Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021
14.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Ιανουαρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1836.... Θεμελιώνεται το κτίριο των Ανακτόρων στο λόφο της Mπουμπουνίστρας, σε σχέδια του βαυαρού αρχιτέκτονα, Φρίντριχ φον Γκέρτνερ. Πρόκειται για το σημερινό κτίριο...

Οι ΗΠΑ μπροστά σε μια μαζική κρίση-Κόβει δολάρια αξίας 1 τρισ. η Ουάσιγκτον!

Πληροφορίες του ξένου τύπου μιλούν για σοβαρή οικονομική κρίση στις ΗΠΑ, την αρχή της οποίας προσπάθησε να
καθυστερήσει ο Ν.Τραμπ, παρόλα αυτά η πανδημία της έδωσε την χαριστική βολή.

Όπως προκύπτει από έκθεση της .Michelle Meyer,

κορυφαίας αναλύτριας στην Bank of America, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται μπροστά σε μια σοβαρή οικονομική κρίση, η κύρια αιτία της οποίας είναι ο κορωναϊός.

“Δηλώνουμε επισήμως ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε ύφεση, κάτι που θα επηρεάσει και τον υπόλοιπο κόσμο”, φέρεται να δήλωσε η ίδια.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Meyer, το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει ύφεση και το ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους θα μειωθεί κατά 0,8%.

Η κορυφαία αναλύτρια πιστεύει ότι παρά την άνευ προηγουμένου ισχύ της κρίσης, αυτή θα είναι βραχυπρόθεσμη και για να βγει πιο γρήγορα από αυτή το αμερικανικό κράτος θα πρέπει να δώσει μεγάλα οικονομικά κίνητρα.Ταυτόχρονα, η ίδια εκτιμά ότι η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου μπορεί να φτάσει στα 3,5 εκατομμύρια άτομα.
Όπως φαίνεται όλα αυτά ήταν υπόψιν των ειδικών στο υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ και για αυτό σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται νέα μέτρα.
Η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να εκτυπώσει περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία και θα διοχετεύσει στην οικονομία των ΗΠΑ, για να βοηθήσει ως αντιστάθμισμα των καταστροφικών συνεπειών του κορωναϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα σε ένα τεράστιο μέρος των μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων.
Αρκετοί οικονομολόγοι και αναλυτές της Wall Street προειδοποιούν ότι ακόμη και το τεράστιο πακέτο κινήτρων που εξετάζεται τώρα στον Λευκό Οίκο, δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο, παρά μόνο μια μικρή ανάσα.
Κάποιοι υποδηλώνουν ότι το ποσό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ή ίσως πολλά περισσότερα.
“Θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από ό, τι σκέφτονται και να τα κάνουν πολύ πιο γρήγορα, εκτυπώνοντας τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια δολάρια”, δήλωσε ο Ian Shepherdson, επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics.
“Έχουμε ολόκληρες βιομηχανίες όπως η βιομηχανία εστιατορίων που έχουν ήδη καταποντιστεί. Οι αιτήσεις ανεργίας την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να είναι δύο ή τρία εκατομμύρια”, προσθέτει ο ίδιος.

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Anthony Scaramucci, ο οποίος διώχθηκε από τον Τραμπ, πρότεινε ότι το σημερινό πακέτο ήταν πολύ μικρό. Ο ίδιος ζητά περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.Ο Shepherdson πρόσθεσε ότι “θα μπορούσαμε να δούμε μια απώλεια 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας τον Απρίλιο. Θα δούμε αριθμούς που ποτέ δεν θεωρούσαμε ως εφικτούς. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό χτύπημα που δέχθηκε οποιαδήποτε αναπτυγμένη οικονομία ποτέ, μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο”.
“Τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια θα καλύψουν περίπου δύο με τρεις εβδομάδες οικονομικής δραστηριότητας”, δήλωσε ο Torsten Slok, επικεφαλής διεθνών οικονομολόγων της Deutsche Bank Securities.
“Αν λοιπόν θα διαρκέσει αυτή η πανδημία μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως δεν θα ήταν αρκετό ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, που θα ήταν πραγματικά μόνο μια προκαταβολή”, συνέχισε ο ίδιος.
Ο Slok πρόσθεσε ότι “πρέπει να ισοπεδώσουμε τόσο την καμπύλη του ιού όσο και την καμπύλη της ύφεσης. Έτσι, αυτό θα ήταν μια καλή αρχή. Αλλά εάν ο ιός επιμένει, ίσως χρειαστούμε πολύ περισσότερα κίνητρα”.
Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποια στιγμή η κρίση του ιού υποχωρήσει, οι Αμερικανοί δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν άμεσα στην προηγούμενη κατάσταση, αφού πολλοί δεν θα έχουν δουλειά ούτε εισόδημα.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί εργάζονται για μικρούς και μεσαίου μεγέθους εργοδότες οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν έξω προτού προλάβουν να πάρουν την ομοσπονδιακή βοήθεια.
“Δεν έχουμε χρόνο εδώ. Χρειαζόμαστε τον επιχειρηματικό τομέα να είναι εκεί όταν τα χρειαζόμαστε, δηλαδή τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, όχι τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε ο Shepherdson.
Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συνεχίζουν να λένε ότι ενώ το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι κακό, αλλά η οικονομική δραστηριότητα θα αναβιώσει γρήγορα. Ο πρόεδρος Ν.Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να αναδυθεί “ισχυρότερη από ποτέ”.
Ο ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin υποσχέθηκε επίσης μια γρήγορη ανάκαμψη σε μια εμφάνιση στο κανάλι Fox Business Network, προβλέποντας ένα “γιγαντιαίο τέταρτο τρίμηνο”, καθώς οι Αμερικανοί θα απελευθερώσουν την “ανεκμετάλλευτη ζήτηση” και θα επιστρέψουν σε “έναν κανονικό κόσμο”.

Καλά τα οικονομικά μεγέθη,αλλά πίσω και πάνω από όλα αυτά υπάρχει και μια πανδημία για την οποία πιθανόν θα ξέρει κάτι παραπάνω ο Τραμπ, για να δηλώνει ο υπουργός των οικονομικών του, ότι το δ’ τρίμηνο του 2020 θα εκτοξευτεί η ζήτηση και οι δείκτες της οικονομίας της χώρας σε δυσθεώρητα ύψη.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους”: Ο νέος ιός μετά τον κορωνοϊό που τρομάζει τον...

"Η γενιά μας θα υποστεί βιβλική καταστροφή!" Κορωνοϊός: Όλοι συμφωνούν ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους του εφιάλτη του ιού. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν...

Φρίκη στο Μεξικό: 19 απανθρακωμένα πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 19 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν το Σάββατο στη Μιγκέλ Αλεμάν, πόλη του Μεξικού κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πολιτείας...
Έλληνας, μετεωρίτες, NASA, Ανταρκτική,

Ανταρκτική: Μυστηριώδη ζώα βρέθηκαν στον βυθό

Αρκετά μυστηριώδη ζώα μεγάλου μεγέθους συνέλεξαν Αυστραλοί βιολόγοι, κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ανταρκτική από το θαλάσσιο πυθμένα της περιοχής. Σε βάθος 1.500 μέτρων, ανακάλυψαν...

Κορωνοϊός: Προστατεύουν οι υφασμάτινες μάσκες από τις μεταλλάξεις; – Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός...

Οι υφασμάτινες μάσκες εξακολουθούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές, ακόμη και απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, καθώς ο τρόπος μετάδοσης του...
Βρετανία: Ένα ζευγάρι που νόσησε από covid-19 έσπευσε να παντρευτεί στον θάλαμο των ασθενών

Βρετανία: Ένα ζευγάρι που νόσησε από covid-19 έσπευσε να παντρευτεί στον θάλαμο των ασθενών

Η Ελίζαμπεθ Κερ και ο Σάιμον Ο΄Μπράιαν, ένα ζευγάρι Βρετανών, σχεδίαζαν να παντρευτούν τον Ιούνιο. Έπειτα ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού. Αμφότεροι μολύνθηκαν και μεταφέρθηκαν...
Η Κομισιόν θα ζητήσει εξηγήσεις από τη Pfizer για τις καθυστερήσεις

Η Κομισιόν θα ζητήσει εξηγήσεις από τη Pfizer για τις καθυστερήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει διευκρινίσεις από την Pfizer για τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων που αναφέρουν πολλά κράτη της ΕΕ.  Η Ιταλία απειλεί με...

Στις φλόγες το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων για τον κορωνοϊό στον πλανήτη

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη. Πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το Serum Institute (SII) στο Πουν της...

Βρείτε μας

7,717ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν 46ος πρόεδρος

«Η δημοκρατία νίκησε», δηλώνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν Ο νέος πρόεδρος των...

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις 400.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν ένα ακόμη θλιβερό φράγμα στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, την παραμονή...

ΗΠΑ: Viral οι κάλτσες της Κάμαλα Χάρις (βίντεο)

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και οι κάλτσες της έχουν γίνει viral...

Ξεκίνησαν οι κοινές ασκήσεις των αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών Ελλάδας-ΗΠΑ (βίντεο-φωτό)

Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν τις πρώτες ασκήσεις με πρωταγωνιστές τους «ελικοπτεράδες» και τις...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή