Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021
3.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1773.... Ο βρετανός καπετάνιος Τζέιμς Κουκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που διασχίζει τον Ανταρκτικό Κύκλο.

Ο Πούτιν υποσχέθηκε για τουρισμό – Τσίπρας: Η Ελλάδα προσδοκά στην ενέργεια

Με επενδυτική διάθεση ήρθε ο Ρώσος Πρόεδρος στην Ελλάδα, κάτι που αποδείχθηκε και κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδος με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά την πολύωρη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία που τον συνόδευε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος κατέστησε σαφές το ενδιαφέρον της Ρωσίας για επενδύσεις στην Ελλάδα και για συνεργασία με τη χώρα μας που όπως είπε πρέπει να επεκταθεί πέραν του τουρισμού.

«Δεν υπάρχει μέλλον για την Ευρώπη με την ΕΕ και τη Ρωσία σε αντιπαλότητα», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφερόμενος στις σχέσεις ΕΕ με τη Ρωσία, ενώ επισημαίνοντας το ρόλο που διαδραματίζει  η Ελλάδα είπε ότι «η χώρα μας όντας μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά και των παραδοσιακών σχέσεών της με τη Ρωσία είναι χρήσιμη προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια στην Ευρώπη χωρίς η Ρωσία να είναι μέρος αυτής της αρχιτεκτονικής».

Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πούτιν ολοκληρώθηκε με την υπογραφή μιας σειράς διακρατικών συμφωνιών που ως στόχο έχουν την προώθηση της ελληνορωσικής συνεργασίας σε οικονομικούς, ενεργειακούς και εκπαιδευτικούς τομείς. Γενικά η επίσκεψη ήταν θετική για τη χώρα μας, αν και αυτό θα μπορέσει να επισημανθεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα αν γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες των συμφωνιών που υπεγράφησαν.

Ο κ. Πούτιν μάλιστα επισήμανε ως ενδεικτικό στοιχείο της συνεργασίας των δύο χωρών το γεγονός ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών το Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 523%

Ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξη αναφέρθηκε και στην ματαίωση του South Stream λόγω των παρεμβάσεων ΕΕ, ΗΠΑ και Βουλγαρίας και επανέλαβε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ξανασυζητήσει την κατασκευή του επί ίσοις όροις με όλους τους συμμετέχοντες!

Στην παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

«Η σημερινή επίσκεψη του Πούτιν στην Ελλάδα αποτελεί επιστέγασμα μιας σειράς επαφών σε υψηλό επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επιτυχημένου αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας που περιλαμβάνει σημαντικές, εμβληματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις δύο χώρες, που συνεισφέρουν στην προσέγγιση των λαών μας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε το 2015 δυο φορές και να θέσουμε τις βάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας μας, η οποία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα. Όχι μόνο επειδή το επιτάσσουν οι ιστορικοί δεσμοί των λαών μας, αλλά επειδή αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας σύγχρονης, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Μια Ελλάδα με σταθερές συμμαχίες στη δύση και ρίζες στην Ευρώπη, αλλά και μια Ελλάδα που δεν διστάζει να ανοίγει τα κλαδιά της και στο βορρά, στα Βαλκάνια, στην ευρύτερη παραευξείνια γειτονιά μας, στο νότο, στη Β. Αφρική, στη Μέση και Άπω Ανατολή. Μια Ελλάδα που καλλιεργεί τις σχέσεις στην ευρύτερη γειτονιάς της», πρόσθεσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η «επίσκεψη του Πούτιν πραγματοποιείται σε μια ευνοϊκή συγκυρία που η χώρα μας αφήσει πίσω την περίοδο της αβεβαιότητας και δημιουργεί προϋποθέσεις για ανάπτυξη».

Όπως εξήγησε, «συνομιλήσαμε για για τις διμερείς σχέσεις με αιχμή τις προοπτικές επενδύσεων των δύο χωρών στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και των λιμένων, της μεταλλευτικής βιομηχανίας, της φαρμακοβιομηχανίας. Συζήτηση έγινε και για την προώθηση συμπράξεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, και την συνεργασία στους τομείς της ενέργειας», όπως εξήγησε.

«Σε συνέχεια της συνόδου της μεικτής διυπουργικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι, συζητήσαμε για τις προοπτικές της συνεργασίας μας στους ενεργειακούς φορείς», αναφορικά με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και αλλού, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Η ενέργεια αποτελεί κεντρικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα και έχουμε στρατηγική επιδίωξη η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είμαστε ανοιχτοί στη δυνατότητα συνεργασίας και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε κοιτώντας το εθνικό μας συμφέρον και με τη γνώμη ότι οι αγωγοί είναι γέφυρες συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι, εκτός του τομέα του φυσικού αερίου, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες συνεργασίας όπως στις ανανεώσιμες πηγές, στο πετρέλαιο, γιατί πιστεύουμε ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας και όχι εφαλτήριο συγκρούσεων.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «συζητήσαμε για την ενίσχυση των ροών τουριστών προς τη χώρα μας και την προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη ρωσική αγορά. Προχωρούμε συντονισμένα στην προβολή της Ελλάδας στους ρώσους τουρίστες», ενώ «τέλος συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική στον πολιτισμό, στην επιστήμη και την τεχνολογία με εφαλτήριο το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι Ελλάδα και Ρωσία συμφώνησαν στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για τις περιφερειακές εξελίξεις, μια πρωτοβουλία που έχει σημασία σε ένα ευρύτερο περιβάλλον εντεινόμενης αποσταθεροποίησης. Στο κλίμα αυτό υιοθετήθηκε κείμενο πολιτικής διακήρυξης που θέτει το γενικότερο πλαίσιο όχι μόνο της διμερούς συνεργασίας, αλλά και του πολιτικού διαλόγου για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

«Θεωρούμε ότι η αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου μπορεί να συμβάλει στην προώθηση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσιας και NATO-Ρωσιας και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε πως «σταθερή είναι η στήριξη της Ρωσίας για λύση στο Κυπριακό, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ».

Αναφορικά με την κρίση στη Συρία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αποτελεί βασική πηγή των προσφυγικών ροών αλλά και σημαντική περιοχή για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις, όπου η Ρωσια διαδραματίζει ενεργό ρόλο».

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες του ΟΗΕ που συμμετέχει και η Ρωσία για επίλυση του συριακού με όρους που θα εξασφαλίζουν τη δημοκρατία», τόνισε και πρόσθεσε πως «επίσης, υποστηρίζουμε την εξασφάλιση της ειρήνης στην Ουκρανία, η οποία μπορεί να επέλθει μόνο στο πλαίσιο των Συμφωνιών του Μίνσκ».

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πίστη πως η συνεργασία των δύο χωρών, Ελλάδας και Ρωσίας, «θα ενισχυθεί περισσότερο προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης και της ειρήνης στην περιοχή» .

Πούτιν: 1 εκατ. τουρίστες από Ρωσία στην Ελλάδα

«Είχαμε ουσιαστικές συνομιλίες σε ένα ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών ζητημάτων. Μεγάλο το πακέτο των συμφωνιών που υπογράψαμε απόψε. Παρά τις αρνητικές επιδράσεις οι Ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν προοδευτική στάση. Μια επιβεβαίωση για αυτό είναι το έτος Ρωσίας-Ελλάδας. Υπάρχει ένα μεγάλο σχέδιο με 170 και πλέον εκδηλώσεις σε διάφορους τομείς. Στο πλαίσιο του έτους ιδιαίτερη σημασία είχε και η χιλιετηρίδα της μοναστηριακής ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρσι σε 2,7 δις. δολάρια, στο οποίο συνέβαλε η πτώση της τιμής του πετρελαίου και των κυρώσεων της ρωσικής ομοσπονδίας στην ΕΕ. Παράλληλα, τα τελευταία 20 χρόνια η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας της Ελλάδας. Ειδικότερα, καλύπτουμε το 60% των αναγκών σε φυσικό αέριο. Το μνημόνιο συνεργασίας για την ενέργεια θα συμβάλει ακόμα περισσότερο σε αυτό τον τομέα» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε να δώσουμε έμφαση και στις συνεργασίες των επενδύσεων. Στη Ρωσία δραστηριοποιούνται 130 εταιρίες, υπάρχουν περιθώρια και στον τομέα μεταφορών. Οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στον ΟΛΘ. Συνολικά οι Ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα φτάνουν τα 700 εκατ. δολάρια».

Στη συνέχεια ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι «επιπλέον προωθούμε τη συνεργασία μας σε διαπεριφερειακό επίπεδο. Οι συνεργασίες της Μόσχας με ελληνικές περιφέρειες είναι στενές ενώ  εξετάζεται το ενδεχόμενο αδελφοποίησης Αθήνα-Σότσι»

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον τομέα του τουρισμού: «Δίνουμε έμφαση και στον τομέα του τουρισμού. Αναμένουμε πως 1 εκατομμύριο Ρώσοι θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα. Είναι τεράστια η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία. Η Ελλάδα είναι πλέον ο νούμερο 1 προορισμός» και συμπλήρωσε: «Πολλοί Έλληνες φοιτητές σπουδάζουν στη Ρωσία. Ο τομέας της Παιδείας είναι ένας ακόμη τομέας για ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο Β. Πούτιν έκανε μια μικρή αναφορά και στα διεθνή θέματα τονίζοντας πως: «εξετάσαμε προσεκτικά όλα τα ζητήματα και σε πολλά από αυτά οι θέσεις μας συμπίπτουν. Υπάρχουν και προβλήματα πάνω στα οποία θα συνεργαστούμε».

Κλείνοντας ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τους κατοίκους της Αθήνας για την «θερμή υποδοχή» και τους ζήτησε… συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας!

 

Δηλώσεις για το ενεργειακό και τον south stream

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον αγωγό «south stream» ο κ. Τσίπρας σημείωσε:

«Έχουμε στρατηγική επιδίωξη η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο. Αναφερθήκατε στις δυσκολίες που δημιουργούνται εξαιτίας και γεωπολιτικών αντιθέσεων. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοιχτοί στη δυνατότητα συνεργασίας και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες να τις αξιοποιήσουμε. Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει ως το βαθμό που μπορεί. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να λειτουργούμε ως αγωγός θετικός, γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Ρωσία».

Από τη μεριά του, ο κ. Πούτιν τόνισε: «Είχαμε πρόθεση να υλοποιήσουμε και το South Stream, δεν μας άφησαν, λόγω των πιέσεων ΗΠΑ και ΕΕ. Η Βουλγαρία απέφυγε την υλοποίηση του έργου. Προτείναμε ένα έργο μέσω της Τουρκίας. Πρώτα οι Τούρκοι εταίροι μας έλεγαν να αλλάξουμε τις τρέχουσες τιμές προμηθειών, συμφωνήσαμε, αλλά πάλι δεν είδαμε υποστήριξη από την Επιτροπή» τόνισε. Και αναφερόμενος στην περίφημη αντιεροπορική ασπίδα του ΝΑΤΟ είπε: «Αρνητικά επηρεάζει η εγκατάσταση αντιαεροπορικής άμυνας. Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία από τις αρχές του 2000. Κανείς δεν θέλει να διαπραγματευθεί μαζί μας, ακούμε γενικά λόγια. Θα υπενθυμίσω ότι από την αρχή μας έλεγαν ότι η αντιαεροπορική ασπίδα ήταν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν. Αυτή η απειλή δεν υπάρχει πια, αλλά οι εγκαταστάσεις στη Ρουμανία υπάρχουν».

Απάντηση για την ανταλλαγή της ουκρανής πιλότου

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την ανταλλαγή της ουκρανής πιλότου, με δύο ρώσους στρατιωτικούς ο ρώσος πρόεδρος απάντησε: «Δεν επιβάλαμε εμείς τις κυρώσεις, εμείς λάβαμε απαντητικά μέτρα. Όταν αρθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας θα κάνουμε αντίστοιχο βήμα για τους εταίρους μας. Στόχος ήταν να γυρίσουμε τους δύο Ρώσους πολίτες που φυλακίστηκαν στην Ουκρανία. Δεν μπορούσα να πάρω απόφαση μην ξέροντας την απόφαση των συγγενών των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν. Μετά από αυτή τη συνάντηση, η χήρα και η αδερφή τους, με παρακάλεσαν να καταργηθεί η ποινή της Σαβτσένκο. Υπάρχει και το θέμα των ανθρώπων που συνελήφθησαν στο Ντονμπάς. Όλα τα άτομα που είναι τώρα στις ουκρανικές φυλακές πρέπει να γυρίσουν σπίτια τους. Δεν είναι απλή διαδικασία, όμως» ενώ αναφερόμενος στο θέμα της Κριμαίας σημείωσε: «Αυτό το ζήτημα έκλεισε για πάντα, στην Κριμαία, βάση της επιθυμίας των ανθρώπων που ζουν εκεί. Υπάρχει μια παροιμία ρωσική που λέει: “Μακάρι το μοσχάρι σας να φάει το λύκο μας”».

Απάντηση Τσίπρα για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που τηρεί τις δεσμεύσεις της στους οργανισμούς που συμμετέχει, είναι μια χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά είναι και μια χώρα που εξαιτίας των παραδοσιακών της σχέσεων με τη Ρωσία είναι εξαιρετικά χρήσιμη και για την ΕΕ και για την Ρωσία», δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ευρωπαϊκή ήπειρο με την ΕΕ και τη Ρωσία σε αντιπαλότητα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που η χρησιμότητά της έγκειται στο ότι μπορεί να είναι η γέφυρα φιλίας και συνεργασίας και να εξαντλεί κάθε περιθώριο σε όλους τους διεθνείς που ανήκει για την άμβλυνση της αντιπαλότητας και προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις που συγκλίνουν ΕΕ και Ρωσία, είπε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ότι δεν αποτελεί λύση ο φαύλος κύκλος της στρατιωτικοποίησης, της ψυχροπολεμικής ρητορικής και των κυρώσεων αλλά λύση είναι ο διάλογος. «Σε ό,τι αφορά στην Ουκρανία αποδίδουμε σημασία στη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε εκφράσει με τον πιο επίσημο τρόπο την στρατηγική πεποίθηση μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς η Ρωσία να είναι μέρος αυτής της στρατηγικής και με βάση αυτές τις αρχές πορευόμαστε».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επίθεση στο σταθμάρχη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δύο ανηλίκων

Επίθεση στο σταθμάρχη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δύο ανηλίκων

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας στους δύο ανήλικους για την επίθεση σε βάρος...
Μητσοτάκης: Η Μπεκατώρου έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής

Μητσοτάκης: Η Μπεκατώρου έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής

Με ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός δηλώνει τη συμπαράσταση του στην ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου για τις αποκαλύψεις περί της σεξουαλικής βίας που υπέστη. Αναλυτικά...

Rafale και «οχιές» γίνονται ο τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο

Η ευρεία έγκριση από την Βουλή της Συμφωνίας με τη Γαλλία για την προμήθεια 18 μαχητικών Rafale συνέπεσε με ακόμη μία ευχάριστη είδηση αυτό...
Πώς θα λειτουργούν καταστήματα και κομμωτήρια από τη Δευτέρα - Αναλυτικές οδηγίες

Πώς θα λειτουργούν καταστήματα και κομμωτήρια από τη Δευτέρα – Αναλυτικές οδηγίες

Την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για...
Κουτσούμπας: Τα κριτήρια αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση δεν είναι επιστημονικά, αλλά πολιτικά

Κουτσούμπας: Τα κριτήρια αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση δεν είναι επιστημονικά, αλλά πολιτικά

Την άποψη ότι «τα κριτήρια αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση δεν είναι επιστημονικά, αλλά πολιτικά, οικονομικά και επιχειρηματικά», εξέφρασε στην ομιλία του, ο...
«Ανοργανωσιά και προχειρότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας», καταλόγισε στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνά ο πρωθυπουργός, εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο επιρρεπής στις πρακτικές και τις νοοτροπίες της δεξιάς». Αφού παρατήρησε ότι το Κίνημα Αλλαγής εκπέμπει στη συχνότητα της υπευθυνότητας, της τεκμηριωμένης άποψης και των προτάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν επενδύουμε στην καταστροφή και τα ερείπια», η κ.Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει αυτοκριτική για να μην επαναληφθούν – όπως είπε – τα ίδια λάθη. « Μη συνεχίσετε στη λογική του δεν φταίω εγώ, αλλά φταίνε οι άλλοι», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν τα οριζόντια μέτρα που πνίγουν την οικονομία και την κοινωνία», χαρακτήρισε κίνδυνο ένα lockdown ακορντεόν και τάχθηκε υπέρ ενός σταδιακού ανοίγματος της αγοράς. Επίσης, χαρακτήρισε αδιανόητη την άρνηση της κυβέρνησης για ένταξη του προσωπικού του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά . Αναφερόμενη στον εμβολιασμό, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού που λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας. «Εμβόλια υπάρχουν και ο εμβολιασμός θα μπορούσε να δώσει οξυγόνο στην κοινωνία», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Γεννηματά για πανδημία: Τα οριζόντια μέτρα “πνίγουν” την οικονομία και την κοινωνία

«Ανοργανωσιά και προχειρότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας», καταλόγισε στην κυβέρνηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνά ο...
Τσίπρας για πανδημία: Η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται την κοινωνία

Τσίπρας για πανδημία: Η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται την κοινωνία

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτήρισε ανεύθυνο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής,...

Βρείτε μας

7,710ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο και τον Πολιτισμό

Eιδικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο και τον Πολιτισμό, περιλαμβάνει τροπολογία...

Πέραμα: Εγκληματική ενέργεια πίσω από τη φωτιά

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται ο θάνατος του ηλικιωμένου άνδρα που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις...

Καταρρέει ο τουρισμός της Χαλκιδικής

Ακυρώνουν τις κρατήσεις του Αυγούστου Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» του...

«Προορισμός Ελλάδα, πρώτα η υγεία» – Η νέα καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό

Με τίτλο «Destination Greece Health First» («Προορισμός Ελλάδα, πρώτα η υγεία») το υπουργείο Τουρισμού...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή