Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.3 C
Athens

Ο Πολυχρονόπουλος ξόδεψε στον τζόγο 60.000 ευρώ σε λίγες μέρες – Η Αρχή ερευνά και το λογαριασμό στο Paypal

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως αναφέρει στην έρευνά της η Αρχή, μέσα σε δύο χρόνια έπαιξε συνολικά 600.000 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια.

Πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, η Αρχή ερευνά και το λογαριασμό στο Paypal, μέσω του οποίου δεχόταν δωρεές η κοινωνική κουζίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αφού είχε συνταχθεί το πόρισμα της Αρχής Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος οι ελεγκτές εντόπισαν ότι είχε γίνει ανάληψη 90.000 ευρώ, από τις οποίες οι 60.000 χρησιμοποιήθηκαν σε τυχερά παιχνίδια.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο τι έγιναν οι υπόλοιπες 30.000 ευρώ που «τραβήχτηκαν» από τον λογαριασμό σε μετρητά.

Έρευνα και για την εταιρεία «φάντασμα» της μητέρας του

Παράλληλα, έρευνα γίνεται και για την εταιρεία, στην οποία πρόεδρος εμφανίζεται η μητέρα του κ. Πολυχρονόπουλου. Η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» που ξεκίνησε τη διαδρομή της με τον διακριτικό τίτλο «Ανθρώπινες εκφράσεις» βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού. Στη διοίκηση μετέχουν και συγγενικά πρόσωπα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Στο καταστατικό της η εταιρεία έχει θέσει ως σκοπούς τη διάσωση και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα, όπως και την προώθηση της αλληλέγγυας και ανταλλακτικής οικονομίας και της οικολογίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως μπορεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας. Ενδεικτικά, να διαμεσολαβεί για την παροχή τροφίμων μεταξύ οποιουδήποτε φορέα (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και φυσικού προσώπου που παράγει, διανέμει, πωλεί ή/και διαθέτει εν γένει τρόφιμα, και οποιωνδήποτε φιλανθρωπικών οργανώσεων (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και ιδρυμάτων ή/και αυτοτελώς αστέγων και απόρων ή/και άλλων προσώπων που πεινούν, υποσιτίζονται ή που έχουν ανάγκη.

Μόλις 150 ευρώ αρχικό κεφάλαιο και πρόστιμο 89.000 ευρώ

Η εταιρεία φέρεται ότι δεν έχει κάνει ποτέ φορολογική δήλωση ούτε εισοδήματος αλλά ούτε ΦΠΑ και τη βαρύνει πρόστιμο 89.000 ευρώ.

Το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι μόλις 150€, από 50€ που έβαλαν τα 3 μέλη. Παράλληλα, προβλέπεται και η συγκέντρωση χρηματικών κεφαλαίων από χορηγίες επιδοτήσεις του Ελληνικού Κράτους, της Ε.Ε καθώς και από τις δραστηριότητες και τη γενικότερη λειτουργία της εταιρείας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ίδρυση,1837,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Μαΐου ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1837.... Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Έβρος: Εντοπίστηκε μαύρος κύκνος στο Δέλτα του ποταμού

Ένας μοναχικός μαύρος κύκνος, ένας «δραπέτης» μια και δεν μας κάνει την τιμή να διαβιεί στη χώρα μας, εντοπίστηκε να απολαμβάνει το Δέλτα του...
Ντροπή! Κατέβασαν 15χρονο από το ΚΤΕΛ επειδή του έλειπαν 10 λεπτά για το εισιτήριο

Αυξημένη φέτος κατά 20% η κίνηση στους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων για το...

Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση των Αθηναίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από νωρίς το πρωί, αναχωρούν το ένα μετά το άλλο με πληρότητα που...

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα

Ευμετάβλητο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς βαδίζουμε προς το Πάσχα και η έξοδος των εκδρομέων σταδιακά κορυφώνεται. «Μίνι» κακοκαιρία αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο,...

Ηράκλειο: 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον βίαζε από όταν ήταν 9 ετών

Ένας 18χρονος άνδρας από το Ηράκλειο Κρήτης κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο νονός του, τον βίαζε από τα 9 του χρόνια μέχρι τα 12. Η...

Δώρο Πάσχα: Εκατοντάδες καταγγελίες

Εκατοντάδες καταγγελίες σχετικά με την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα και τον συμψηφισμό του με την προσαύξηση των μισθολογικών τριετιών, έχουν στην διάθεση τους...

Προσαύξηση κατά 40% για την εξαήμερη εργασία: Σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου

Νέα ρύθμιση για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας με προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 40% θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2024. Πρόκειται για...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ελλάδα: Στα 1,7 δισ. ευρώ ο τζόγος στην Ελλάδα 

Κερδοφόρα «μπίζνα» σε δύσκολους καιρούς, ο παράνομος τζόγος στη χώρα μας απολαμβάνει κέρδη, καθώς...

Πολυχρονόπουλος: “Δεν δήλωσαν τις δωρεές στην Εφορία, κάθε 3-4 μήνες άλλαζα λογαριασμό”

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Πρωινό» ο εμπνευστής της κοινωνικής...

Πολυχρονόπουλος: Οι Αρχές ψάχνουν λογαριασμούς, δωρεές και τη δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες

Την ώρα που η εισαγγελική έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και δύο συγγενικά του...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πορεία του μαύρου χρήματος από το 2020 – Νέες αποκαλύψεις

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο άλλος άνθρωπος»,...