία και τις τράπεζες να βγουν από το τέλμα, «κολλάνε» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και ιδεοληπτικές αντιλήψεις.

–Ότι για τους ίδιους ιδεοληπτικούς λόγους καταλήξαμε να είμαστε το μοναδικό κράτος στην υφήλιο, μαζί με την Κούβα, που δεν επιτρέπουμε τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

–Ότι καταντήσαμε να προσομοιάζουμε με χώρες της κεντροαφρικανικής ηπείρου εξαιτίας ενός τοξικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία κατηγορείται ότι πολιτικοποιεί και εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη για να αντλήσει πολιτικά οφέλη και να στοχοποιήσει τους αντιπάλους της.

Διαβάστε επίσης:  ΑΠΟΨΗ: Ταύτιση νομοθετικής εξουσίας και Κυβέρνησης;

Όλα τα παραπάνω είναι υπεραρκετοί λόγοι για να καταψηφίσουν οι πολίτες μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που τους εξαπάτησε, τάζοντάς τους απίθανα πράγματα που δεν πραγματοποίησε, που τους έπνιξε στους φόρους, που τους δίχαζε με κάθε ευκαιρία, με κορυφαία εξ αυτών τη Συμφωνία των Πρεσπών που κάθε μέρα παράγει αρνητικά εθνικά τετελεσμένα για τον τόπο.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν μπορούν να σταθούν τα στελέχη και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ σε κανένα δημόσιο βήμα δίχως να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή, όπως αποδεικνύεται και από την τελευταία πλήρως αποτυχημένη περιοδεία του Νίκου Παππά στη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη και η παλιά συντρόφισσα Ζωή (μία είναι η Ζωή…) σχολιάζει με εξαιρετική καυστικότατα είναι η αλήθεια ότι δεν ήταν… βροχή αυτό που αντιμετώπισε ο υπουργός σε Κιλκίς και Βέροια αλλά «φτύσιμο!!!».

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην επαλήθευση της πρόβλεψης του «Economist» ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ενώπιον της επερχόμενης εκλογικής εξαφάνισής του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο 44χρονος πρωθυπουργός της Ελλάδας φαίνεται όσο ατάραχος έμοιαζε ο Σωκράτης όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνειο».

Το πολιτικό κώνειο θα το πιει ο Αλέξης, αλλά δυστυχώς για όλους μας Σωκράτης δεν υπήρξε…